Nadležni vetrovi
Kkšen nasvet, kako si pomagati pri pogostih vetrovih in napihovanju.
Prosim brez nasvetov o hrani in obiska pri gastroenterologu – to sem že opravil. Tudi pri hrani ni vzorca, kaj poslabšuje stanje.
Prosim za preizkušene nasvete, ki pomagajo.
Probiotiki, bebe čaji, počasno žvečenje, masaža, sproščanje, manj stresa – že preizkušeno in ni nekega učinka.
Meni pomaga rekreacija.
- Pa tale 🤣 od Gojca https://youtu.be/g-nNk_u1b5k?si=qnKgoPtVd2SFPvOk
Rekreacija, 04.12.2024 ob 21:26
Meni pomaga rekreacija.
- Pa tale 🤣 od Gojca https://youtu.be/g-nNk_u1b5k?si=qnKgoPtVd2SFPvOk
Sodelavka, ki se spozna na prehrano in zdravstvene zadeve okoli hrane mi je ravno te dni povedala, da ne smeš skupaj jesti fižola in mesa – ker to prinese vetrove (nekaj kemijskega se zgodi – ne vem več kaj). Torej, ali fižol in zelenjava ali pa meso in zelenjava.
Če se še tako braniš nasvetov o prehranjevanju, verjemi, da je razlog ravno tukaj! Misliš, da je mogoče razlog za tvoje težave v tem, iz kakšnega materiala gate nosiš?
Izobrazi se o tem, kako in kdaj se jé sadje in s čim se kombinira zelenjava, najprej to. Nutricionist je pravi naslov za tvoje težave.
Zase ti povem, da mi zelo škodujejo doloceni konzervansi, torej nekateri E . Kupi si prebavne encime od firme Now (amilaza, proteaza, lipaza) in jih vzemi vsaj 1 x dnevno pri največjem obroku. Mogoče tudi preveč ješ. In ješ takrat, ko nisi lačen. Imaš pač bakterijsko neravnovesje, producira se zrak, veliko popraviš, če se ne bašeš preveč in če dnevno poješ navaden hofurt (izogni se sladkem sadju v konzervah) z neko zelenjavo, ki ne škoduje. Sadje tud velikokrat škoduje, ker nekateri ne prenašajo fruktoze v sadju. Pazi se vsega, kar vsebujw dodatne snovi, ki se končajo na OL – sorbitol, manitol, maltitol, glikol. Vse to napenja in te snovi (kemijsko.alkohol vsebuje veliko vnaprej pripravljene kupljene hrane.Lahko pa imaš v črevesju tudi bakterijo, ki proizvaja vodik, kjer baje ni pravega zdravila in se vetrovi sproščajo čisto zaradi vsake hrane!
Na te fore v zvezi z neprebavljanjem laktoze in glutena pa ne padaj, če imaš prehranske intolerance, ker. tistim s prehranskimi intolerancami to ne škoduje vedno. Intoleranca je blaga verzija veliko hujšega: prehranskih alergij.