Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na živce mi gre komentiranje o bolniških

Na živce mi gre komentiranje o bolniških

Nisem mlada, imam 30 let delovne dobe. Dva otroka imam, bila sem na porodniški in tudi na negi, ko sta bila otroka bolna. Imam mlajše sodelavke z majhnimi otroki, ki so pogosto na bolniški in na živce mi grejo moje starejše kolegice, ki skoooozi komentirajo: a spet??? a stalno bolne otroke ima? kaj pa ti otroci nimajo očeta? a ni njena mama še mlada babica? a ne more njej pustit? spet je ni v službi?

Hkrati imajo te iste tudi odrasle hčerke z majhnimi otroki, ampak za te hčerke je normalno, da so na negi, saj so vendar otroci bolni!

Kako mi gre to na živce!

Čudno, a ne? Če bi pa njihove hčerke prosile babice, naj pazijo otroke, bi pa spet norele, češ vse moramo me narediti zanje. Ne si preveč jemat k srcu, določeni ljudje se pač hranijo s tem, da nenehno iščejo, kaj vse je narobe, ker je vse prav takrat, ko je vse narobe 😉

Jaz jih pa precej razumem.

Eno je, ko gre nekdo v porodniško, takrat veš, da ga eno leto ne bo, zaposli se druga oseba in delo normalno teče.

Ko pa gredo v bolniško zaradi bolezni, pa gredo tudi po 2x ali 3x na teden po dva, tri dni, takrat pa običajno njihovo delo ali stoji ali pa se nujne stvari razdelijo med druge. Sem imela dve taki sodelavki, ko sem še bila v službi in kar precej njihovega dela smo prevzemali drugi, seveda poleg svojega.

In ko se pol leta dogaja tako, pač komentiraš, zakaj v bolniško vedno mama in ne kdaj tudi oče.

Odgovor na objavo uporabnika
stara forumašica, 26.11.2024 ob 08:32

Jaz jih pa precej razumem.

Eno je, ko gre nekdo v porodniško, takrat veš, da ga eno leto ne bo, zaposli se druga oseba in delo normalno teče.

Ko pa gredo v bolniško zaradi bolezni, pa gredo tudi po 2x ali 3x na teden po dva, tri dni, takrat pa običajno njihovo delo ali stoji ali pa se nujne stvari razdelijo med druge. Sem imela dve taki sodelavki, ko sem še bila v službi in kar precej njihovega dela smo prevzemali drugi, seveda poleg svojega.

In ko se pol leta dogaja tako, pač komentiraš, zakaj v bolniško vedno mama in ne kdaj tudi oče.

Zakaj pa koga briga, kdo bo v bolniški? Otrok je bolan, rabi pomoč odraslega in na bolniško gre tisti, ki je za to najbolj primeren. Kaj vam kot staršem ni jasno?

Sicer pa, moje izkušnje so take, da kdo najbolj kokodaka o tem, kako se mu godi krivica zaradi nesreče drugih, je največji “hvatač kreivina” med sodelavci.

HALOŽANKA, 26.11.2024 ob 08:36

Zakaj pa koga briga, kdo bo v bolniški? Otrok je bolan, rabi pomoč odraslega in na bolniško gre tisti, ki je za to najbolj primeren. Kaj vam kot staršem ni jasno?

Sicer pa, moje izkušnje so take, da kdo najbolj kokodaka o tem, kako se mu godi krivica zaradi nesreče drugih, je največji “hvatač kreivina” med sodelavci.

Seveda komentiraš, zakaj spet mama, ko že drugič ali tretjič v istem mesecu prevzameš poleg vsega svojega dela še njeno delo, ker pač ne more stati en teden.

Seveda, 26.11.2024 ob 08:51

Seveda komentiraš, zakaj spet mama, ko že drugič ali tretjič v istem mesecu prevzameš poleg vsega svojega dela še njeno delo, ker pač ne more stati en teden.

Razumljivo, tudi pri nas se potem prevzame delo od tistih, ki imajo doma bolne otroke. Pač par let je tako, dokler niso dovolj veliki, da so kdaj kak dan tudi sami doma. Ampak verjetno ostane mama z razlogom in ne oče. Lahko da oče dela v tujini ali pa ima pogodbo za nedoločen čas, tam se potem malo zakomplicira. Veliko je pa tudi takšnih, ki niso sposobni en teden skrbet za svojega bolnega otroka ali pa se vsaj mamam tako zdi.

Imaš pa tudi takšne …

V podjetju se dela vse dni v tednu. Gospa zaradi majhnega otroka ne dela nedelje, ima pravico. Zanimovo, da vedno v petek pokliče, da je otrok zbolel, da ima cel vikend frej. Kar ne bi bilo čisto nič sumljivo, ali pa tudi, če ne bi, ko se je pisal spisek za 31. december in 1. januar povedala, da če bo ona na spisku za delati praznike, da bo njen sin 30. decembra zbolel.

Imate takšne, ki so prav uboge, ker imajo otroke bolne in so v hudi stiski, ker nimajo pomoči. In imate takšne, ki celo reč izkoriščajo, da ne bi delale.

jebiga, to je pač realnost tega, da imaš male otroke. ne traja večno.

kaj pa ko človek dopolni delovno dobo za upokojitev, da vlogo za 40% pokojnine, potem pa šiba bolniško na bolniško, za nobeno stvar več kot tri tedne? juhu, je tud fajn, pa nikoli ne veš, kdaj bo v službi, kdaj bo mrknil. pa ga niti odpustit ne moreš, ker je zaščiten bolj kot polarni medved.

ko je pa z bolniško konec, gre pa na dopust, ker ga ima res veliko in vse mora porabit.

čisto v vsaki starostni skupini se najde kdo, ki je dosti časa na bolniški.

jaz sem bila večino oktobra na bolniški. še nikoli v delovni dobi toliko. v enem mesecu so se našli 3 različni razlogi za bolniško.

se zgodi.

Eno je, ko je nekdo bolan, drugo pa ko je nekdo simulant.  In večina teh je simulantov

Pri nas sva si včasih delila bolniško, pa je meni vseeno naneslo veliko, žal. Res žalostno, da pomislite da je doma z bolnim otrokom lepše. Preden sem postala mama, sem pokrivala bolniške starejših od mene, ki so bile mame, zdaj ko so moji otroci že proti 20, pa tudi pokrivam in se mi ne zdi prav nič nemoralnega v tem, da so mame majhnih otrok na negi, ko je otrok bolan.

Ampak roko na srce, povejte mi po pravici, tisti, ki ste starši: ko zaradi ČESARKOLI kličejo iz vrtca ali šole, naj bo to padec, bolezen, slabo počutje, nenadna vročina, slaba ocena, neprimerno vedenje v šoli, izostanek od pouka, pozabljene potrebščine in tako dalje – KOGA KLIČEJO? Kličejo očeta? Nikoli. Družba pričakuje in terja od ženske, da je na razpolago za družino in otroke, hkrati pa kariero in pripadnost službi.

New Report

Close