Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na tehničnem so me zavrnil

Na tehničnem so me zavrnil

Na tehničnem pregledu so me zvrnili.

Sedaj me zanima:

Koliko časa imam za odpravo napake (ali je 3 dni?) Od danes do kdaj imam čas?

Koliko dni po preteku registracije se še lahko voziš, če velja do danes? Do kdaj imam še čas zavarovati in me policaj ne bo kaznoval?

Kako to, da se nisi o tem že tam pozanimala, če si že bila tam? Te je sram vprašat?

1. “daj” mehaniku na pregledu, pa bo
2. kupi nov avto, ampak jaz svetujem točko 1, bo ceneje!

Nimam denarja za novega, ker sem ravno kupila hišo.

In do kdaj mi mora mehanik avto popravit?

Imanuela,

če so te zavrnili, so ti najbrž dali tudi zapisnik tehničnega pregleda, kjer točno piše, kaj je bilo narobe in kaj je treba popraviti. Najbrž so ti to tudi povedali. Zdaj imaš nekaj dni časa, da napako odpraviš, se vrneš na isto mesto za tehnični pregled in tam bodo ponovno preverili tisto, kar je bilo prvič narobe. Če se vrneš v predpisanem roku, ne plačaš tehničnega še enkrat, če pa prideš kasneje, se začne cel postopek znova in tudi znova vse plačaš.

Avta, ki ni registriran, uradno ne smeš voziti (seveda ga boš morala, da boš šla na servis, kjer bodo odpravili napake in potem ponovno na tehničnega). Če te ustavi policija, sledi kazen, avto moraš pustiti, kjer so te ustavili in sneti tablice. V tvojem primeru, če te ustavijo, jim pač razloži, da pač moraš peljati avto na servis in nazaj in upaj, da bodo razumevajoči.

Naslednjič pa se loti postopka prej – avto lahko pelješ na tehničnega do 1 mesec pred potekom registracije.

Če piše na prometnem: velja do 8.5.2010, ali se lahko danes še vozim ali ne?

Danes do 23.59 se še lahko voziš.

Danes še,jutri pa ne več,če avto ne bo tehnično brezhiben.Je pa res najboljše,da ga kake 14 dni pred registracijo pelješ k mehaniku,ti poštima kar je in ga pelje na tehničnega.Je najceneje sploh če je avto starejšega letnika :)…tako kot pri meni:)))

avto lahko voziš en mesec po registraciji, sploh pa bi morala dobiti tudi obvestilo od policije, da ti je registracija potekla in da moraš do tega in tega roka to urediti

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

lahko se pa zmeniš, da mehanikar pelje avto na tehnični in se z njimi pogovori

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Še v življenju nisem dobila tega obvestila, tako da očitno ni nujno, da te obvestijo.
Ne mešaj registracije in zavarovanja – zavarovanje ti velja še en mesec po preteku, če potem skleneš novega oz. podaljaš polico, registracija pa ne. Če te dobi policaj, je kot bi se vozil z neregistriranim avtom. Kazen je pa kar precej evrčkov plus takoj moraš seveda prekiniti vožnjo.

no jaz sem dobil lani, pa je bilo že par dni čez rok, ker sem imel namen še prej narediti redni servis, potem ga pa peljati na registracijo

No tole je iz leta 2007 k so bli še jugeci. 😉

Avto mora biti tehnično brezhiben, nič tu ne velja 1. mesec čez.

Ja saj,samo mavričnem dopovedat,je znanstvena fantastika:))

a tole s tvojega linka pa si spregledal?

z neregistriranim vozilo voziti po cesti pomeni največji greh, takoj za krajo marmelade iz mamine špajze. Resno pa, kazni so takše, da jih nekateri mladci še sedaj plačujejo in imajo že brado in brke, seveda ob predpostavki, da naredijo prometno nesrečo.

sicer pa ZCVP-1
190. člen

(1) Motorna in priklopna vozila smejo biti v cestnem prometu, če:

– so registrirana in imajo veljavno prometno dovoljenje oziroma veljavno prometno dovoljenje za začasno registrirano vozilo ali če imajo veljavno potrdilo za preizkusno vožnjo;

kazni:
(5) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo ali drugo alinejo prvega odstavka ali tretjim odstavkom tega člena.

