Naj prihodnjič lažem???
Kako da ne, če voščiš vse najboljše ZA ROJSTNI DAN…. praktično vsak to doda…. če ne dodaš potem je ok, če pa dodaš pa pomeni da voščiš vse najboljše za dan ko si se rodil. In nič dalj.
Simpl. A ne razumeš slovensko?[/quote]
RD se vošči za celo leto, se pravi od njegovega datuma RD-ja do naslednjega ko se spet vošči. Človek zdaj si res ustrelil mimo…[/quote]
Ma, kaj zdaj, že zdavnaj! 🙂
Kako da ne, če voščiš vse najboljše ZA ROJSTNI DAN…. praktično vsak to doda…. če ne dodaš potem je ok, če pa dodaš pa pomeni da voščiš vse najboljše za dan ko si se rodil. In nič dalj.
Simpl. A ne razumeš slovensko?[/quote]
RD se vošči za celo leto, se pravi od njegovega datuma RD-ja do naslednjega ko se spet vošči. Človek zdaj si res ustrelil mimo…[/quote]
Aja, nisem vedel, da se rodiš za celo leto, sem mislil da je rojstni dan samo en dan in voščilo za rojstni dan je omejeno na dan ko si se rodil….
Po tvoji logiki bi potem bilo vseeno kdaj voščiš glavno je da je v tistem letu? Se pravi bi lahko 1. januarja poklical vse ljudi ki jih poznaš in jim voščil vse najboljše za rojstni dan.
Logika da stoj pa glej.
In eventuelno še na kak dan po njem oziroma na dan praznovanja.
Aja, nisem vedel, da se rodiš za celo leto, sem mislil da je rojstni dan samo en dan in voščilo za rojstni dan je omejeno na dan ko si se rodil….
Po tvoji logiki bi potem bilo vseeno kdaj voščiš glavno je da je v tistem letu? Se pravi bi lahko 1. januarja poklical vse ljudi ki jih poznaš in jim voščil vse najboljše za rojstni dan.
Logika da stoj pa glej.[/quote]
Ti ne znaš brati?
Rojstni dan je en dan….. ne more voščilo za rojstni dan veljati za celo leto….. a srečno novo leto pa velja za en dan?
A se vam je utrgalo?
Mimogrede, res sem prehitro prebral pa sem izpustil….. ampak bistvo je ROJSTNI DAN, EN DAN, ne eno leto….. srečno novo leto, je za dolžino celega leta, voščilo za rojstni dan ne more biti celo letno, ker si samo en dan star XY let, čeprav se hvalimo da smo še dan pred naslednjim kao stari enako, pa to ni res 🙂
Eh, po tej logiki pa tudi praznik dela(vcev) nima smisla, saj so pravice delavcev tiste, ki jih na ta dan slavimo, ne pa samo delo ali delavci sami po sebi, a ne?
P.S. Življenje človeka se začne z rojstnim dnevom, in voščilo za rojstni dan se ne navezuje toliko na sam rojstni dan, kot pomeni, da človeku v življenju (kot posledici rojstnega dneva) želimo vse najboljše.
Logika da stoj pa glej.[/quote]
Ha? Na rojstni dan se vošči zato ker se je takrat začelo njegovo dotično življenje. Ergo če bi mu voščil prvi rojstni dan bi bilo na tisti dan. Za njega se je prvo leto končalo na tisti datum. To je njegov ciklus enega leta. In rojstni dan se vošči kot za popotnico do naslednjega “ciklusa” kjer izbrani ponavadi povabi bližnje da mu spet voščijo za naslednje leto. Vedno bolj streljaš v prazno, ker postaja vse bolj jasno da dejansko niti ne veš zakaj se rojstni dan vošči.
To da meniš da se je življenje osebe začelo z rojstnim dnevom pove kdo je idiot, daj preberi si kdaj začne človeško bitje ŽIVETI! bitje srca itd.
Eh, po tej logiki pa tudi praznik dela(vcev) nima smisla, saj so pravice delavcev tiste, ki jih na ta dan slavimo, ne pa samo delo ali delavci sami po sebi, a ne?
