Naj mu rečem ali naj bom tiho?
ker sumiš, da te mož vara, je to drezanje v napačno smer?
ignoriranje potencialno nepomembnega?
vprašati in razčistiti kot zrel, odrasel človek je za vas delanje drame?
skleneš, da te varanje ne moti?
ker si praktičen?
moj odgovor je za vas romantičen?
jaz bi pa rekla, da ljubezen naj bi bila neodvisna od denarja in ekonomije.
kupljena ljubezen je prostitucija, pa če jo še tako lepo zavijate.
Odličen zadnji odgovor. Ljubezen deluje le ločeno od ekonomije.
Razčistiti kot zrel, odrasel človek je nujno, ne glede na to ali bo zveza obstala ali ne. Morda je ljubezen res brezpogojna, a to pomeni, da posameznik še vedno lahko sebe zaščiti, oziroma ne pusti drugega čez meje svojih bistvenih vrednost. Tudi, če gresta narazen, ga bo še vedno imela rada.
Glavno vprašanje pa je: če avtorica ne pove možu in zaradi udobja pomete pod preprogo… Ali ima v tem primeru rada sebe?
Na tej preizkušnji se bo pokazalo, kako trden je ta zakon. Pokazalo, ali sta pripravljena (sposobna) en do drugega v kakršnikoli situaciji funkcionirat brez “maske”. On, da po soočenju sprejme partnerkine občutke in je pripravljen potrpežljivo počakat, kaj bo prinesel čas. Ona, da ga z njimi sploh sooči, si da čas, da je jezna – besna, nato žalostna, itd – skratka, iskrena do sebe in njega.
Ko bo to mimo, se lahko pogovorita. Končni rezultat je popolna neznanka, a močan temelj morebitnega nadaljevanja te veze. Če tega temelja ni je bolje, da gresta sedaj narazen. Ne glede na to, če avtorica z možem govori ali ne.
Anonimno 6797, 12.03.2022 ob 14:10
Varcujem bolj tezko. Zadnjih 6 let imava oba kredit za hiso, poleg vseh stroskov (oba avtomobila, vrtec, stanovanjaki stroski itd) ne ostane veliko. Kar ostane, porabimo sproti. Tudi hisa se ni popolnoma koncana, vedno se kaj manjka. Sva pa lastnika oba, v primeru locitve se bo pac prodala in razdelilo na pol. Tudi prisparano razen zadnje place nimam nic.
Ampak ok, pravzaprav sem zaradi necesa drugega odprla temo, ne pa takoj o locitvi. Naj z njim nacnem temo ali ne? Naj bom tiho, naj pocakam, naj eksplodiram? Verjetno mi bo itak zanikal, tudi ce je karkoli bilo. Naj pocakam, opazujem in bom pozorna?
Ampak ok, pravzaprav sem zaradi necesa drugega odprla temo, ne pa takoj o locitvi. Naj z njim nacnem temo ali ne? Naj bom tiho, naj pocakam, naj eksplodiram? Verjetno mi bo itak zanikal, tudi ce je karkoli bilo. Naj pocakam, opazujem in bom pozorna?
—
in zakaj sedaj sprašuješ spet isto, če smo ti napisali odgovore na to?
ne, nič ne čakaj in opazuj, ker ni kaj opazovati, če se je nekaj dogajalo 7 let nazaj.
evo tu imaš čudovit odgovor, če ti moj ni všeč:
Odličen zadnji odgovor. Ljubezen deluje le ločeno od ekonomije.
Razčistiti kot zrel, odrasel človek je nujno, ne glede na to ali bo zveza obstala ali ne. Morda je ljubezen res brezpogojna, a to pomeni, da posameznik še vedno lahko sebe zaščiti, oziroma ne pusti drugega čez meje svojih bistvenih vrednost. Tudi, če gresta narazen, ga bo še vedno imela rada.
Glavno vprašanje pa je: če avtorica ne pove možu in zaradi udobja pomete pod preprogo… Ali ima v tem primeru rada sebe?
Na tej preizkušnji se bo pokazalo, kako trden je ta zakon. Pokazalo, ali sta pripravljena (sposobna) en do drugega v kakršnikoli situaciji funkcionirat brez “maske”. On, da po soočenju sprejme partnerkine občutke in je pripravljen potrpežljivo počakat, kaj bo prinesel čas. Ona, da ga z njimi sploh sooči, si da čas, da je jezna – besna, nato žalostna, itd – skratka, iskrena do sebe in njega.
