Nagrajevanje uspešnosti – nov zakon JS
Tole nagrajevanje je kar neki. Nekdo ,ki dela čez maksimum dobi vsak tretji mesec in tisti,ki dobesedno tam ,da zaliva fikos pa tudi. To je bolano mišljenje šefov. Sicer pa zakaj pa tista oseba dela, če si nagrajen enako kot drugi ,ki zelo malo naredijo. Zato pa iz javne uprave ljudje gredo in ostali bodo samo zalivalci fikosov.
Mini141, 11.02.2025 ob 10:05
Zdaj bo ena varovalka in se ne bo smelo izplačati letno več delovne uspešnosti, kot je tvoja mesečna plača. Takoj bo inšpekcija v hiši.
V zavodih, za katere delam, je povprečje RDU nekje 15-20€ bruto na zaposlenega, če se res enakomerno porazdeli.
troll, 11.02.2025 ob 08:58
Najhuje je v kolektivih, kjer prevladujejo ženske in so obenem tudi šefice. Najbolje so nagrajeni špijuni/ke in ritolizniki/ce, vsi ostali pa počakajo na vrsto. Hvala bogu, da sem v pokoju, sicer bi zbolela.
Troll tole si odlično napisala…
Imam izkušnjo s tako, nagrajevala tisto, ki je pred njenimi očmi ostala doma in prišla kasneje, takoj ko je prejšnji dan slišala, da šefice ne bo zjutraj takoj v pisarne… Popoldne je morala it prej, ker ona mora po otroka, vse njeno je pristalo pri meni… Vse sem naredila
Ker sem bila za d.c. in sem jima šla v nos svprevidoko izobrazbo (s katero se sploh hvalila nisem , ampak je o njej zavedla privat od znanke), se je začelo metanje polen meni, celo dobesedno,daj odpoved in pojdi, ker je nisem in sem počakala na iztek mi na koncu napiše oceno dela, srednje, napredovala pa je tista, ki je meni cel cajt njeno delo nosila…. Tista je bila pa odlična…
To dela človeški faktor….
Naj povem da sem pred tem delovnim mestom delala v gospodarstvu, imela šefa, ki mi je na koncu pogodbe za dc. Rekel, da tako zavzete in natančne zaposlene se ni imel, dobila sem kup poslovnih daril ob slovesu….
Tu se vidi vpliv tega kdo je oseba, ki te ocenjuje, kakšni so njeni osebni interesi, daleč od tega da je nepristranska in da ocenjuje zgolj delo in uspešnost.
Pa tudi v velikih primerih spol igra vlogo, ker pogosto je tako,vda ženska zloba nima meja…. Na žalost….
Anonimno389, 11.02.2025 ob 10:34
Troll tole si odlično napisala…
Imam izkušnjo s tako, nagrajevala tisto, ki je pred njenimi očmi ostala doma in prišla kasneje, takoj ko je prejšnji dan slišala, da šefice ne bo zjutraj takoj v pisarne… Popoldne je morala it prej, ker ona mora po otroka, vse njeno je pristalo pri meni… Vse sem naredila
Ker sem bila za d.c. in sem jima šla v nos svprevidoko izobrazbo (s katero se sploh hvalila nisem , ampak je o njej zavedla privat od znanke), se je začelo metanje polen meni, celo dobesedno,daj odpoved in pojdi, ker je nisem in sem počakala na iztek mi na koncu napiše oceno dela, srednje, napredovala pa je tista, ki je meni cel cajt njeno delo nosila…. Tista je bila pa odlična…
To dela človeški faktor….
Naj povem da sem pred tem delovnim mestom delala v gospodarstvu, imela šefa, ki mi je na koncu pogodbe za dc. Rekel, da tako zavzete in natančne zaposlene se ni imel, dobila sem kup poslovnih daril ob slovesu….
Tu se vidi vpliv tega kdo je oseba, ki te ocenjuje, kakšni so njeni osebni interesi, daleč od tega da je nepristranska in da ocenjuje zgolj delo in uspešnost.
Pa tudi v velikih primerih spol igra vlogo, ker pogosto je tako,vda ženska zloba nima meja…. Na žalost….
seveda tako zavzete in natančne hitro dobijo odpoved, ponavadi so prve na odstrelu….spet pravljice na mon
Ena523, 11.02.2025 ob 11:45
Mi dobimo RDU enkrat letno vsak, nekih 120€. Razlog je preprost – naša šefica se boji svojega šefa, da ji ne bi očital, da nam da prevečkrat. Za kozlat.
To je res čudno, glede na to, da je cvet slovenskih delovnih ljudi v JS in bi vsi morali poleg odličnih ocen dodatno še dobivati delovno upešenost!