P.S. Življenje človeka se začne z rojstnim dnevom, in voščilo za rojstni dan se ne navezuje toliko na sam rojstni dan, kot pomeni, da človeku v življenju (kot posledici rojstnega dneva) želimo vse najboljše.[/quote]
Emmmm, praznik delavcev je samo dan ko se spomnimo na vse pravice delavcev in jih ”praznujemo” v zahvalo ljudem ki so (nekateri so tudi umrli) jih priborili….. to je samo dan ko se v preteklost spomnimo ljudi ki so danes že mrtvi in so se borili za pravice delavcev….. sicer pa ničesar ne voščimo takrat kajne, no tisti ki pa pa kolikor vem eksplicitno voščijo vesel praznik dela…. praznik dela pa traja samo 1 dan oziroma mi v SLO ga imamo podaljšanega.
Se strinjam s tvojim PSom, ampak saj če človeku želimo vse najboljše je to dovolj če mu povemo ob prvem rojstnem dnevu, če je nedoločeno kajne? Edino to ali se življenje človeka začne z rojstnim dnevom ne vem če bi se strinjal, jaz sem vedno mislil, da je človek živ, torej živi že prej, je pa res da je morda življenje in živeti razlika, tu pa ne vem, se ne bom prepiral, samo v razmislek.
To da meniš da se je življenje osebe začelo z rojstnim dnevom pove kdo je idiot, daj preberi si kdaj začne človeško bitje ŽIVETI! bitje srca itd.[/quote]
A ni dovolj ta poudarek, da je jasno, o katerem življenju govori? Z UZ lahko zaznamo srčni utrip pri približno šestih tednih otrokove starosti. Če ga pri tej starosti vzameš ven, je živ?
To da meniš da se je življenje osebe začelo z rojstnim dnevom pove kdo je idiot, daj preberi si kdaj začne človeško bitje ŽIVETI! bitje srca itd.[/quote]
Prav. Praznujemo dan ko je človek prišel ven iz matere. Srečen? Poanta se ne spremeni v ničemer. Si kot kakšna dlakocepska baba ki ne zna bistva izluščit
A ni dovolj ta poudarek, da je jasno, o katerem življenju govori? Z UZ lahko zaznamo srčni utrip pri približno šestih tednih otrokove starosti. Če ga pri tej starosti vzameš ven, je živ?[/quote]
Ne vem, jaz tebe sprašujem, Cerkev namreč trdi da je to če splaviš otroka (neke vrste) umor če se spomnim prav, enako govorijo nasprotniki splava itd….
Zato pa sprašujem, ali živimo od rojstnega dne, ali živimo od cca 6. tedna ali od začetka ali kako…. Eni trdite tako drugi tako, jaz pač sprašujem kaj je prav, ker sam ne bi vedel, nič vam ni prav, če vprašam, al pa če povem, ali sem vseved(ali celo nimam ”avtoritete” komentirat) ali dlakocepski
Pol pa debatiraj….
Ti si mene lovila ko nisem postavljal narekovajev nad pridelati, tu pa bi moralo biti jasno in nazorno kajne? 😉
A ni dovolj ta poudarek, da je jasno, o katerem življenju govori? Z UZ lahko zaznamo srčni utrip pri približno šestih tednih otrokove starosti. Če ga pri tej starosti vzameš ven, je živ?[/quote]
Ne vem, jaz tebe sprašujem, Cerkev namreč trdi da je to če splaviš otroka (neke vrste) umor če se spomnim prav, enako govorijo nasprotniki splava itd….
Zato pa sprašujem, ali živimo od rojstnega dne, ali živimo od cca 6. tedna ali od začetka ali kako…. Eni trdite tako drugi tako, jaz pač sprašujem kaj je prav, ker sam ne bi vedel, nič vam ni prav, če vprašam, al pa če povem, ali sem vseved(ali celo nimam ”avtoritete” komentirat) ali dlakocepski
Pol pa debatiraj….
