Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis naj naj 3

naj naj 3

Katere so vaše najljubše 3 knjige (samo 3)? Kakšna je tema oz. vsebina (npr. kriminalka, biografija..)
LP!

Jack Kerouac – On the Road
Charlotte Bronte – Jane Eyre
James Joyce – Ulysses

Sami različni žanri. Beatniško literaturo imam itak rada, Jane Eyre zadovoljuje mojo romantično žilico in navdušuje s svojo spretnostjo pripovedovanja, Ulysses pa niti ne vem, če paše pod tri najljubše, toda sedaj se nisem spomnila nič drugega, kot to. Delo me je sicer navdušilo, ampak morda sem pa le srečna, ker sem se pregrizla skozenj.

Pride and prejudice – Jane Austen (zgodba je fantastična, knjigo sem prebrala 100 krat – najbolj me znova in znova navduši gospa Bennet, ki tako spretno manipulira z življenji svojih hčera, pa seveda Darcy in Lizzy); Jane Eyre – Bronte Charlotte (ob njej vedno jočem – sploh na začetku) in potem še Emma – Jane Austen (ker je tako lahkotna in bralca spretno pelje od zapleta do razpleta).

William Faulkner – Krik in bes (zame popolnost sama)
Elfriede Jelinek – Ljubimki
Toni Morrison – Ljubljena

Knjig, h katerim nimam kaj pripomniti, je še kar nekaj, ampak tele tri so mi res top.

Polkovnik nima nima nikgar, ki bi mu pisal. Nisem prepričana , ali je avtor Marqez, vsa dela J.B. Singerja (Rodovina Muškat), Bog malih reči Arundati Roy.
lahko celo, da so pred temi še katere druge, ampak kdo bi vedel, ko je tooooooooooooooooliko dobrih knjig.

Ja, Špela, prav domnevaš, avtor je Marquez.

Richard Bach – Most preko večnosti
Maurice Druon – Prekleti kralji
Douglas Adams – Štoparski vodnik
Hanif Kureishi – Buda iz predmestja, Intimnost

itd, itd, itd, itd,…

Lp!

1. Pločevinasti boben – Gunther Grass (zgodba o dečku, ki se odloči, da ne bo več rasel, alegorija na Hitlerja)
2. Ljubljena – Toni Morisson (črnski magični realizem)
3. Idiot – Dostojevski (o knezu, ki je bil tako preprost in dober, da so ga vsi imeli za idiota)

Rada imam knjige s posebnim slogom in zanimivo zgodbo, romantike pa ne maram, tako da te (po mojem mnenju) niso romantične (so pa še kar debele).

LP, Mojca

New Report

Close