Nagrada občine ob rojstvu – Celje
Pri nas jo dobimo – preverjeno !
Ravno danes sem dobila. Za drugega otroka 30.000. So mi polepšali (in finančno olajšali) praznike.
Sem pa res skoraj tri mesece čakala na denar, tak da sem morala dobro premislit, ko sem videla nakazilo na računu, ker je zraven pisalo samo “dotacija”. V bistvu sem že pozabila, da čakam na ta denar.
Ja, v Ljubljani boste dobili pa vzpenjačo na grad, a ne? Vam ne bo potrebno več z vozički na sprehod, se boste kar z vzpenjačo vozili… :-))) Seveda je to napisano z nasmehom na ustih.
Sicer pa smo na forumu starši staršem že naredili en seznam, koliko dobijo starši ob rojstvu otrok po posameznih občinah. Na naši občini smo ravno na podlagi tega seznama dosegli, da so z naslendjim letom odobrili te dotacije tudi nam.
Razumljivo je, da so v občinah z manjšim številom rojstev (kot npr. Kostel), pripravljeni dati veliko več za vsako rojstvo… Žalostno je samo to, da nikjer ne dajo čisto nič.
Za kakšno dotacijo pa gre? To verjetno ni tisti denar, ki ga dobiš ob rojstvu otroka, če ne vzameš paketa.
In vodnarka* bruhu juhu tista vzpenjača. Res ne vem zakaj je treba zato zapravljat denar, pa če bo prinašala še tak dobiček (sicer pa številke lahko prikažeš kakor hočeš ne). Za vse tiste, ki jim je preveč tustih 80 m višinske razlike je cesta, v toplejših mesecih pa vlakec. Verjetno pa se velesvetniki tudi v drugih občinah odločajo za kakšne bedarije ne.
Ja čestitke pa hvala županu Šrotu, ker je tud od župana in občinske uprave odvisno, če se da kaj v ta namen. 30.000 pa za mestno občino kot je Celje, kjer je kar nekaj rojstev res ni malo , tako , da je zelo pohvalno. Občini Kobilje ali Kostel res ni problema dat 100.000, ker lahko vsa rojstva v enem letu na prste ene roke prešteješ. Če res katera misli, da je 30.000 skromno, pa naj se kar v Kostel preseli :-). Meni se zdi 30.000, ki jih dobite v Celju res pozorna vsota. Mura uživaj, pa kak Božični “šoping” si privošči.
Če vas firbec, poglejte, kako darezljiva je katera obcina. Zelo različno.
Tudi ni res, da MOL to “nagrado”, ki je odvisna od darezljivosti posemezne občine, kompenzira pri ceni vrtca. Subvencionirane cene vrtca (v LJ 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) imajo tudi druge občine, pa dajejo kljub temu še te “nagrade”. Odvisno od načelnih proiritet občin torej. V LJ imajo pač predlost zafurane investicije kot je tista z megalomanskih spomenikom Kosovelu sredi Tivolija, vzpenjača na grad,,,. otrok je pa kao itak ze preveč.
Danica fan club