Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naj mu rečem ali naj bom tiho?

Naj mu rečem ali naj bom tiho?

In res, zakaj ga kliče zdaj po sedmih letih, odkar je že vse zaključeno?

Ne vem kako boš pometla pod preprogo. Najbrž niti ni več tako pomembno, če te je pred 7 leti prevaral, enkrat ali večkrat, ampak bolj za to, da je v tvojih očeh kar naenkrat nekdo, ki ga ne poznaš, ki živi tudi neko življenje, ki ti ni znano, 7 let nazaj, ali pa 4, mogoče tudi 2, mogoče tudi zdaj.. logično, da se načne zaupanje, da nisi v nič več zares prepričan, da se ti človek zazdi tujec.. če se res zmoreš prebiti sama skozi vsa ta vprašanja brez odgovorov, pač bodi tiho in ne drezaj. Žal mi je, tvoja sreča je že načeta, kakorkoli se boš odločila, ne bo več isto, kot prej. Zato izberi pot, ki bo dolgoročno najbolj prava zate, nihče drug je ne more izbrati namesto tebe.

Na tisoče ljudi se sprašuje, ali partner res še želi biti z njimi, ali je še pripravljen pustiti vse drugo in biti tu. Ne na tisoče, na desettisoče. Vi pa ste po naključju slišali njegovo najiskrenejšo izpoved, da želi biti z vami in da naj ga neka tretja oseba ne nadleguje. Kaj še hočete več? Imate moža, ki bi očitno imel možnosti drugje, pa se jim odpoveduje tudi ko je prepričan, da vas ni zraven.

Tisto, kar me pri vaši zgodbi skrbi pa je:

Zakaj za vraga nucate baby varuško pri otrocih starih 4 in 5 let?????

Povej mu kaj si slišala in naj to odgovori.Če se bo izmikal te je zagotovo prevaral.Od tebe je odvisno kako naprej.Če je imel drugo to ne pomeni ,da je imel samo eno morda ima trenutno neko drugo.Tista oseba ,ki enkrat prevara bo varala vedno.Naredi prvi korat drugače te bo žrlo do smrti

Te zadeve se takoj rešuje, ne pa da premlevaš in se muliš nekaj dni, ko se v tebi samo akumulira in čaka na eksplozijo. Takoj, ko bi prišel ven, mu rečeš da je baby varuška on in da če si prav slišala in če ti ima kaj za povedat. Mislim, ljudje božji, pogovarjajte se! Ni čudno da ne gremo skupaj moški in ženske, če si pa vsak pri sebi nek svoj film vrti.

Pa še to: kdo ima baby varuško za 4 in 5 letne otroke? Imate 300m2 hišo in je otroška soba nekje daaaleč stran od vajine sobe ali kaj je fora?

Odgovor na objavo uporabnika
Nevenka179, 14.03.2022 ob 18:30

Jaz ga ne bi vprašala takoj. Nekaj časa bi ga opazovala in če bi se obnašal drugače kot ponavadi, bi poskusila pogledati njegov telefon….ta veliko razkriva…

Bi ga pa vsekakor povprašala čez nekaj časa, s kom je govoril in kaj je bilo končano 7 let nazaj, ker očitno tega ne moreš pozabiti in te muči…bolje, da izveš takoj.

kaj zdaj? ne takoj, ampak počakat, ampak je bolje takoj? ti si kot avtorica. nekaj bi, ampak v bistvu ne bi.

za Nevenka179, če spet ne bo citiralo

Kar koli je bilo… si slišala da ji je odločno povedal KONEC

Pa karkoli bi to pomenilo…

Zdaj še bolj mu daj lepih priložnosti,  da bo videl da se ni narobe odločil…

Da se je odločil zate…in pokaži mi da se ni zmotil

Kar je bilo je bilo ne drezaj in odpiraj ran… lahko sta si samo dopisovanja… Ali dal dol…

Tudi moški imajo “poporodne tezave” tudi njim se ritem življenja zmeša…morda samo trenutek slabosti in sibkosti

Pa kaj je s temi objavami, si probam predstavljati situacijo, možu zazvoni telefon in se zavleče v otroško sobo, kjer najbrž spijo otroci 4-6 let (ali pa je varuška kar tako prižgana). In on je v sobi govoril zelo tako naglas, da si ti lahko razločila iz male napravice, kaj je rekel? Bi rekla, da če je skrival, da je bolj potiho govoril, sploh v primeru, da so tudi otroci tam spali. Pa kakšne občutljive mikrofone imajo te vaše varuške in kakšen dober zvočnik, da ste na drugem koncu jasno razločili pogovor. Bi pa prej rekla, da če moški skriva, se sploh ne bi oglasil, ampak bi nazaj poklical kasneje, ko bi bil sam.

