Na vlak z vozičkom?
A je šla mogoče že katera z vozičkom na vlak? Radi bi šli na izlet z vlakom, vendar pa je naš enoletnik še premajhen, da bi potem sam hodil naokrog, po drugi strani pa je že pretežak, da bi ga nosila. Nahrbtnik odpade, ker me neprestano brca in hoče ven. Kako ste torej vi rešili ta problem?
A moraš voziček zložiti za na vlak? Imamo sicer “marelo”, a se malo težje zlaga.
Mi smo šli na vlak z vozičkom brez problema. Še sprevodnik je pomagal dati voziček na vlak. Med vožnjo je bil voziček parkiran ob sedežu in je nekoliko oviral promet, vendar so bili tudi ostali potniki zelo uvidevni. Peljali smo se iz Domžal do Ljubljane, na sprehod po stari Ljubljani in zvečer nazaj. Pravo doživetje za našo triletnico in sedem mesečnika. Zdaj nas čaka samo še izlet z avtobusom.
Tudi jaz sem se že veliko prevozila z vlakom in vozičkom… sploh ti ta novi vlaki so prav prijazni, ko lahko kar zapelješ na vlak in otroka pustiš v vozičku tudi na vlaku. Včasih pa sem imela smolo in še vedno naletela na stari vlak, ta je malo zoprn le zaradi težjega vstopa, a potem kakšnega poprosiš za pomoč in gre… ja, žal je tako, da je treba včasih tudi prosit, čeprav je čisto očitno, da sama mama težko spravi voziček z otrokom po tistih ozkih stopnicah… Voziček pa sem na takem vlaku ponavadi pustila v prehodu.
Lep potep vam želim!
Vladka