nadomestilo za smrekico
Pozdravljene,
sem velik ljubitelj smrekic, okraševanja in sploh vsega povezanega s prazniki ob koncu leta.Ker pa imamo doma malo radovednico in plezalko, ki bo kmalu stara 1 leto, sem se letos s težkim srcem odločila, da bi bilo smrekico zaradi njene varnosti, pa tudi naših živcev najboljše preskočiti.Imamo namreč zelo majhno (mansardno) stanovanje tako, da tudi postavitev smrekice na neko višino ne pride v poštev.
Ker pa bi vseeno rada uživala v prazničnem vzdušju in okrasitvi vas prosim za kakšne nasvete oz. idejev kako čim bolje nadomestiti smrekico.
Hvala in lep dan
klementina
Nasi znanci so imeli v mansardnem stanovanju vedno eno veliko smrekovo vejo (tako s prav visoke smreke, pri kateri stranske vejice visijo navzdol). Ta debelo vejo so pritrdili ob tram (špirovec, tisti poševni), tanke vejice so pa visele navzdol in so jih okrasili. Kot otrok sem jim vedno zavidala, izgledalo je krasno. Samo je pa stvar segala do tal, kar za male plazilčke ni preveč fino. Smo mi tudi letos na istem, bomo samo eno malo smrekico postavili na primerno visoko omarico
No, ni ravno odgovor na tvoje vprašanje, samo v razmislek. Tudi jaz sem se letos malo bala, kaj bo z okraski, vendar smo smrečico postavili že zaradi starejše hčere. Mlajši (dobro leto) sem lepo razložila, da se smrečico gleda samo z učki in ne z rokico in v dveh dneh odkar stoji, smo razbili “samo” dve bunkici, ampak ne ona, temveč jaz, ko sem s svojo ritjo malo preveč sukala okrog smrečice. Otrokom je bolj zanimiva par dni, ko pa se navadijo nanjo, je nekaj samoumevnega.
Pozdrav
Jaz sicer še nimam otrok ampak mlade muce, ki so ravno tako nagajive. Zato sem v gozdu odžagale eno lepo vejo, malo bolj razvejano. Pobarvala sem jo s srebrnim sprejem in jo obesila z laksom v dnevno na strop. Na njo sem dala modre bunkice in modre lučke. Meni je zelo všeč, poizkusi še ti!
LP