Ko bo to mimo, se lahko pogovorita. Končni rezultat je popolna neznanka, a močan temelj morebitnega nadaljevanja te veze. Če tega temelja ni je bolje, da gresta sedaj narazen. Ne glede na to, če avtorica z možem govori ali ne.
Ozračje, ki ga mora ženska vzpostaviti v odnosu je iskrenost. A res meniš, da nimaš, kot njegova žena, pravice vedeti, kdo je bila ta ženska in kaj je pomenilo to, kar je rekel?? Ali misliš, da je boljše, da se glodaš in glodaš? Razgovor razkriva, da je nekaj bilo, vendar da je končano. Draga moja, ženske smo, ste tiste, ki morate na spoštljiv način vzpostaviti pogovor, brez kasnejšega obsojanja, če se moški za to resnično pokesa (to je pač moje mnenje). Je pa res, da večina moških taji do takrat, dokler niso soočeni z dokazi. Vseeno mislim, da je odnos tudi odpuščanje, je pa prav, da sebe in njega soočiš s čustvi, ki bodo prišla ven, če bi ti povedal, da ga je zaneslo.
soft, 11.03.2022 ob 23:00
Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:58
soft, 11.03.2022 ob 22:51
Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:42
soft, 11.03.2022 ob 22:31
Vprašaj se kaj bi naredila, če bi izvedela, da te je prevaral. Bi ga pustila? Če ja, ga vprašaj, če ne, če ga kljub vsemu ljubiš, pusti stat…
Potem bi se mi zameril in bi slej ko prej spakirala in sla. Sigurno ne cez noc, preden bi nasla stanovanje in urdila premozenje (imava oba kredit za hiso), bi bilo verjetno pol leta ali eno leto ze mimo. Verjetno mu je spodletelo na kaksni sluzbeni zabavi, morda s kaksno sodelavko, ne vem. Pri njemu nisem nikoli zacutila, da bi bilo kaj narobe. Nekako funkcionirava, no.
Si želiš biti z njim ne glede na vse ali ne? Ga ljubiš? Če si ne predstavljaš življenja brez njega, boš že našla način, da mu oprostiš oz to sprejmeš. Če veš že sedaj, da ne, bosta prej ali slej naletela na nove težave in pač takrat zaključila. Morda bosta zvezo za kakšno leto podaljšala in to je to…
Ce ne vem resnice, bi ostala z njim. Trenutno zivljenje mu ustreza. Ampak razmisljam da ce je naredil takrat, lahko tudi zdaj. Ce ne z isto, pa z drugo. Ce bi izvedela resnico, bi ga podzavestno zacela zavracat in bi bila zveza sigurno obsojena na propad.
Sploh zaradi otrok bi skusala odmislit in it naprej, kot da ne vem nic. Sem nora?
Ljubezen je brezpogojna. Ali ljubiš ali ne, tako preprosto je. Ko boš vedela odgovor na moje zgornje vprašanje, bo vse ostalo takoj jasno, ne bo več nobene dileme. Do takrat pa…
soft, ljubezen da je brezpogojna? Do partnerja? Ah, daj no daj. Morda do otroka, ampak do partnerja?
To namreč pomeni, da imaš partnerja rad oz. ga ljubiš ne glede na vse, kar on počne, kar se zgodi in kar partner povzroči tebi in tudi otrokom.
Prekomerno pije? Eh, nič zato, saj ga vendar brezpogojno ljubim! Ne morem mu zdaj postavljat nekih pogojev v smislu, da jaz in otroci ali pa njegov alkohol – naj se odloči.
Se fuukari okrog z drugimi ženskami? Eh, pa kaj potem, saj ga vendar brezpogojno ljubim! A je on moja lastnina ali kaj, da mu bom določala, da lahko seksa samo z mano?
Brezpogojne ljubezni do partnerja ni. Saj pravim, do otroka že, ampak do partnerja (večinoma) ne.
Glede na to, da mu nisi namerno prisluškovala, in da te mori, se na miren in lep način pogovori, …. V vsakem primeru pa, za karkoli je šlo 7 let nazaj, ko še sploh nista imela otrok, in da vama danes stvari štimajo,.. ne delaj iz tega prevelike drame… če ji je zabrusil, zakaj ga kliče itd… veš, kaj si o njej misli in kako gleda na to.
