Na sumu jih imam ….
Dobro jutro, ali dela katera v Mercatorju? Me samo zanima, če je taka stalna praksa, ker jih imam nekaj na sumu. Pridem v trgovino 20 minut do zaprtja in nimajo nič, nimajo banan, nimajo pakiranega mesa, rib, lososa, nič, vse prazno. Jih vprašam, ker sem enkrat prej vprašala in mi je prinesla iz skladišča banane. Tokrat mi reče, da je zmanjkalo. Ne verjamem in jih imam na sumu, da pospravijo že pol ure prej in potem se jim ne da hodit zadaj iskat. Jaz pa ostanem brez hrane:(
Kako je s tem? Hvala za mnenja.
Ne pospravljajo? Ne vem, zato sem vprašala tiste, ki delajo v trgovinah. Ker ne vem, kakšna je praksa. Torej vse pustijo tam, ne dajo banan na hladno, ali pa kakega drugega pokvarljivega sadja? Sicer pa je možno, da zmanjka sadja v trgovini, v skladišču pa ga je še, ampak se jim ne da, in o tem govorim, ko pravim, da jih imam na sumu. In ne, ne zdi se mi prav.
Ne pospravljajo? Ne vem, zato sem vprašala tiste, ki delajo v trgovinah. Ker ne vem, kakšna je praksa. Torej vse pustijo tam, ne dajo banan na hladno, ali pa kakega drugega pokvarljivega sadja? Sicer pa je možno, da zmanjka sadja v trgovini, v skladišču pa ga je še, ampak se jim ne da, in o tem govorim, ko pravim, da jih imam na sumu. In ne, ne zdi se mi prav.[/quote]
Mi v šparu vsak dan znosimo vso sadje in zelnjavo nazaj v hladilnico in zjutraj ven – zakaj misliš, da pridem ob 6 v službo in se interspar odpre ob 9h? Ok nekaj je res robe za prevzet, ampak dosti tudi zlaganja – tudi mesar odnese meso v hladilnico in drugo jutro v vitrino.
V Tusu….ker v trgovini po zaprtju je se ogromno dela.Ne zapremo in gremo domob.
In ja,tud pri nas kdaj recemo,da ni.Pa pridi prej..saj ne delas vsak dan cel dan…ce delas popoldan,pojdi pa zjutraj v trg.in nesi domov.
Pa ne bos brez hrane.Najbolj mi grejo na zivce stranke,ki zadnje minute plazjo po stacuni.
Dvajset minut pred zaprtjem pa res niso zadnje minute. Jaz končam ob 18h in moram tudi še pospravit in moram prav hitet, da pridem do 18.40 v trgovino. Živim pa daleč od trgovine, tako da odpade, da grem zjutraj nakupit in nesem domov, in potem v službo. Grem od doma in se zvečer vrnem, hrane pa ne morem imeti v avtu, razen pozimi, ko je hladno.
Dvajset minut pred zaprtjem pa res niso zadnje minute. Jaz končam ob 18h in moram tudi še pospravit in moram prav hitet, da pridem do 18.40 v trgovino. Živim pa daleč od trgovine, tako da odpade, da grem zjutraj nakupit in nesem domov, in potem v službo. Grem od doma in se zvečer vrnem, hrane pa ne morem imeti v avtu, razen pozimi, ko je hladno.[/quote]
A trenutno si tudi v službi?
Na tak prefinjen nacin je hotela oblatit trgovke..
Da gres zjutraj in se zvecer vrnes..je bosa ej…pa saj misi Alenka Bratusek..
Ne bomo ti nasedli..ce bi hotela to narediti na takole javno na forumu,bi sla do nadrejenega..on bo resil stvari,ne mi tule..pokvarjena in zahrbtna si..podmukla..in takih bab se je treba najbolj bat.
Ne, ne delam ves dan, delam pa vsak dan do 18h. Zjutraj ni nobene trgovine v bližini mojega doma, v katero bi se lahko odpeljala in vrnila, da zložim stvari v hladilnik. Trgovine, ki so odprte do 21h, so daleč vsaj pol ure vožnje od moje službe, še dlje pa od mojega doma. Ne živimo vsi v Ljubljani.
In čudi me, da se vsem zdi normalno tole, da dvajset minut pred zaprtjem trgovine človek ne dobi artiklov, ker hočejo trgovke imet vse pospravljeno še preden ze trgovina zapre. Me zanima, kaj bi porekel na to lastnik in delodajalec. Tudi sama delam v trgovini in mi ne pade na kraj pameti, da bi rekla kupcu, nimamo, pri tem pa imela blago v skladišču. Prav tako ne morem zaključiti pred zaprthem oziroma moram postreči ljudi tudi, če malce zamudijo.
Pri nas je očitno tako, ker ljudje niso plačani po učinku.
Pa nam povej kje delas?
Ocitno imas med del.casom klofat po tipkovnici in javno simfat prodajalke..lej,zame si ena lena koza,ki si ne more organizirat dneva..nisi sposobna.
Zal.
Pa ne govori,da mors pa tud vsak dan v stacuno.A si samska?
Mas moza partnerjs ?ahaa tud on dela cel dan…me res zanima kje za hudica delas da mas se cas tkole med del.casom pisat po forumih…ko bi le tvoj delodajalec to vedel..ahaaaa,s.p. si..jaaa
Se čisto strinjam z avtorico. Če je trgovina odprta do 19. hočem dobiti vse kar se da tudi 10 minut do 19. A sem jaz tam zaradi vas ali ve zaradi mene?! Zaradi mojega denarja imate ve (nezaslužene) plače. Lenivke. Videla sem jaz v našem kraju kakšne gnuse delajo v Mercatorju, kar vzame kremo s police pa si namaže roke pa nazaj na polico. Da o nehigieni ne govorimo. Pa o njihovem bontonu. Ste že kdaj slišale za dober dan, hvala in izvolite? Da sem vam jaz šefica ste adijo že zdavnaj. Zato Mercator mene več ne vidi. Saj v Tušu pa niso kaj drugačne. To je moje mnenje in me ne briga kaj imate za povedat. Svoj denar lahko trošim kjer jaz želim. Avtorica, jaz ti predlagam, da greš v drugo trgovino.
A spet žaljivke
Zakaj ne grem ob 7h v trgovino, sem že objasnila. Čeprav ne vem, zakaj sploh razlagam. Bistvo je, da grem v trgovino, kadar meni najbolj ustreza. Če trgovkam ni, da bi prodajale, naj predlagajo delodajalcu, da skrajša urnik do 18h. Pa bo rešeno. Dokler pa imajo odprto do 19h, pričakujem, da bo vse blago na voljo.