Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naj mi nekdo razloži

Naj mi nekdo razloži

Preko zavoda za zaposlovenje sem vključena na usposabljanje na delovnem mestu. Ker sem prejemnica denarnega nadomestila iz CSD, mi je takrat setovalka razložila, da ne morem prejemati iz obeh strani denar in, da iz zavoda dobim razliko do zneska kateri mi pripada, se pravi mesečna plača. Do tukaj mi je vse jasno. Da je plača za mesec nazaj mi je tudi jasno. sedaj pa se mi poraja vprašanje. Z mesecm februarjem, se pravi 28.2.2007 mi je potekla odločba iz CSD, tako, da v mesecu marcu nisem več dobila ničesar od tam. Danes je bilo nakazilo iz zavoda in ko sem videla znesek 159 €, me je skoraj pobralo. A to pomeni, da zavod gleda prejemke, katere sem dobila v februarju in nakaže razliko ali kako je s tem? Ko sem bila v kadrovski službi pa mi tudi ni znala nič povedati kako je s tem. Edino, kar je rekla je to, da ,,baje,, zavod plača 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ( 292€ ). to mi pa sploh ni jasno, ker ko seštejem CSD in Zavod-nakazilo je bistveno več.
Kaj si naj s 159 € začnem, ko pa je ena položnica za stanovanje 168 €, kje pa kje še ostalo??

ko sem klicala dopoldan na zavod se pa nobeden ni oglasil, kar me je še bolj ,,živčno,, naredilo.

Se sploh splača na tako usposabljanje hodit in prejemat takšen denar? Malo me je strah kakšno bo nakazilo potem v aprilu.

Hvala za vsakršen odgovor.

Še to, CSD nakazuje za tekoči mesec, medtem ko zavod za nazaj.

Zakaj si pa nisi podaljšala pomoči na Centru?
Ko je Zavod delal pogodbo, se je štelo, da si prejemnik CSD. In avtomatsko dobiš le razliko.
Mogoče pa ti bodo lahko naredili za nazaj – ne vem.

Podaljšala si nisem iz razloga, ker mi je svetovalka rekla, da ko mi odločba poteče dobim pri njih normalen znesek. Sicer pa je videla do kdaj imam in mislim, da bi mi lahko sama povedala kaj me čaka v mesecu marcu. Ma nevem no, besna sem kot ris. Najraje bi res v ponedeljek šla na CSD in dala novo vlogo in tako začela prejemati spet na obeh straneh denar. Sploh se ne čudim, da je toliko ljudi raje prejemnikov iz socialnega, če pa na zavodu tako nič ne povedo, sama pa tud nimam teh izkušenj. Hvala vseeno za tvoj odgovor.

New Report

Close