Poglej na zadevo malo širše… varanje se danes dogaja v cca. 70% nekajletnih vez,… osebno bi pogledal le, kako je danes med vama, in kako se vede danes do tebe… ker danes prekinjati zako, ki ti, kot razumem špila, za nekaj, kar se je zgodilo 7 let nazaj, in nisi niti opazaila, da se je takrat karkoli dogajalo, in ti ni nič manjkalo zaradi tega… se mi zdi malo nesmiselno…
Za to da te je varal itak veš. To kao pretvarjanje da ne veš je otročje. Pred kom se to pretvarjaš? Pred sama sabo? Mislim bebasto no. Torej veš da te je prevaral. In nočeš ločitve. Oz. ti trdiš da če ti bo pa priznal (nekaj kar itak veš) jo boš pa hotela? Še bolj bebasto. Mislim če želiš ohraniti zakon bi bilo kot prvo pametno da sama sebi nehaš lagat. In potem se pogovoriš z možem. Poveš da veš. Vprašaš kako je do tega prišlo. Se pogovorita kot odrasla pač. Imata priložnost da vajin zakon iz neke farse (kar furava no), spravita v resničen zakon kjer se zakonca pogovarjata, si zaupata strahove, znata reševati stvari (pometanje pod preprogo pač to ni), sta iskrena…..in mogoče s časom ustvarita temelje res dobrega zakona kjer ne boš rabila reči da kar furata no. Ni idealno da do tega da bi postala prava partnerja pride zaradi take stvari, ampak glede na to da nista nekaj povezana kot par pa ni tako čudno da je do česa takega prišlo, se ti ne zdi? Ampak tega praviš nočeš. Nočeš resničnega zakona, če to pomeni da boš morala nehat se pretvarjat. Imaš raje “pretvarjanje”. Ok.
Para Bellum, 14.03.2022 ob 16:51
soft, ljubezen da je brezpogojna? Do partnerja? Ah, daj no daj. Morda do otroka, ampak do partnerja?
To namreč pomeni, da imaš partnerja rad oz. ga ljubiš ne glede na vse, kar on počne, kar se zgodi in kar partner povzroči tebi in tudi otrokom.
Prekomerno pije? Eh, nič zato, saj ga vendar brezpogojno ljubim! Ne morem mu zdaj postavljat nekih pogojev v smislu, da jaz in otroci ali pa njegov alkohol – naj se odloči.
Se fuukari okrog z drugimi ženskami? Eh, pa kaj potem, saj ga vendar brezpogojno ljubim! A je on moja lastnina ali kaj, da mu bom določala, da lahko seksa samo z mano?
Brezpogojne ljubezni do partnerja ni. Saj pravim, do otroka že, ampak do partnerja (večinoma) ne.
Ljubezen je v svoji osnovi brezpogojna, neomejena in vedno odpušča. Ne le do otrok, do vsega. To je čista ljubezen, niso je pa vsi zmožni občutiti, kaj šele dati, ampak omejitve si ustvarimo sami.
selen, 14.03.2022 ob 16:27
Baby varuško za 4-letnega otroka? Nazaj na začetek spisa, prosim.
Točno tako, še en nedomišljen spis, monovske glupače pa spet padajo.:)) Najprej napiše, da je v srednjih letih, potem da ima otroke stare 4 in 6 let, potem pa še da je imela vklopljeno baby varuško.:)) No, glede na to, da so danes otroci v plenicah do odhoda v šolo, je tudi to možno.
Jaz ga ne bi vprašala takoj. Nekaj časa bi ga opazovala in če bi se obnašal drugače kot ponavadi, bi poskusila pogledati njegov telefon….ta veliko razkriva…
Bi ga pa vsekakor povprašala čez nekaj časa, s kom je govoril in kaj je bilo končano 7 let nazaj, ker očitno tega ne moreš pozabiti in te muči…bolje, da izveš takoj.
Ljubezen je v svoji osnovi brezpogojna, neomejena in vedno odpušča. Ne le do otrok, do vsega. To je čista ljubezen, niso je pa vsi zmožni občutiti, kaj šele dati, ampak omejitve si ustvarimo sami.
Daj ne seri o čisti ljubezni! Kdor po tvoje “neomejeno ljubi” svojega partnerja in mu očitno po tvoje vse dopušča in odpušča, je v očeh vsakega partnerja navaden lole, ki se ga lahko samo izkorišča. NIHČE NORMALEN NOČE PARTNERJA, KATERI BI MU VSE ODPUSTIL IN BI BIL ZGOLJ IN SAMO ALTRUISTIČEN IN NIČ SEBIČEN! Ljudje hočemo partnerja, ki tudi od nas pričakuje kompromise, da ne bo vse po naše, da kdaj tudi udari po mizi, če govorimo ali počnemo neumnosti. Recimo pogojno, da to obstaja, deluje edino in samo, če se najdeta dve taki duši polni ljubezni in odpuščanja in se ljubita med seboj.
