nadležna znanka
Nevem kaj si naj mislim. Pred časom sem na jogi spoznala eno žensko mojih zrelih let in smo se pač tam malo pogovarjale, potem nas je več skupaj odšlo na kavo. Včeraj pa jo srečam in ona meni začne, kako nima prave družbe in bi želela, da bi se midvi družili, šle večkrat na kavo in kramljale.
Sem ji povedala, da ni problem, da gremo ob priliki zopet na kako kavico z našo skupino, ampak ona bi prav rada z mano, ker kao nima nobene prijateljice. Jaz pa nisem za te štose, ne iščem prijateljice, grem pa zelo rada v kako skupino, društvo, se družim, ampak skupinsko ne pa individualno. Jo imam na sumu, da je pijavka in ker imam slabe izkušnje iz preteklosti, nočem več nikakršnih dobrih frendic, ker se jih potem ne rešiš.
Brrrr, mi je kar malo na živec stopila. Upam, da bo skapirala, da to ni zame in me pustila na miru.
Ampak takoj. Že to da ti takoj jamra da nima prijateljic ti mora zadost povedat! Lepo ji povej, da ti pa imaš prijateljice in da z veseljem se udeležiš kave po jogi, ampak v svojem preostalem času pa pač drugače preživljaš kofetkanje.
Ja če misliš samo nekaj namigovati in nič reči, pa morda ne bo ravno skapirala. Povej ji, da tega ne iščeš, da ti je ljubše v družbi, karkoli že. Saj se da lepo povedati tisto, kar tebi ustreza. Da pa jamraš po forumu, pa upaš, da bo ona skapirala, je pa malo čudno.
In zakaj je o tem treba pisati na forumu? Saj ženska najbrž ni hotela nič slabega, saj ti ni tiščala pištole na čelu, kajne.
Če ti njena družba ne paše, ji reci, da ne utegneš in da imaš druge obveznosti.
Na koncu tvojega prispevka manjka samo še famozni: Kaj naj?
Lej, zrele ženske se zrelo zmenimo na štiri oči. Sploh, če gre za pijavko, ji je treba takoj odločno povedati, kar si zgoraj nam.
Dvojina?
Jaz pa po svoje razumem avtorico; smo ljudje, ki zelo težko povemo, da nam družba nekoga ne odgovarja najbolj. Tudi sama imam težavo s tem… Punca, ki drugače ok, pa rada pride na obisk za več ur, razpreda o svojih težavah in pogledih na svet, brez smisla za humor, malo dolgočasna. Pa se nekajkrat izgovorim, potem pa jo le vsake toliko časa povabim…
Žal, ne morem reči; ne, pejd drugam težit!
Če tudi ti težko direkt poveš, je najboljše da se izgovoris klasično, na pomanjkanje časa, da ti je pa fino, da greste skupaj po jogi.
Ali pa, da imaš partnerja, katerega šibka točka so tvoje prijateljice, da zapne in jim teži do nezavesti – hecam se.
Če je količkaj pametna, bo vedela, da ti ni do pretiranega druženja.
Hvala za ta zadnj komentar in res je, težko rečem neprijetne stvari ljudem v obraz, ampak bom morala, če bo še naprej javkala.
Drugače pa ne vem, zakaj ne bi smela tukaj gor napisat, kar me teži. A ni ta forum za vse sorte težav in težavic? Sem mislila, da ni omejitev glede tem in če nekomu ne paše tema, jo pač preskoči, a ne?
lp
Enkrat ti omeni, da bi šla s teboj na kavo, pa je že nadležna? Saj ni ona kriva, da ti ne znaš naravnost povedati, kaj želiš in česa ne.
Točno to. Tudi sama sem jo imela na sumu. Vprašaj jo, če je za kakšno avanturo. Ko jo boš sprobala, pa med vajine rjuhe pripelji še moža. Dveh vročih bejb bo zagotovo vesel.
pri jogi se boš naučila čutit svoje telo in svoje misli, kasneje boš znala tudi ukrepati, ko ti kaj ne bo po volji
Vprašaš za kavo nekoga in si psihopat?
Kako drugače pa naj človek spozna prijatelje kasneje v življenju ko nisi več v šoli? Očitno si ji fajn in se je hotela še kdaj družit. Grozno res. Namesto da bi vzela kot kompliment oz. priložnost da koga novega spoznaš. Pač reva slabo presoja ljudi. Se zgodi. Mogoče ni v sloveniji odraščala in se ne zaveda da če bo majčkeno ranljiva, povedala po pravici da si želi prijateljstva….jo bodo požrli. Bo kar na enkrat lezbika. Ali pa psihopat ki vam zihr neki slabega hoče. Nenormalna v glavnem. Normalno je na iskreno povabilo na druženje nadeti nasmešek, razmišljati kakšen psihopat stoji nasproti tebe, it domov, se priklopit na internet in iskati potrditev da je ona psihopat, ti pa čisto normalna ženska, ki niti povabila ne zna zavrnit.
Točno to sem razmišljala, ko sem brala avtoričino jamranje.
Stvar je preprosta: znanka ima vso pravico nekomu, ki mu je všeč povedati, da bi rad postal njegov prijatelj/ica in se z njim družil. Lahko je ta ženska res pijavka jamravka energije sesalka, lahko pa čisto normalna ženska, ki bi se rada družila z njo. Je pa res malo čudno, da že na začetku jamra, kako nima nobenih prijateljev. Razen če se je ravnokar od kod priselila.
Toda tudi avtorica ima vso pravico, da jo zavrne in ne rabi se za to nikomur opravičevati!!
Svetujem, da to naredi vljudno, a odločno. Zavrniti nekoga je redkokomu lahko. Toda vedno je boljša prva zamera kot zadnja. Če se ti znanka zdi vsiljiva, ti zbuja slabe občutke, ji pač reci, da ti nisi za to. Pa brez zamere. Ne išči razlogov in se ne opravičuj. Prijateljstva se ne da vsiliti. KO bo videla, da misliš zares, bo užaljena, kaj pa. Potem pa bo iskala naprej in tudi našla, če bo hotela. Avtorica za to ni odgovorna.
Se strinjam.
Forum je zaprt za komentiranje.