(6) Ne glede na prejšnji odstavek se kaznuje z globo 80 eurov za prekršek voznik motornega ali priklopnega vozila, ki ravna v nasprotju s prvo alinejo prvega odstavka tega člena, če od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni preteklo več kot 30 dni.

(7) Z globo najmanj 5.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba in samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju s prvo ali drugo alinejo prvega odstavka ali tretjim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pravne osebe pa z globo najmanj 800 eurov.

(8) Ne glede na prejšnji odstavek se kaznuje z globo najmanj 2.000 eurov za prekršek pravna oseba in samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju s prvo alinejo prvega odstavka tega člena, odgovorna oseba pravne osebe pa z globo najmanj 200 eurov, če od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni preteklo več kot 30 dni.

Se pravi… če te policija dobi, plačaš “samo 80 EUR” kazni, oziroma 2.000 EUR, če si slučajno s.p.

hm glede napak ne vem…

če pa le ta ni velika (ni nevarna in je le malo pod zahtevami) pelji avto v kakšno oddaljeno vasico pa plačaj vaškemu mehaniku da ti ga pelje čez – napako seveda kasneje odpravi – že zaradi sebe….

Če smo čisto natančni, se z tehnično neizpravnim avtom ne smeš voziti nikoli.

Jaz pod točko 3. prakticiram že kar nekaj let in je definitivno najceneje….najdeš tipsona, ki ima veze na tehničnih in ti avto za 30-40 € porine skoz….
Vsak obisk mehanika pride dražje…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Če smo čisto natančni, se z tehnično neizpravnim avtom ne smeš voziti nikoli.[/quote]

To pa je hec stoletja….vsak moj pleh vsako leto “tehnično” pade ,pa se vozim čist normalno…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Kdaj te je policija nazadnje ustavila? Najbrž nekaj let nazaj….
A se ti držiš Murphyjevih zakonov da misliš da te bo pa glih v naslednjih dneh ustavil policaj??
Vozi po omejitvah in pazi da ne povzročiš nesreče…to je vse …

Če smo čisto natančni, se z tehnično neizpravnim avtom ne smeš voziti nikoli.[/quote]

To pa je hec stoletja….vsak moj pleh vsako leto “tehnično” pade ,pa se vozim čist normalno…[/quote]

Tebi smo že pred časom povedali, da bi te morali za stalno umakniti iz cest!

Da pretiravaš pri hitrosti in plačuješ kazni, da so ti zaradi alkohola že vzeli izpit in zdaj izvemo še to, da se voziš z nevarnimi avti..

To pa je hec stoletja….vsak moj pleh vsako leto “tehnično” pade ,pa se vozim čist normalno…[/quote]

Tebi smo že pred časom povedali, da bi te morali za stalno umakniti iz cest!

Da pretiravaš pri hitrosti in plačuješ kazni, da so ti zaradi alkohola že vzeli izpit in zdaj izvemo še to, da se voziš z nevarnimi avti..[/quote]

1. odvzem izpita je bila kombinacija prehitre vožnje(max 20 čez omejitev) in alkohola(2x 1 promil)
2. Nikoli v 17-ih letih povzročil nesreče(pijan, trezen, prehiter, …)
3. avto SAM redno preverjam(poleg olja, redno bremze in gume)…jaz ne čakam do servisnega intervala tko kot 95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drugih…na tehničnem me pa ne bo noben metal zaradi pikice od kamenčka na vetrobranskem steklu pa zarad katalizatorja…to dvoje nima popolnoma nič z nevarnostjo…
4. Da je šofer brez prekrškov, brez pik, brez nesreče, ni popolnoma nobeno merilo za dobrega šoferja…upam da vam je babam in penzionistom to jasno…

Mi se te bojimo, ker v megli voziš 160 na uro po prehitevalnem pasu, da se ne bi na voznem v koga zabil.

New Report

Close