nadvložki
…zanimivo, da sem ravno ponoči, ko nisem mogla zaspati, gledala nadvložke. Iz zda sem se spomnila izjemno udobnoh postelj iz Mariotta (hotelska veriga) in te zadeve tudi prodajajo. Nadvložek naj bi bil iz bambusa, da poleti hladi, iz perja, za zimsko udobje, nikakor pa ne iz spominske pene, ker postane vroče. Razmišljam o tem iz perja. Včasih imamo pozimi v postelji električno grelno blazino iz 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} merino volne, če je res hladno… Na Amazonu imajo dober izbor in dobre opise.
Imam čisto tankega v spalnici zaradi higienskih razmer… da ostane jogi čist. In je Ok, tudi ne leze nikamor.
Za sina sem pa za otroško sobo kupila v YSKu, ker mu je bil všeč najin jogi, ki ima spominsko peno nad jogijem vgrajeno, pa ti povem da ni OK, da leze dol iz postelje. Kljub temu, da ima elastike s katerimi zatakneš nadvložek. Kolikor je jogi rjuha prerahla, leze iz spodnjega jogija. Če je jogi rjuha dovolj na ozko, trdo potem je stanje boljše.
Itak ,da ga imam. To je zame nuja, higienski minimum, ravno iz razloga, ki ga zgoraj omenja ena. Da je jogi cist. Že tako pravzaprav ni, ker verjetno vseeno pride cel kup prsic v vzmetnico, zato imam tudi tako zracno, se s fedri, meblotovo, pa pod poosteljo je nujno treba imeti prazno, da zrak cirkulira in se postelja susi se od spodaj. Celo,dopoldne imam tudi odgtnjeno posteljo, da se suši od zgoraj. Nadvlozek imam od svilanita, zunaj bombaz, znotraj poliester, ni mzel, niti topel, debeline slab cm, perem ga na vsake dva ali tri mesece. Posteljnino vsak drugi teden
Izključno v najemniških stanovanjih, iz evidentnih razlogov. Od Odeje iz merino volne. Nikamor lezel, spalo se je občutno bolje kot na tistih cenenih jogijih.
Če imaš vrhunski jogi, mi ne bi padlo na misel več, da dam gor nadvložek in izničim vse prednosti določenega jogija. Jogije je potrebno ne samo zračit, ampak občasno tudi čistit in precej bolj redno menjavat, kot jih menja povprečna mona.
Nadvlozek iz blaga debel slab cm takorekoc ne more izniciti prednosti dobrega jogija. Je predvsem za vzdrzevanje higiene. Saj ves, ne samo znoj, izlocimo se kaj drugega. Drugo so tadebeli nadlozki , spominska pena in to. To bi dala samo bolniku ali staremu nepokretnemu cloveku. Na morju letos je bil ravno en taak nadvlozek, vroč za popi-dit. Sploh nisem mogla spat, me je od spodaj dobesedno peklo, groza. Sem prisla domov zelo utrujena. Sele doma sem se naspala resno.