Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na sodišče

Na sodišče

Prejel sem listek za priporočeno pošiljko pismo okrožnega sodišča, moram še na pošto.

V Kpr

Kpr – sem pogledal, pomeni preiskave

V – ne vem kaj pomeni

Na sodišču še nisem bil nikoli zato sprašujem tu. Kakšne preiskave? A to pomeni prvo zaslišanje?

Ah, še navadna pošiljka je prišla na kateri sem bil vabljen prejšnji teden, ker pa pošiljke nisem sprejel takoj oz spregledal. Ker se nisem odzval, nimam pa opravičila, piše da lahko naredijo prisilno privedbo, jutri bi poklical in preveril kaj je na stvari. A mislite da lahko dobim nov datum? Ker izogibam se ne.

Tista rimska 5 (V) ne pomeni nič. Sodišč imajo ponavadi po priimkih oddelke, npr rimska 1 (I) od a do d, rimska 2 (II) od e do j.

Si zmisljujeem, ampak to je point rimskih številk.  Kpr je preiskava. Očitno je dal tožilec sodišču zahtevo za preiskavo, osumljenc ma pa zgleda priimek bolj proti koncu abecede.

Pričo se lahk prisilno privede ja. Osumljenca pa ne siljo da je tam.

Odgovor na objavo uporabnika
OrganicStyle, 10.04.2025 ob 19:27

Ah, še navadna pošiljka je prišla na kateri sem bil vabljen prejšnji teden, ker pa pošiljke nisem sprejel takoj oz spregledal. Ker se nisem odzval, nimam pa opravičila, piše da lahko naredijo prisilno privedbo, jutri bi poklical in preveril kaj je na stvari. A mislite da lahko dobim nov datum? Ker izogibam se ne.

Itak. Kot k dohtarju se lahko prenaročiš brez razloga, da boš kazensko odgovarjal, ko ti bo pasalo.😂😂😂

OrganicStyle, 10.04.2025 ob 19:04

Prejel sem listek za priporočeno pošiljko pismo okrožnega sodišča, moram še na pošto.

V Kpr

Kpr – sem pogledal, pomeni preiskave

V – ne vem kaj pomeni

Na sodišču še nisem bil nikoli zato sprašujem tu. Kakšne preiskave? A to pomeni prvo zaslišanje?

če kaj pomaga

https://www.gov.si/drzavni-organi/sodisca/okrozna-sodisca/

Moja izkusnja, 10.04.2025 ob 21:45

Tista rimska 5 (V) ne pomeni nič. Sodišč imajo ponavadi po priimkih oddelke, npr rimska 1 (I) od a do d, rimska 2 (II) od e do j.

Si zmisljujeem, ampak to je point rimskih številk.  Kpr je preiskava. Očitno je dal tožilec sodišču zahtevo za preiskavo, osumljenc ma pa zgleda priimek bolj proti koncu abecede.

Pričo se lahk prisilno privede ja. Osumljenca pa ne siljo da je tam.

Kako pa je z odvetnikom, še v fazi preiskave, ti ga država dodeli? Ali je to potem ko se začnejo obravnave.

Zanima me, v fazi preiskave, priti že z svojim odvetnikom ali je metanje denarja stran v tej še preiskovalni fazi.

Pozna kdo dobrega odvetnika za kazensko pravo  v Lj. pa da se res posveti stranki in da ni preveč nasiten glede denarja?

OrganicStyle, 11.04.2025 ob 12:21

Pozna kdo dobrega odvetnika za kazensko pravo  v Lj. pa da se res posveti stranki in da ni preveč nasiten glede denarja?

Povej, kaj si zagrešil? Da ti lahko priporočamo.

Anonimno 8216, 11.04.2025 ob 12:37

Povej, kaj si zagrešil? Da ti lahko priporočamo.

Nekaj v zvezi z družino.

OrganicStyle, 11.04.2025 ob 14:42

Nekaj v zvezi z družino.

Nasilje v družini?

Si koga pofukal?

Dokazi zbrani v preiskavi se ne upostevajo pol naprej, ce pride do obtoznice.

Preiskava je namenjena temu da se tozilec odloci a nekoga obtozit ali zavržt.

Lahko si v tej fazi tiho, se branis z molkom. Ce pride do obtoznice pa isces odvetnika.

Moja izkusnja, 11.04.2025 ob 16:19

Dokazi zbrani v preiskavi se ne upostevajo pol naprej, ce pride do obtoznice.

Preiskava je namenjena temu da se tozilec odloci a nekoga obtozit ali zavržt.

Lahko si v tej fazi tiho, se branis z molkom. Ce pride do obtoznice pa isces odvetnika.

Če molčiš potem to tudi ni v redu. Potem nekaj mogoče skrivaš in tožilec se zlahka odloči vložiti obtožnico.

tožilci so v resnici strahopetne pičkice. reci mu, da ga boš počakal pred njegovim blokom in ga prebutal. pa bo potem on rajši opustil primer

New Report

Close