Naj ečji znesek, ki ga lahko dvigneš na banki
Ne vem, ampak ko sem šla na novo banko, so meni za dvig na bankomatu ponujali večji znesek, dva ali tri tisoč eur dnevno.
V banki pa lahko dvigneš vse, samo moraš dvig za večje vsote napovedati.
Brez skrbi, za dvig te ne smejo spraševat, če pa polagaš, se pa zna kdo oglasit pri tebi, samo ne z banke, z davkarije.
Zakaj bi te pa spraševali zakaj ga potrebuješ?? Kaj jih pa briga? Menda nisi tako neumna, da bi jim povedala???[/quote]
Nekaj moraš povedati,če ne ne dobiš denarja. Žal. Potem ko pa na drugi račun recimo nakažeš ta denar moraš pa spet povedati,kako si ga privarčeval. Izpolnit moraš obrazec zaradi pranja denarja. Za bruhat.
Omejitev dnevnega dviga na bankomatu je dolocena na vsaki kartici posebej. Standard je 420€, za crne/zlate kartice pa 2000€, lahko pa se oglasite v banki in prosite za spremembo dnevnega limita.
Na banki lahko dvignete celotno vsoto, ki jo imate na racunu, ce je ta vecja od 5000€ je potrebno dvig najaviti, da narocimo dovolj gotovine za nemoteno poslovanje.
Pri vecjih dvigih/pologih smo vas dolzni vprasati po namenu/izvoru gotovine. Vec si lahko preberete v Zakonu o preprecevanju pranja denarja in financiranja terorizma.
Ni res, če dvigneš večjo vsoto te vprašajo zakaj jo boš rabil. Pa dvigaš svoj težko privarčevani denar. Preverjeno, pred enim tednom…[/quote]
reces, da ga neses v igralnico. mene niso nikoli vprasali, pa sem za hiso kupit tudi dvignila vse, kar sem imela.
nevem, takaj bi moral pojasnit….[/quote]
Ja je treba. Pa izpadeš kot en bedak za svoj denar. Tako je sedaj. Tudi jaz sem dvignila večjo vsoto za nakup nepremičnine in je tako bilo.
Dvigneš lahko skoraj vse, kar imaš na računu, le pri večjih vsoti je potrebno napovedat dvig. Zakaj potrebuješ denar, uslužbencev ne sme zanimat. Če koga zanima, se lahko pritožiš njegovemu vodji. Drugače pa je ob polaganju večjih pologov na račun. Zaradi preprečevanja pranja denarja so banke zavezane, da ugotavljajo izvor denarja.
nkbm, 07.02.2015 ob 07:28
Ni res, če dvigneš večjo vsoto te vprašajo zakaj jo boš rabil. Pa dvigaš svoj težko privarčevani denar. Preverjeno, pred enim tednom…[/quote]
reces, da ga neses v igralnico. mene niso nikoli vprasali, pa sem za hiso kupit tudi dvignila vse, kar sem imela.
nevem, takaj bi moral pojasnit….
Za nakup hiše si dvignila vse kar si imela? Zakaj pa? Jaz nikoli pri večjih zneskih ne operiram z gotovino. Tudi pri nakupu nepremičnine je vse šlo elektronsko, se pravi z bančnimi nakazili.