Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nadlegovanje

Nadlegovanje

V šoli imamo primer nadlegovanja (psihičnega), izsiljevanja in groženj s strani enega učenca in njegovih staršev (učenec nadleguje otroke, starši pa nas druge starše).

Učiteljica je s problemom seznanjena, v razredu so se o tem pogovarjali, otroke je obljubil, da tega ne bo več počel, vendar se to še naprej dogaja.

Kaj lahko kot starš narediš (predvsem v šoli), da bi svojega otroka zaščitil pred tem.

Hvala za odgovore, smo že na koncu z živci.

Lp.

Ste šli do ravnateljice, če ste in kljub vsemu ni nič ukrepala, potem ji povejte še to, da če takoj resno ne ukrepa… kajti šola je dolžna poskrbeti , da je v času pouka otrok brez pritiska, maltratiranja, groženj…

V kolikor tega ne bo vzela resno, ne bo ukrepala, ne bo konec tega verbalnega nasilja, ji samo še recite, da greste na policijo, kjer boste podali ovadbo zoper tega otroka in starše, če v tem niste le vi, vas je več staršev toliko bolje, kajti večina je ponavadi boljša kot en posamzenik, večji uspeh. In ko policija obišče šolo, starše, se ponavadi zadeva umiri.

Naj ti pa rečem še tole, ponavadi je veliko vpitja, vsi so zate, ko je treba k zadevi pristopiti konkretno, kot recimo iti na policijo, pa se jih veliko umakne in si na koncu sam. Tudi to se Vam lahko zgodi, pa nič hudega, pojdite pa sami, če imate res opravičene razloge!
In policija mora ukrepat!

Pri nas ni zaleglo nič, ne pogovor z učiteljico, ne s starši nasilnega otroka, z ravnateljem je bilo malo boljše … Vse se je dogajalo 3 leta! Zgodba se je končala šele s prijavo na policijo, ko je ta fant enega sošolca zelo grdo pretepel. Njegovi starši zdaj tako šolo kot to družino tožijo, ampak za vse se je zgodba končala, ker je moral mulc na drugo šolo.

Vzpostaviš vaške straže in zahtevaš izselitev družine. A še ne veš?

Tuki ena, si pa res neresna.

Misliš? Država je neresna, ne pa jaz. In se so preselili eno družino zaradi zahtev okolice, zakaj ne bi še ene?

Prijavite na policijo in min. za šolstvo, varuhu ČP, pritisnite na ravnatelja in šolo naj ukrepajo, potem pa preverjajte, če se kaj dogaja in bodite tečni in vztrajni pri tem.
Proti nasilju se moramo boriti!

New Report

Close