Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nadomestilo bolniške – problem pri izračunu

Nadomestilo bolniške – problem pri izračunu

Pozdravljeni!

Lepo prosim za pomoč! Sem na bolniški, neprekinjeno od novembra lani, tako, da sem že nekaj časa v breme ZZZS. Ampak refundacije, ki jih je prejelo podjetje zame so nižje od stroška, ki so ga imeli z mano (in to konkretno, tudi do 180 evr na mesec). Menda so mi nakazovali preveliko bolniško in da bom morala vračat, za naprej pa bo bolniška prava – torej manjša.
Lepo prosim, ali mi lahko kdo izračuna koliko bi morala prejemati neto bolniške. Za pomoč sem se namreč že obrnila na 2 računovodska servisa, ki mi zagotavljata, da sem prejemala pravilno (cca 500 evr neto) in da mora biti napaka nekje drugje, po drugi strani pa tudi vemo, da se ZZZS ne zmoti, torej kje je problem, da mi nihče ne zna povedat, kaj je prav in ali moram res vračat oz. zakaj je refundacija manjša od stroška.
Vse sem že prebrskala, samo še od ZZZSja nisem prejela odgovora in čakam na vpogled v oddane zahtevke, če mi jih bodo v podjetju dali. Kakšna bi morala biti moja osnova in posledično mesečno izplačilo na račun?
Podatki za izračun pa so naslednji: zaposlena od 1.2.2018, redno za polni delovni čas, pred tem nezaposlena nekaj let, plača 850,00 bruto, bolniška je neprekinjena od 2.11.2018, pred tem v 2018 nisem bila na bolniški ali kako drugače odsotna, razen letnega dopusta,razlog za bolniško je bolezen, torej šifra 01 ….
Lepo prosim, če mi zna kdo obrazložiti in izračunati koliko naj bi jaz prejela neto bolniške.

Hvala vsem, ki boste darovali kakšen nasvet, zelo bom hvaležna informacij !! 😀 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close