Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek naj kupim original ali neoriginal kartušo+eno vprašanje o tiskalnikih

naj kupim original ali neoriginal kartušo+eno vprašanje o tiskalnikih

Zdi se mi,da mi kartuše tako hitro grejo na tiskalniku..ali je kakšna razlika med originalnimi in neoriginalnimi kartušami(pomojem neoriginalne le obljubljajo 500 strani…)
Konkretno med tema dvema primeroma…
http://www.tiskajpoceni.com/artikli.php?id_izd=1677 510 strani 13.64€
http://www.tiskajpoceni.com/artikli.php?id_izd=1558 510 strani 28,79€

Pa še to-v tiskalniku naj bi imeli še pol črne kartuše,pa noče nič tiskat niti ČB-je možno da zato,ker so prazne barvne kartuše???
Hvala za pomoč

Popolnoma enako je, original in fake. Lahko tudi svojo originalno neseš napolnit. Meni nobena tudi original ni naredila 500 strani.

Ne, če tiskaš črne stvari, bi moglo printat, čeprav je barvna kartuša prazna. Če pa barvne tiskaš potem veš čemu je tako. Tiskalnik ne zna sam spremenit v črno belo.

Pri nas se je stokrat bolje izkazal ne-original! Nikoli več originalne kartuše, drage in še slabše. Tudi pri nas pri originalnih ni hotel več printat samo ČB, kadar je kakšna barvna ostala prazna, čeprav smo mu nastavili, zdaj pri neoriginalih pa lepo sam vpraša, če natisne kar ČB.

meni pa je fake zapacal tiskalnik, tako da nikoli več…

Meni je na HP neoriginalna vmes nehala delat, kao je tiskalnik ni več prepoznal. Kljub trikom z interneta je ni bilo več moč oživiti. Mogoče bi priporočil refill originalnih…

refil originala … kaj pa je to 🙂 ?

vsi refili so nafilane originalne škatlice kartuš, je pa danes to tako razširjen biznis, da vsak pepček že toči notri črnila in prodaja, nepoučeni pa kupujejo in mnogi se jasno opečejo.

treba je kupit pri preverjenem polnilcu, v sloveniji je celo ena firma s certifikatom za refile, pa bo vse ok.

Neoriginalno kartušo sem uporabila trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več. 🙂

Bilo je nujno in ravno takrat originalnih niso imeli na zalogi, zato sem kupila neoriginalno. Sem poskušala printat in besedilo na listu je bilo popolnoma neberljivo. Besede so bile natisnjene polovično (sploh ni bilo videt cele besede in to se je ponavljalo čez cel list). Glava tiskalnika se je tako zapackala, da sem rabila precej časa, da sem vse skupaj spravila v dokaj normalno stanje. Jaz osebno tako raje dam par evrov več, kot pa da bi še kdaj kupila neoriginalno kartušo.

Lahko pa se seveda zadeva od tiskalnika do tiskalnika razlikuje in pri nekaterih zadeva funkcionira čisto normalno.

jz mam epsona in čim je ENA katerakoli barva prazna, se vklopi obvestilo in neha tiskat, tko da moram met vse na zalogi.

dajem pa noter neoriginalne kartuše, ker se mi originalne zdijo ful preveč predrage, zaenkrat, potrkam;), čisto ok deluje že 2leti

naročam pa pri biro.si

New Report

Close