Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naj mu rečem ali naj bom tiho?

Naj mu rečem ali naj bom tiho?

Od 100 moških 2 ne varata. Pa še tista 2 bi ampak nimata priloznosti. Skratka nic posebnega

Odgovor na objavo uporabnika
Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:58

soft, 11.03.2022 ob 22:51

Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:42

soft, 11.03.2022 ob 22:31

Vprašaj se kaj bi naredila, če bi izvedela, da te je prevaral. Bi ga pustila? Če ja, ga vprašaj, če ne, če ga kljub vsemu ljubiš, pusti stat…

Potem bi se mi zameril in bi slej ko prej spakirala in sla. Sigurno ne cez noc, preden bi nasla stanovanje in urdila premozenje (imava oba kredit za hiso), bi bilo verjetno pol leta ali eno leto ze mimo. Verjetno mu je spodletelo na kaksni sluzbeni zabavi, morda s kaksno sodelavko, ne vem. Pri njemu nisem nikoli zacutila, da bi bilo kaj narobe. Nekako funkcionirava, no.

Si želiš biti z njim ne glede na vse ali ne? Ga ljubiš? Če si ne predstavljaš življenja brez njega, boš že našla način, da mu oprostiš oz to sprejmeš. Če veš že sedaj, da ne, bosta prej ali slej naletela na nove težave in pač takrat zaključila. Morda bosta zvezo za kakšno leto podaljšala in to je to…

Ce ne vem resnice, bi ostala z njim. Trenutno zivljenje mu ustreza. Ampak razmisljam da ce je naredil takrat, lahko tudi zdaj. Ce ne z isto, pa z drugo. Ce bi izvedela resnico, bi ga podzavestno zacela zavracat in bi bila zveza sigurno obsojena na propad.

Sploh zaradi otrok bi skusala odmislit in it naprej, kot da ne vem nic. Sem nora?

Mislim, da ti ne veš kaj ne veš in i nekaj v svoji glavi pleteš. To je brezveze. Lahko je bilo čisto nekaj tretjega, te ni preveral, lahko je želel menjati službo imel kakšno drugo priložnost,…

Pri tebi ta izgovor če ne vem ne deluje, ker ti dejansko veš da nekaj ne veš in te to razjeta in to bo slej ko prej udarilo ven. Zato ti predlagam da ga vprašaš in si pripravljena na vse.

Rekek ji je naj ga ne klice. Pusti vse skupaj

Vprašaj.. Bolj da veš kakor da se boš še celo življenje tepla po glavi in razmišljala ‘me je varal? Me ni varal? Me bo prevaral? Kdo je ta ženska?’

Ne se mučit..prosim ❤️

Razreši to situacijo.. Vprašaj.. Lažje ti bo pri srcu..lažje boš živela.. Glede na to da praviš da je vajin odnos v redu..

Priporočam pa vsem.. Da svojega partnerja mejte radi, pokažte mu ljubezen, mejte spolne odnose.. Zaupajte. Brez tega na dolgi rok ne gre.. Slej ko prej se pari navelicajo en drugega ce tega ni, in iščejo ‘tolažbo’ drugje.. Žalostno ampak resnično.

Vem.. Resnica boli.. Ampak laž pa še bolj 😐

Le opogumi se.. Lažje bo❤️

avtorica,

mene pa zanima za kaj si se odločila in če si mu kaj rekla, kako se je razpletlo.

Posledica tega, da ne moraš spati pomeni, da stvari niso povsem razčiščene. Vmes me je zmotil stavek: “To je bilo pred 7 leti…” zame to pomeni, da očitno tega še ni konec. Ženska, ki ga še vedno “nadleguje” očitno še vedno sanjari in fantazira o njem, ker verjetno pri drugih moških ni morala izživeti tega, kar je doživljala s tvojim partnerjem. Jaz bi ga na tvojem mestu samo opazovala. Ocenjevala bi njegovo obnašanje, dejanja ali je kaj drugače kot prej, ko je končal s tisto žensko. Opazuj znake kot so:

1. Pozornost – ne gre za materialno pozornost, ampak gre za emocionalno pozornost kot je: objem (prijateljski/ljubezenski-partnerski), poljub (kratek, manj inteziven/strasten ali malce daljši, inteziven/strasten), lahko pa tudi s tem pretirava z objemi poljubčki kot bo čez čas se tudi opazilo na otrocih

2. Neverbalna komunikacija – opazuj njegovo mimiko obraza in telesa, kadar se med sabo pogovarjata. Najbolj pomembni dejavnik so oči, pa katerih najlažje ocenimo iskrenost.

