Nadomeščanje do vrnitve
Septembra sem podpisala pogodbo za določen čas do vrnitve delavke z bolniške odsotnosti. (To je vse kar piše v tem členu) . Od januarja sem na bolniški tudi sama- neprekinjeno. Z koncem aprila so mi dali v podpis novo pogodbo- do vrnitve oz. do 5.5. Po odločbi ZZZS za to delavko. Potem so me enako dali še do 21.5 sedaj pa ne želijo podaljšati. Bolniško imam zaenkrat do 26.5. Kako je s tisto prvo pogodbo, kjer je bilo zapisano do vrnitve?( delavka je bila v bolniški, sedaj bo rodila) kako je s kakšno solidarnostno pomočjo, ker sem na dolgotrajni bolniški? Kako je z neizkoriščenim dopustom( vse skupaj od septembra sem porabila 4 dni). Po obvestilu delodajalca naj bi bila upravičena do 10 dni dopusta. – kdaj si upravičen do celotnega dopusta? Kako je z regresom? Kako je sedaj z mojo bolniško(sploh, če mi komisija še podaljša?) Ker z 21.5. še ni 9m, mi verjetno ne pripada nadomestilo na Zavodu? Hvala za pomoč,
Bila si slabih pet mesecev na delu, potem še enkrat toliko na bolniški, letos skorajda nisi oddelala dneva, in ti bi regres in dopust… dopust od česa?
Nočem iti na dopust, pravzaprav sem želela na delo za krajši čas, kolikor bi sploh smela it, ker sem še sredi zdravljenja. Pa se zaenkrat nismo dogovorili, ker krajši čas ne pride v poštev. Nisem najbolje zastavila vprašanja.
Ključno kar me bega/zanima je pravzaprav, kako je s to pogodbo. Podpisano sem imela pogodbo do vrnitve te delavke, ki se ni vrnila na delo. Dobila za podpisat pogodbo za nazaj (ker kao moramo podaljševat po odločbah, kar pa v prvi pogodbi ni bilo navedeno, ni bilo navedeno, da tista velja do marca, naslednja je bila z novo odločbo popravljena, da nadomeščam do vrnitve oz. do maja). Sem to pogodbo res morala podpisat? Zanima me še, kaj se zgodi z bolniško in mojim statusom, ko se grem prijavit na Zavod? Ob preteku pogodbe bom še v bolniški.
Forum je zaprt za komentiranje.