Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naglavne uši

Naglavne uši

Uhhhh…
V našem vrtcu imajo uši – in ima jih tudi moja 4-letna hčerka. V nedeljo (torej pred 2 dnevoma) smo ji lase oprali s šamponom, ki sem ga kupila v DMu (Paranit) – prej ga je imela vsaj kakšnih 15 minut na laseh – in ji prečesali lase s priloženim glavničkom, danes pa ji je mož v laseh našel vsaj še kakšnih 5 še kako živahnih uši…šampon torej sploh ni deloval.
Kateri šampon oz. kateri pripravek naj uporabimo, da se rešimo tega? Čisto panično sem oprala vso posteljnino in vse, kar imamo v hiši, s šamponom smo si lase oprali tudi vsi v družini, pa se mi zdi, da se vsi še kar vedno praskamo… kaj svetujete?

Lahko, da je sampon deloval, samo da je nove prinesla iz vrtca. Kupi sprej za odganjanje usi.
Lepo operete vsi glavo (2xdalj pusti na hlavi, kot pise), zadnjo rundo operi glavo s kisom potem razceses. Nato jo pa vsako jutro predno gre, naspricaj s tem sprejom proti uskam.
Nisem ti nic nevoscljiva. Zna se ti obrnit tud 3 mesece, da se jih sploh ne losas, ker dokler jih imajo otroci s katerimi se igra, jih boste imeli tud vi.

Ce ima dolge lase, ji nujno zvezi v se lase ob glavo in na koncu figo.

Seecno!

Ali mogoče veš, kateri je ta sprej za odganjanje uši? In kje se kupi?

Hmmm. Vem da se dobi v lekarni. Sta 2. En smrdi, en pa prou lepo disi. Ta, ki lepo disi.
Nisem dost pomagala, a ne?

… rešil glavniček, ki piska. Res je bil 25 eur, ampak ena redkih dobrih naložb. seveda tudi šamponček in kisek, ampak … česanje s to zadevo do zadnje, ki še miga. Vsak večer. Potem enkrat neha piskat (in hkrati pobijat) in si srečen, da bolj ne bi mogel biti.

Potem pa na vsakih nekaj dni samo preveriš, če je vse ok. Ko smo se končno znebili zadeve, je po nekaj mesecih starejša hči z grozo našla eno veliko uš na glavi od sestre, ko sta ravno prišli iz šole. Smo jo takoj poslali rakom žvižgat in potem sem panično z glavnikom rešetala vsak večer. Našla nisem nič več, to je bila edina. Če je ne bi videla, bi bilo v nekaj dnevih spet veselo.

Glede na vse, kar visi po naši šoli, bom spet morala začeti z uporabo, iz preventive.

Probaj glavo mazati z oljem, da preprecis usem stik s ‘hrano’ kozo in da tako pocrkajo. Kokosovo lepo disi in ima stevilne pozitivne lastnosti.

Ta šampon je čist fajn proti ušem, ampak verjetno si jo slabo razčesala ali pa jih je imela ogromno. Moja dva imata sigurno vsaj 1x na leto uši, jih dobi večji v šoli, prenese na malega in obratno. Vedno uporabim ta šampon, dobro je treba sčesat, da pobereš vse večje uši in tudi gnide na laseh. Če si zdaj videla, da jih še ima par, ponovi vajo. Pa potem obvezno še čez nekej en teden spet. Jaz operem samo prevleko za povšter in pozimi kape, druga pa ne.

pri nas ni delovalo. Je pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ucinkovit losion na bazi benzena (proti usem in garjam) od (znamka): Ljubljanske lekarne pa se celo cenejsi od teh ostalih. Potem pa cesanje vsak dan z elektro glavnikom vedno,ko je obvestilo pa se 1x na teden preventivno. Prej smo jih skoz dobival oz so prezivele na glavi celo ce smo imeli 2x dalj od predpisanega casa.

Vsem trem otrokom spricam lase s sprejem Hedrin iz lekarne, ta ima tak lep vonj, se nikoli niso imeli usi, en je v soli, dva v vrtcu, s tem da so skoz obvestila o useh. Fantu umivam glavo vsak dan, ko se tusira in vsako juto naspricam, puncama pa umivam vsak drug dan in vsak drug dan zjutraj naspricam in naredim kitke al fige, nikoli nimata spuscenih las….tako da zaenkrat usk se nisem zasledila in upam, da tako ostane.

Paranit je čisto super zadeva, a samo glavo našamponirat ne bo delovalo. Prvo olje, nato razčesavanje, nato šampon in ko so lasje suhi spet razčesavanje. In to VSAK LAS POSEBAJ. Resnično je potrebno vsak las posebaj pregledati in fizično odstraniti uši in gnide, sploh če jih je že veliko. Ker uši skačejo, je treba večkrat skozi lase.

Zaradi nenatančnega odstranjevanja se vedno znova pojavljajo. Samo kemija ne pomaga. Če je pa glava res polna uši, pa kar pošpricajte z biokilom, resnično učinkuje.

… tako pogostega umivanja las. Če še ne veste, gredo uške na čiste lase. Na mastnem jim spodrsava.

Uši ne skačejo

Uši pijejo kri in ne jedo odmrle kože

Ojjj.

Ko otrok prvič dobi uši je cela ofenziva,,( vsaj pri nas je bila🙂).

Tudi v šoli smo bili starši nejevoljni, da kaj se to pravi, da morajo nekaj ukreniti…

Naj vas pomirim, uši se zlahka reši, če si dosleden..

Umiješ lase, prepereš posteljnino, presesaš tudi avtosedeže….

Po enem tednu zopet operš lase s paranit šamponom, in po enem  tednu spet.

Verjamete, uši bodo izginile.

Pa lase naj bodo spete, če so dolge že zaradi preventive.

PS.

Če vas več stanuje v enem gospodinjstvu, pač preventivno to naredite vsi, pa je.

Uspeh zagotovljen.

New Report

Close