3. Verbalna komunikacija – opazuj in poslušaj njegov glas: miren, normalna barva glasu – njegova naravna; nervozen, tih, govor v stvari (pult, stena, tla…); nervozen, glasen, nasilen (kričanje…)

Pri tem se rade pojavijo besede kot so: “Oprosti…nisem imel časa/nisem hotel tako reagirati…”, ki ponazarja nervozo

4. Intimnost – bodi pozorna na način vzpostavljenosti telo s telesom. Oceni ali je do tebe nežen enako kot prej preden, se je vpletla v vajuno življenjsko pot 3. Nezaželjena oseba. Pri tem bodi še toliko bolj pozorna na samo “predigro”. Tukaj se še posebej potrudi in ga šokiraj z nečim bolj “pikantnim” novim načinom, da očrniš njegovo nekdanjo “priležnico”.

5. Odnos/pozornost do otrok – moški, ki imajo “priležnice” ponavadi otrok ne izpostavljajo, temveč za njih naredijo še preveč, samo da otrok ne bi česa občutil. Če se pozornost do otrok zdi preveč pretirana, vedi, da jih peče vest, da so se sploh s kom drugim zapletli. Otroci, ko bodo odraščali, bodo tudi sčasoma ugotovili, da nekaj ne “štima”. Tudi sami bodo postavili vprašanje, ali je med vama vse vredu.

Ti dejavniki so najboljši pokazatelji, ki ti bodo razkrili in razbili tvoje dvome. Tako boš vedela, kje si in kaj storiti. Ko boš tako daleč, ga postavi pred dejstvo. Vendar direktna vprašanja nikoli niso dobra. Začni s vsakodnevnim navadnim nesumljivim oziroma samoumenim vprašanjem. “Kako si?” “Novega kaj?” “Kako je v službi?” Pri tem ga seveda objemi, poljubi kot njegova dolgoletna partnerka/ življenjska sopotnica, tako bo padel “na kolena”, kjer ti bo sam povedal določene stvari. Preden bo začel kakoli govoriti, sledi napotkom, ki sem jih razčlenila zgoraj. Takoj boš vedela, ali mu sploh je do komunikacije s tabo, takoj boš vedela ali je to to kar ponavadi počne ko prideš do njega.

Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:20

Pravijo da kar ne ves, ne boli. Verjetno se bojim izvedeti resnico, zato bi verjetno rada pometla pod preprogo. Ne vem.

Ja, ampak ona zdej ve in verjetno boli.

Poročena, morda prevarana, 11.03.2022 ob 22:06

Naj opisem svojo situacijo. Z mozem sva v srednjih letih, dva otroka, hisa, pes, oba zaposlena, skratka neka klasicna druzina. Sluzbe nama obema vzamejo prevec casa in energije, zato je najin odnos vcasih malo viharen, vendar se mi zdi, da sva ok skupaj. Nekaj dni nazaj je imel rojstni dan, ga je klicala tudi neka zenska, umaknil se je v otrosko sobo in ni vedel, da sem pozabila izklopit baby varusko. Ji je rekel da kako to da ga klice, da naj ga ne klice nikoli vec in da je bila stvar zakljucena 7 let nazaj. Midva sva porocena 9 let, otroka sta stara 4 in 5 let. Ocitno me je z njo prevaral enkrat ali veckrat, ne vem. Kdo je bila zenska, ne vem. Ujela sem le kratek pogovor.

Naj mu omenim, naj ga vprasam, naj bom bolj pozorna, naj vohunim za njim, ali naj preprosto skusam spregledat in se delat, kot da ni nic? Ze nekaj dni mi ne da miru, ampak potrebujem nek nevtralni pametni nasvet. Imam ga rada, tudi z njegove strani cutim, da naj bi najin odnos bil ok. Sem pa sokirana nad tem dogodkom.

Žal boš enkrat to morala izpostaviti, ker čez to ne moreš.

Pred tem postani finančno in čustveno manj odvisna od njega. Postani večji egoist – takšni so moški. Poskrbi zase. Črni fond. Pa ne na TRR, ker je to skupen denar in je sledljiv. Bolje sef.

Počakaj pol leta, leto.

Potem se odloči kaj boš naredila. Razčistila in šla ali ostala.

New Report

Close