Res si ne vem kaj mislit, ali ima avtorica te teme tako dobro domišljijo, ali pa avtorji objav na MONu živijo kot v filmu.

Ne vem, upam, da nisem krivična in če se vam je res to zgodilo, jaz ne bi mogla bit tiho in bi vprašala. Olajševalna okoliščina je gotovo to, da je zadeva že zdavnaj končana. Mogoče na začetku zveze ni jemal resno, ampak je šele kasneje videl, da je zveza resna in prekinil z neresnim življenjem…. ne vem, težko je pametovati, če nisi sam v teh težavah. Ravnajte tako, kot čutite, ne bit preračunljivi, niti ni treba vztrajati pri kazni, če se da, razmišljajte tudi o možnosti odpuščanja.

Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:06

Naj opisem svojo situacijo. Z mozem sva v srednjih letih, dva otroka, hisa, pes, oba zaposlena, skratka neka klasicna druzina. Sluzbe nama obema vzamejo prevec casa in energije, zato je najin odnos vcasih malo viharen, vendar se mi zdi, da sva ok skupaj. Nekaj dni nazaj je imel rojstni dan, ga je klicala tudi neka zenska, umaknil se je v otrosko sobo in ni vedel, da sem pozabila izklopit baby varusko. Ji je rekel da kako to da ga klice, da naj ga ne klice nikoli vec in da je bila stvar zakljucena 7 let nazaj. Midva sva porocena 9 let, otroka sta stara 4 in 5 let. Ocitno me je z njo prevaral enkrat ali veckrat, ne vem. Kdo je bila zenska, ne vem. Ujela sem le kratek pogovor.

Naj mu omenim, naj ga vprasam, naj bom bolj pozorna, naj vohunim za njim, ali naj preprosto skusam spregledat in se delat, kot da ni nic? Ze nekaj dni mi ne da miru, ampak potrebujem nek nevtralni pametni nasvet. Imam ga rada, tudi z njegove strani cutim, da naj bi najin odnos bil ok. Sem pa sokirana nad tem dogodkom.

Bodi tiho in trpi dalje… Zdej je lahko že tretja ali pa četrta to pa veš samo za prvo

Kot da poslušam svojo zgodbo izpred 10 let. Sem tudi slišala pogovor in premišljevala kaj bi, kaj ne bi. Ni mi dalo miru in sem čez čas vprašala. Nič ni priznal, dolgo je skrival in čez čas priznal. Ni bilo lahko, postal je drug človek, nasilen, nesramen. Sem naredila prvi korak, poiskala stanovanje, se z dvema otrokoma odselila. Ni mi žal, življenje se nam je umirilo, otroka sta odrasla. Na trenutke je bilo težko, ampak se je obrestovalo. Naredi točno tisto, kar čutiš, da bo dobro za tebe.

Če je sposobna ostati mirna in preudarna, bi bilo mogoče najboljše, da tole še nekajkrat prespi in se odpravi po psihološki nasvet. Ker je soodgovorna za nastalo situacijo. Partnerja si namreč izbiramo na nezavedni ravni, na podlagi vzorcev iz primarne družine. Ne sme si dovoliti delati napačnih korakov, ker so sedaj glavni otroci, ne pa ona in njen infantilni partner. Potomcem je dolžna zagotoviti urejeno in ljubeče okolje, da bodo normalni odšli v svet. Odgovorna je torej za več ljudi. Varajoči mož to gotovo ni, je nezrel osebek. Začenja se obdobje težkega boja za notranji mir in zagotovitev ekonomskih in čustvenih pogojev za dobrobit otrok še ene ločene družine. Začenja se njena pot do osebne rasti.  Pot bo trnova, a častna. Vredno je …

portret45, 15.03.2022 ob 08:45

Če je sposobna ostati mirna in preudarna, bi bilo mogoče najboljše, da tole še nekajkrat prespi in se odpravi po psihološki nasvet. Ker je soodgovorna za nastalo situacijo. Partnerja si namreč izbiramo na nezavedni ravni, na podlagi vzorcev iz primarne družine. Ne sme si dovoliti delati napačnih korakov, ker so sedaj glavni otroci, ne pa ona in njen infantilni partner. Potomcem je dolžna zagotoviti urejeno in ljubeče okolje, da bodo normalni odšli v svet. Odgovorna je torej za več ljudi. Varajoči mož to gotovo ni, je nezrel osebek. Začenja se obdobje težkega boja za notranji mir in zagotovitev ekonomskih in čustvenih pogojev za dobrobit otrok še ene ločene družine. Začenja se njena pot do osebne rasti.  Pot bo trnova, a častna. Vredno je …

