Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Na živce nam gre njena prtljaga

Na živce nam gre njena prtljaga

Prijateljica vedno in povsod vlači sabo svojega zoprnerga in razvajenega otroka (kar naprej po njej pleza in išče pozornost, nič se ne zna sam zamotit) in uscanega psa (poščije vsak vogal). Doma ima mamo in moža katera bi z lahkoto popazila obadva ampak ne, ona vedno in povsod sabo privleče oba, ker ona je super mami. Od kar je rodila je to druga ženska. Enkrat na mesec se dobivamo družba še iz naselja kjer smo kot otroci živeli, vsi imamo otroke in partnerje ampak si takrat vzamemo čas za nas. Namesto, da bi se režali, plesali in vse kar se pač na zabavi spodobi, se oziramo na njenega otroka, ki zaspi na kavču, pa na cucka, da ga kdo ne pohodi in še ene par podobnih zadev. Vsak, ki tisti mesec vabi pove in povdari ravno zaradi nje da se pride sam. Vsem nam gre to na živce pa noben nima srca, da bi ji kar povedal naravnost da je na zabave ne bomo več vabili dokler se jih ne bo zmožna udeleževati sama. Ne vem kaj nam hoče s tem ko vozi sabo prtljago dokazati. A je možno da ima kakšne psihične težave? Otrok je star že več kot eno leto, valda ne gre več za poporodno depresijo. A je to lahko kakšen sindrom pretirane navezanosti na otroka? Kljub vsemu ji ne bi radi naredili krivice al spregledali kakšne stiske. Ona je drugače čisto fajn.

 

 

Jaz bi jo direkt vprasala, zakaj vozi otroka s sabo.

 

Kaj ves, mogoce ji pa moz ne zaupa in misli, da ce gre z otrokom, je tako varna…

To so zelo motece osebe. Ena kolegica isto vlaci sabo tecnega psa. Po lokalih jo ze povsod grdo gledajo, potem pa itak pol ure poslusamo o njenem cucku. To nikogar ne zanima.  Druge teme za pogovor skoraj nima, vedno je v glavni vlogi njen pes.

Jaz bom pa rekla tako – zakaj pa misliš, da ima varstvo? Eni moški in ene babice nimajo kančka ljubezni ali sočutja do otroka.

Vsi se obnašamo, kot da je vsak s potomcem dober človek – NI. Če je ona sicer ok in je samo tu problem od poroda – potem je verjetno to, da nima varstva ne za otroka, ne za psa in nikakor ne za oba skupaj.

Niso vsi starši in stari starši dostojni ali zanesljivi ljudje.

Ena se res obnašajo kot da so mame leta, čeprav da otroka povsod sabo voziš, to še nisi. Otrok potrebuje spočito mamo in le taka je potem lahko najboljša. Zakaj pa psa s sabo na zabavo pa razumem še manj.

Kaj ste se pa zdaj na babico vrgle, ožja družina je mož, ona in otrok (pa očitno še pes). Če gre ona ven, otroka in psa pač rihta mož. Ali vam je kar samoumevno, da bo to babica rihtala, čeprav je mož doma, ali kako? In če mož ni doma tisti datum, se najde termin, ko je!

Vprašajte jo direktno, če ste že prijatelji. Saj ni teba biti agresiven. Naj jo vpraša tisti, s katerim je v najboljših odnosih, kako to, da vedno pripelje otroka in psa s seboj, čeprav vidi, da vsi ostali pridejo sami? Menda jo lahko to vprašate, kaj ste brez jezika??? So pa ene ženske dejansko take, da mislijo, da nihče drug ne zna popaziti na otroka, samo one. Vsi drugi so zanje nesposobni. To je tudi ena možnost.

Naslednjič pošljite vabila na papirju kjer bo jasno izraženo da je zabava samo za odrasle. Punca ima pa zagotovo stisko, če ne zaupa psa in otroka ne babici in ne možu.

Ja pa se je naj ne povabi, če je vedno isto. Kaj ste take ovce zagamane brez hrbtenice? Jamr po forumu, tam pa nič. Ne povabiš. Ali pa povabiš in ko pride na vrata z otrokoma prijazno poveš, da je dogovor, da se pride brez otrok.

A da bi ji pa katera rekla kej, vam pa ni padlo na panet?

sicer imam eno taksni, ampak ona s sabo pripelje dva otroka in psa. Je pa povedala, da je pac edino tako mozno, da pride ven, ker moz ne zeli cuvat. Pa zdaj razumi.

ampak ja. Mi no se vedno vabimo, ker je nasa prijateljica in razumemo razmere v katerih se je znasla.

Podobna je moja sestra.. njen pogled na svet je bistveno drugačn od pogleda marsikoga.. če se želiš družit z njo, jo sprejmi tako kot je, kr tk se ne bo spremenila, seveda imaš pravico kdaj reči tud ne. So dnevi, ko nam nekaj bolj ustreza in pridejo dnevi, ko s tem težje rokujemo.. glede na lastno počutje prilagajajte ravnanje z njo, bo lažje to, kot pa pričakovat, da se bo za vas spremenila!

zakaj je enostavno ne nehate vabit v svojo družbo?
Tudi meni gredo na živce starši ki brez otrok ne morejo niti na sekret, ampak takšnih pač ne vabim v svojo družbo. Se bomo družli mogoče spet ko bodo otroci najstniki, pa itak ne bodo hotli več zraven.

Morda jo bo pa srečala pamet in bo končno spoznala, da ji prav nič ne koristi druženje z ostarelimi bejbami, ki bi pri svojih 40ih rade žurale kot v srednji šoli.

Jaz tudi ne grem nikamor brez psa. Še v trgovine v tujino hodim, ker greš tam lahko povsod z psom. Z otrokom je bilo skoraj enako oziroma ker ga nisem želela puščati nikomur jaz rajši nisem šla nikamor.

Zivjo. Podobno je bilo pri meni, le da sem bila jaz tista ko sem vedno jemala otroka seboj. Desc nikol ni hotel merkat, ker njemu je bila samo TV važna in valda bi ga tamala motila. Moja mami pa je vedno dejala, da komot pazi otroka ampak samo če imam službeno obveznost. Če se pa mislim zabavat pa po kofetkih hodit, naj se pa sama znajdem. In ker drugega ni bilo, je šla tamala zmer z mano. Ampak sem sčasoma sama dojela da kolegom oziroma kolegicam to ni všeč in sem sama nehala hodit. Zdaj je pa tamala stara že 6 let, je zgovorna, prava mala faca in jo že prav pogrešajo če je ne vidijo.

Lep dan še naprej

M

Tvoje tamale nihce ne pogresa, to se tebi zdi. Zelo motece je, da kdo otroka vlaci sabo na take stvari. Nikomur ni vsec in za otroka to ni prijetno, da ga vlacis okoli, kot svoj rep.

Mogoce ona ne zaupa mozu, da bi bil sam doma z enoletnim otrokom, ki mimogrede se zelooo potrebuje mamo. Cucka pa bi res lahko doma pustila.

To je pa res moteče! Ampak, če ste prijateljice, boste to lepo uredile: ko je druženje z otroci, jih imate vsi in se sprijaznite s tem, da se boste malo pogovarjale in veliko ukvarjale z otroki, ko pa se dogovorite same, pa jasno tudi dotični povejte naj pride brez otroka in psa. Se vse da. In tudi razume;)

Me pa nimamo ne psa ne otrok, pogrešamo pa fantovsko družbo

 

[email protected]

Hja, pol pa pejd stran.

New Report

Close