Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nadure pri polovičnem del. času

Nadure pri polovičnem del. času

Pozdravljeni, obracam se na ta forum za pomoc. Zanima me ce se je komu godilo podobno in kako je to resil.
Zaposlena sem za 20 ur na teden,se pravi za polovicni del. cas,ampak ne zaradi starsevstva. Imam nadur priblizno 30+ .zanima me ali je to dovoljeno, rada bi in zelim si pogodbo za vec ur,saj je glede nadur razvidno da se to potrebuje,. Ne zdi pa se mi pravicno da zaposlijo za polovicno potem pa za tako malo placo izkoriscajo,saj mi tudi delovna doba tece polovicno,ceprav delam vec. Naj povem se to da niti ne vem ce bom lahko koristila nadure saj nas je vec zaposlenih za polovicnega. Ce se najde kdo tukaj in je kako resil to,prosim za pomoc.

Nadure so možne samo, če je tako izrecno določeno v pogodbi o zaposlitvi, kot to izhaja iz 6. odstavka 65. člena ZDR-1. Se pravi, če tako piše, potem nič ne moreš, če pa ne piše, pa zahtevaj, da ti takoj izplačajo nadure in da ti jih v bodoče ne nalagajo, sicer se lahko obrneš na Inšpektorat RS za delo, za takšno kršitev je predpisana globa v 218. členu ZDR-1. Glede zaposlitve za polni delovni čas pa lahko to le predlagaš, niso te pa dolžni zaposliti za 40 ur tedensko.

v pogodbi nič ne piše glede nadur. Vem, da me niso dolžni zaposliti za polnega in da lahko to samo predlagam, kar seveda sem predlagala, da bi bilo super če bi vsaj ena dobila za malo več ur, da bi se lahko nadure pokoristile, odgovor pa je bil da za enkrat ne.

Če pa se obrnem na Inšpektorat pa ne čaka nič drugega kot izguba službe, po moje.

Naredi anonimno prijavo, saj vas je več za polovični delovni čas in gotovo imajo tudi drugi nadure.

Zanima me še nekaj. Ali so mi dolžni vsak mesec izplačati dodatek za nadurno delo? Nikjer na plačilni ni naveden ta dodatek. Vsak mesec imam na plačilni napisano isto število ur. Kako je potem s tem dodatkom,jih naj opozorim na to ali ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close