V pravljičnem svetu. V resničnem pa ženska nasrka in to konkretno. Otroci skrenejo s poti, mama jih sama ne zmore shendlati, se zapohajo, zapijejo, depresije, tablete, moški pa da za preživnino par stotakov in se brezskrbno goni naprej pa še bivši nagaja kjerkoli in kadarkoli lahko..to je pa realnost.

alojz909442, 14.03.2022 ob 20:27

Povej mu kaj si slišala in naj to odgovori.Če se bo izmikal te je zagotovo prevaral.Od tebe je odvisno kako naprej.Če je imel drugo to ne pomeni ,da je imel samo eno morda ima trenutno neko drugo.Tista oseba ,ki enkrat prevara bo varala vedno.Naredi prvi korat drugače te bo žrlo do smrti

Tule se pa moram oglasit, zato da se določene neumnosti morda počasi nehajo širit okoli.

Človek, ki je enkrat prevaral ni nujno, da bo varal ponovno. Odvisno je od tega, če je ozavestil svoje varanje, zakaj je to naredil in kaj lahko stori, da tega ne bo delal več. Mnogo je odvisno tudi od partnerja/partnerke (pa ne to, če vara, ker to je izključno odgovornost tistega, ki vara – temveč to, ali je v osnovni partnerski celici slišan/a).

Če bi bilo to, kar navajate res, potem moramo takoj “pobiti” vse tiste, ki ste kdaj pokadili joint, naredili prometno nesrečo, ukradli kako malenkost, recimo čokolado, skratka na karkšenkoli način kršili zakon ali moralne standarde. Koliko se vas najde v tem opisu in ali si želite, da ste zaradi napak v preteklosti označeni in izločeni celo življenje?

Nikakor ne skušaj tega kar spregledati. Pogovori se z njim. Povej mu, kaj si slišala in mu pusti, da ti razloži. Ne napadaj ga. Saj veš, kakšne smo ženske – nekaj slišimo, potem pa v glavi sprocesiramo vse (najslabše) scenarije in nas to samo žre in žre, dokler ne poči.

Tega pozabila ne boš, zato se čimprej usedita dol in pogovorita. Po pogovoru boš pa takoj vedela, ali ti laže in prikriva stvari, ali pa je odkrit. Potem pa naredi, kar ti bo srce narekovalo. Srečno!

Poglej, dobro se imate. Ne drezaj. Bilo je (če sploh) pred 7 leti.

Enostavno uživaj v svojem življenju, možu in otrocih.

Anonimno 6613, 14.03.2022 ob 21:33

Kar koli je bilo… si slišala da ji je odločno povedal KONEC

Pa karkoli bi to pomenilo…

Zdaj še bolj mu daj lepih priložnosti,  da bo videl da se ni narobe odločil…

Da se je odločil zate…in pokaži mi da se ni zmotil

Kar je bilo je bilo ne drezaj in odpiraj ran… lahko sta si samo dopisovanja… Ali dal dol…

Tudi moški imajo “poporodne tezave” tudi njim se ritem življenja zmeša…morda samo trenutek slabosti in sibkosti

Tale odgovor mi je najbolj všeč. Pokaži mu, prepričaj ga, da si ti najboljša izbira. Stoj na svojih nogah in bodi z njim, ker si rada z njim. In privošči si kaj, kar tebe veseli (koncert, tečaj nečesa…) naj vidi, da si zadovoljna, da si nezatežena, da si najboljša!! Pri tebi bo imel srce. In vzgojila bosta normalne otroke, ne psihične invalide.

Ko ti nekdo svetuje, da delaj dramo, nekoga zapusti, čeprav je vse ok, je to tako, kot da ti je nevoščljiv in ti želi slabo. Misliš, da sam biti z otroki je pa najboljše, kar je možno? Dolgčas, depresija… za te zadeve je še vedno čas… kadarkoli… nazaj pa ne bo šlo več….

Anonimno 6552, 14.03.2022 ob 20:49

kaj zdaj? ne takoj, ampak počakat, ampak je bolje takoj? ti si kot avtorica. nekaj bi, ampak v bistvu ne bi.

za Nevenka179, če spet ne bo citiralo

za Anonimno 6552

Ne, tako sem sama naredila. Obnašal se je drugače, preverila sem telefon in našla dokaze. Ker, če bi ga takoj vprašala in zahtevala odgovor, mi ne bi povedal po resnici. Ni človeka, ki vara, da bi to takoj priznal….tako pa sem imela dokaz in ga ni mogel zanikati…

Baby varuško za 4-letnega otroka? Nazaj na začetek spisa, prosim.

