Nad kriminal s slovenskim FBI
Prvega januarja prihodnje leto bo v Sloveniji zaživel projekt nacionalnega preiskovalnega urada, s katerim želi država odkriti več kaznivih dejanj in vložiti več obtožnic brez dopolnitve.
http://www.zurnal24.si/cms/novice/slovenija/index.html?id=103035
———————————————————————-
še enkrat bravo Kresalova, da ne bo kdo začel mahati o zapravljanju našega denarja!!!
—————————————————-
Urad ločen od policije
Kot je pojasnila Kresalova, bo urad prostorsko ločen od policije, deloval pa bo v sklopu dela policije kot sistema.
V njem bo po njenih besedah delalo med 70 in 80 strokovnjakov, od tega jih bo polovica predvidoma prišla iz sedanjih vrst za to usposobljenih kriminalistov, ostali pa bodo predstavniki drugih javnih uslužbencev, ki delajo na tem področju, in predstavniki, ki bodo prišli s trga dela.
Zakaj bravo Kresalova ? Širjenje državnega aparata ponavadi ni koristno, niti s finančnega vidika niti kako drugače. Sploh v tem primeru, ko s tako potezo priznava, da (že plačani) ljudje v policiji in tožilstvu niso sposobni. Potem pa bomo imeli še dodatno falango (ne)sposobnega kadra na plečih davkoplačevalcev. S tako potezo bi se lažje strinjal, če bi hkrati odpustili primerljivo število ljudi v policiji in tožilstvu.
se mi je kar zdelo, da se bo nekdo našel!!!!
saj si bodo svoje plače zaslužili, a se ti ne zdi, če najdejo vseh 120 miljonov €, ki izpuhtijo bogvedi kam, imajo v enem letu, za kok letnih plač že, a???:)več kot polovica pa itak prihaja iz policije!!!
aha kar v naprej se že ve da ne bodo sposobni, kaneda!!!
seveda niso sposobni, kere pa niso smeli bit in tazadnji na spisku za kakršno koli posodobitev:” najprej mi dajte pogoje za delo potem pa zahtevajte od mene, da je narejeno!!!”
Ne vnaprej, za nazaj se ve (oz. Kresalova to ve), da so v policiji in tožilstvu nesposobni. Drugega razloga ne vidim za ustanavljanje vzporedne agencije.
Tebi pa se, kot tipično slovenistanski ovci, fučka kam gre denar. Počakaj, da boš v situaciji, ko boš potrebovala podporo v obratni smeri, se boš hitro spametovala.
Zabloda je enačiti povzročeno škodo z učinkovitostjo nove agencije. Češ, z novo agencijo bo za 120 milijonov manj kriminala. Ja, seveda, in potem svizec …
Ustanavljati urade in agencije je preprosto. Imeti kaj od tega pa niti ne. Bomo videli, kakšni bodo rezultati. Če bo, kot praviš, pol ljudi iz obstoječih kadrov (policisti, kriminalisti, tožilci), potem lahko rečemo, da obstaja velika verjetnost, da bo učinkovitost primerljiva s sedanjo situacijo.
Kakorkoli, smešno se mi zdi ploskanje Katarini za to potezo.
vidiš men pa ne, do sedaj je bil gospodarski kriminal razred zase, je prva, ki si upa !!!
seveda bi jo lahko primerjali, če ne bi hkrati poskrbela tudi za pogoje dela!!! in predvsem popolno neodvisnost!!!:)
se spomniš založenih depeš!!!:)))))))))
kaj pa če temu svizcu vseeno uspe zaviti čokolado!!!:)))