Najdi forum

Čez koliko časa se mi splača nadgraditi obstoječi sistem in s čim? :

athlon thunderbird 900 mhz
128 mb sdram
geforce 2mx 64mb

Ali se lahko ta procesor tudi navije?

RAM – kadar se ti bo zdelo, da ti stroj prepočasi melje. Mislim, odvisno je od tega kaj želiš z računalnikom početi. Za igre ni nikoli dovolj strojnih sredstev, za kakšno bolj dolgočasno delo je pa tudi slabši računalnik čisto primeren.
Meni moj celeron 366, 320mb rama, in ATI z 8mb rama več kot odlično služijo. Kmalu bo treba dodati še kak disk, mogoče podvojiti hitrost procesorja pa bo spet za nekaj let odličen :))

(Če ti gre pa za to, da imaš boljši računalnik od prijateljev, potem pa svetujem še lita platišča in športni izpuh, mogoče še zatemnjene šipe. Potem si pa car na vasi :))) )

Pustimo zdej šalo, če misiliš kupiti računalnik zdaj bi ti res priporočal več rama (min 256mb) in morda slabšo grafično kartico in morda rahlo počasnejši procesor. Odvisno od tega koliko denarja si pripravljen dati. RAM je zakon!

Itaq da ne rabiš nadgradit! Mogoče še 128 RAM, ostalo je pa čisto ql.

Odvisno od operacijskega sistema. Vsak sistem (npr. DOS based) ne zna izkoristiti dodatnega RAM-a.

V praksi izgleda to takole. Zaženeš nekaj programov. V Trayu ti kaže status za RAM, ki je samo do polovice izkoriščen.

Potem zaženeš nek banalen, kratek podprogram. In sistem se ustavi. Po daljšem “mletju” ti javi, da moraš zapreti katerega od programov, ker imaš premalo prostega spomina (RAM-a).

Hočem reči, da je vse odvisno od uporabe računalnika. Samo za igrice – ni to tako pomembno (najraje imajo W95 W98 ME, ki so DOS based OS-i), če se boš pa lotil delati kaj bolj resnega, pa razmisli tudi, na katerem operacijskem sistemu bi rad delal (ali kolikokrat na uro bi ga “rad” resetiral).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close