Ponavadi narod pomeša pojme in se jim zdi nek tip, ki je poročen s kakim zmajem, poštenjak, poln ljubezni in dobrote, tisti zmaj ga pa terorizira. Dejansko pa gre za papka, ki si ne upa izraziti mnenja, ki je bil doma navajen na gospodovalno mamo, ki je ženi vedno podrejen, ki si ne upa odločati o ničemer, skratka copata. In ki bi itak ženi odpustil vsak skok čez plot, ker ne bi imel jajc ostati sam. To se ponavadi meša z vašo vseobsegajočo brezpogojno ljubeznijo do partnerja.:)
jap jap, 14.03.2022 ob 18:35
Daj ne seri o čisti ljubezni! Kdor po tvoje “neomejeno ljubi” svojega partnerja in mu očitno po tvoje vse dopušča in odpušča, je v očeh vsakega partnerja navaden lole, ki se ga lahko samo izkorišča. NIHČE NORMALEN NOČE PARTNERJA, KATERI BI MU VSE ODPUSTIL IN BI BIL ZGOLJ IN SAMO ALTRUISTIČEN IN NIČ SEBIČEN! Ljudje hočemo partnerja, ki tudi od nas pričakuje kompromise, da ne bo vse po naše, da kdaj tudi udari po mizi, če govorimo ali počnemo neumnosti. Recimo pogojno, da to obstaja, deluje edino in samo, če se najdeta dve taki duši polni ljubezni in odpuščanja in se ljubita med seboj.
Ponavadi narod pomeša pojme in se jim zdi nek tip, ki je poročen s kakim zmajem, poštenjak, poln ljubezni in dobrote, tisti zmaj ga pa terorizira. Dejansko pa gre za papka, ki si ne upa izraziti mnenja, ki je bil doma navajen na gospodovalno mamo, ki je ženi vedno podrejen, ki si ne upa odločati o ničemer, skratka copata. In ki bi itak ženi odpustil vsak skok čez plot, ker ne bi imel jajc ostati sam. To se ponavadi meša z vašo vseobsegajočo brezpogojno ljubeznijo do partnerja.:)
J… G….
Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:06
Naj opisem svojo situacijo. Z mozem sva v srednjih letih, dva otroka, hisa, pes, oba zaposlena, skratka neka klasicna druzina. Sluzbe nama obema vzamejo prevec casa in energije, zato je najin odnos vcasih malo viharen, vendar se mi zdi, da sva ok skupaj. Nekaj dni nazaj je imel rojstni dan, ga je klicala tudi neka zenska, umaknil se je v otrosko sobo in ni vedel, da sem pozabila izklopit baby varusko. Ji je rekel da kako to da ga klice, da naj ga ne klice nikoli vec in da je bila stvar zakljucena 7 let nazaj. Midva sva porocena 9 let, otroka sta stara 4 in 5 let. Ocitno me je z njo prevaral enkrat ali veckrat, ne vem. Kdo je bila zenska, ne vem. Ujela sem le kratek pogovor.
Naj mu omenim, naj ga vprasam, naj bom bolj pozorna, naj vohunim za njim, ali naj preprosto skusam spregledat in se delat, kot da ni nic? Ze nekaj dni mi ne da miru, ampak potrebujem nek nevtralni pametni nasvet. Imam ga rada, tudi z njegove strani cutim, da naj bi najin odnos bil ok. Sem pa sokirana nad tem dogodkom.
Jaz bi mu samo rekla: “slišala sem tvoj del pogovora ob rojstnem dnevu. Če karkoli imaš z drugo, pri priči končaj,če si kaj imel, me sploh ne zanima, če pa karkoli izvem, se ne bo dobro končalo.
Svetujem,da zaigraš en podoben klic in pogovor z vklopljeno varuško, še ti pred njim. No, lahko te tudi dejansko kakšen potencijalni ljubimec pokliče. Potem se odloči, glede na njegovo reakcijo. Hitro boš videla, kaj mu je pomenila ta avantura, saj se bo podzavestno odzval glede na stopnjo svoje krivde.
V primeru,da se odločiš stvar pomesti pod preprogo zaradi otrok, premoženja itd., pa si vsekakor privošči diskretno avanturo tudi ti. Se boš definitivno počutila bolje!