Točno tako, še en nedomišljen spis, monovske glupače pa spet padajo.:)) Najprej napiše, da je v srednjih letih, potem da ima otroke stare 4 in 6 let, potem pa še da je imela vklopljeno baby varuško.:)) No, glede na to, da so danes otroci v plenicah do odhoda v šolo, je tudi to možno.

pa kaj se ima on za umikat v otroško sobo, če dobi klic za rojstni dan?

bejbe, padete pa glih na vse, kar vam mon servira, orgazmi pa v vsaki repliki tako močni, da najbrž ne boste sposobne skuhat kosila danes, ker je bolj važno sledit tej temi

Če je zgodba resnična ali ne, se pa smejim ob komentarjih, češ, naj mu oprosti, saj je bil samo spodrsljal ,ki se je pač zgodil, saj je ostal z avtorico in naj pomisli na otroke in bla,bla itd….

Ga,ha. Torej pouk,četudi vam partner natika roge,zatisnite oči,saj so otroci tu,pa kaj,če ji še to njej ali njemu stori po 10 krat, saj je samo nesreča. Po nesreči večkrat natakne tiča v drugo, če je pa ona ,ki vara, pa po nesreči pade na hrbet večkrat in razširi noge za svoejga ljubimca.

Vseeno če si tiho kot vidiš tudi on ni bil zadovoljen z njenim klicem torej je stvar pase .Ne draži osjega gnezda ,če ni treba. Ja boli vem, ampak spreglej ,če se ti zdi ,da je vajin zakon kolikor toliko ok .

Jaz bi vprašala in pričakovala, da mi pove resnico. Kako potem, je drugi korak. Odnos bre iskrenosti in brez pogovora, ni odnos ampak sobivanje.

Da sam ne boste mislile, da vam jih kateri drug ne bo. Vsi moški so manj ali več isti, eni varajo tako eni drugače, a zvestobe ni za pričakovati od moškega.

Kako rade komplicirate.. da to ni res…. če ni naredil to morda bo tisto..

če tako razmišljate in že v naprej  razmišljate da bo spet skočil itn..

pol je boljše da se nobena EN poroči…

in kar spakirala bi.. pa odšla jaaa kam na 100x slabše, privatno stanovanje…, z dva majhna otroka..

Kaj pa lahko narediš če ON noče prodati HIŠE…???, denarja NIMA da te poplača ????… ON bo živel v njej ti pa drugje v Kleti z otroci…

Ja tako razmišljajo ženske  zaradi enega jebenega Fu*ka  pred 7 leti.. nič ni slabši mož, oče.  kot je bil pred tem fu*om. če je sploh bil.

soft, 15.03.2022 ob 17:54

Da sam ne boste mislile, da vam jih kateri drug ne bo. Vsi moški so manj ali več isti, eni varajo tako eni drugače, a zvestobe ni za pričakovati od moškega.

Ja ti si pa itak najbolj pametna vidim….

Kaj pa ŽENSKE ????, ste zvest???, ja malo morgen…

ženske itak sam pluvate po moških, brez njih ne morete…,

kar se tiče prevar pa je to dokazano 50:50 kot za moške tako  za ženske..

če moški skoči drugje Jaaaaaaa, seveda skoči  z drugo žensko ki je ravno lih kar prevarala svojega..

sam da bi babam to potegnilo  ne.. sam moški varajo očitno samo s seboj..

Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:20

Pravijo da kar ne ves, ne boli. Verjetno se bojim izvedeti resnico, zato bi verjetno rada pometla pod preprogo. Ne vem.

Sam veš. Valda veš. Torej… imaš partnerja, bodi partner. ‘Ej marjan, kdo je bil tisto na telefonu… stara znanka izpred 7 let? Give it to me.’

Joj moški imajo tako slab občutek za čas. Kaj pa če se je samo v letih zmotil in je zaključil s to žensko že preden sta se vidva spoznala ali poročila? Vsekakor mu je v plus, da je bil tako odločen pri “odganjanju” te ženske. Jaz bi na tvojem mestu najbrž pometla pod preprogo. Sem 17 let v vezi, 3 otroci, so bili padci, ampak ko se pobereš, je lahko še boljše, kot je bilo prej kdajkoli.

New Report

Close