naj naj 3
Jack Kerouac – On the Road
Charlotte Bronte – Jane Eyre
James Joyce – Ulysses
Sami različni žanri. Beatniško literaturo imam itak rada, Jane Eyre zadovoljuje mojo romantično žilico in navdušuje s svojo spretnostjo pripovedovanja, Ulysses pa niti ne vem, če paše pod tri najljubše, toda sedaj se nisem spomnila nič drugega, kot to. Delo me je sicer navdušilo, ampak morda sem pa le srečna, ker sem se pregrizla skozenj.
Pride and prejudice – Jane Austen (zgodba je fantastična, knjigo sem prebrala 100 krat – najbolj me znova in znova navduši gospa Bennet, ki tako spretno manipulira z življenji svojih hčera, pa seveda Darcy in Lizzy); Jane Eyre – Bronte Charlotte (ob njej vedno jočem – sploh na začetku) in potem še Emma – Jane Austen (ker je tako lahkotna in bralca spretno pelje od zapleta do razpleta).
1. Pločevinasti boben – Gunther Grass (zgodba o dečku, ki se odloči, da ne bo več rasel, alegorija na Hitlerja)
2. Ljubljena – Toni Morisson (črnski magični realizem)
3. Idiot – Dostojevski (o knezu, ki je bil tako preprost in dober, da so ga vsi imeli za idiota)
Rada imam knjige s posebnim slogom in zanimivo zgodbo, romantike pa ne maram, tako da te (po mojem mnenju) niso romantične (so pa še kar debele).
LP, Mojca