Ti si mene lovila ko nisem postavljal narekovajev nad pridelati, tu pa bi moralo biti jasno in nazorno kajne? ;)[/quote]
Hahaha, folku očitaš čredni nagon, ker si voščijo za rojstni dan, potem pa stališče Cerkve mešaš v debato? So brezmadežno spočetje in Jezusovo vstajenje že razložili? 🙂
Jaz sem čisto konkretno vprašala, če se ti zdi, da se otrokovo življenje res začne s srčnim utripom (ki ga ima otrok že pred 6. tednom (nekje od 22. dneva), samo z UZ ga zaznamo šele takrat). Jaz pravim, da ne.
Saj sem te jaz tudi danes nekaj čist konkretno vprašal, pa si ignorirala…….
Kar se pa tvojega konkretnega vprašanja tiče, pa dejansko ne vem, nimam nekega stališča, vedno sem se glede tega distanciral in neopredeljeval, je pa zanimiva filozofska debata….. Po moje je to odvisno kaj vzamemo kot predpogoj življenja……. če je to srčni utrip potem zagotovo se začne z njim……
Morda bi se bilo dobro vprašat, kaj bi ti rekla če bi umrla nosečnica, če bi rekla da je umrla ona in njen otrok torej dva, potem se je otrokovo življenje že začelo ali? Drugače bi morali rečt, da če nosečnica umre, da je umrla samo ona, nič drugega, ker otrok v njej še ni ”živ”
Pač v razmislek morda.
Saj sem te jaz tudi danes nekaj čist konkretno vprašal, pa si ignorirala…….
Kar se pa tvojega konkretnega vprašanja tiče, pa dejansko ne vem, nimam nekega stališča, vedno sem se glede tega distanciral in neopredeljeval, je pa zanimiva filozofska debata….. Po moje je to odvisno kaj vzamemo kot predpogoj življenja……. če je to srčni utrip potem zagotovo se začne z njim……
Morda bi se bilo dobro vprašat, kaj bi ti rekla če bi umrla nosečnica, če bi rekla da je umrla ona in njen otrok torej dva, potem se je otrokovo življenje že začelo ali? Drugače bi morali rečt, da če nosečnica umre, da je umrla samo ona, nič drugega, ker otrok v njej še ni ”živ”
Pač v razmislek morda.[/quote]
Pregledala sem celotno stran, pa ne najdem nobenega konkretnega vprašanja (saj nisi zamešal te teme z ono drugo, a ne?), ki sem ga kao ignorirala.
Iz spoštovanja do vseh nesojenih mam, ki jim je odmrl plod, se bom filozofiranju na to (morbidno) temo izognila. Priznam, deloma tudi za to, ker te ne smatram za ustreznega sogovornika. Razlogi za to so tvoje pomanjkanje empatije in simpatiziranje z evgeničnimi metodami.
Potem pa ne vem zakaj sploh sprašuješ če ne misliš debatirat, pač mi nisi glih nadrejena da bi odgovarjal samo z ja in ne ali karkoli podobnega.
Empatija nas itak pelje v propad, ker ne zna družba odsekat priveskov ki jo samo zažirajo od proračuna do življenskih virov……
Sicer pa si to itak že povedala, če je plod odmrl potem je moralo nekaj živeti, torej je življenje….. za mene lahko odmre samo nekaj kar je živo, pač po logiki.
Potem pa ne vem zakaj sploh sprašuješ če ne misliš debatirat, pač mi nisi glih nadrejena da bi odgovarjal samo z ja in ne ali karkoli podobnega.
Empatija nas itak pelje v propad, ker ne zna družba odsekat priveskov ki jo samo zažirajo od proračuna do življenskih virov……
Sicer pa si to itak že povedala, če je plod odmrl potem je moralo nekaj živeti, torej je življenje….. za mene lahko odmre samo nekaj kar je živo, pač po logiki.[/quote]
Sorry, nisem jaz kriva, če ne dojameš, da je bilo vprašanje, če se ti zdi, da bi 6 tednov star otrok izven maternice preživel, zgolj retorično.
Navezovala sem se pa na tale komentar:
Sicer pa si to itak že povedala, če je plod odmrl potem je moralo nekaj živeti, torej je življenje….. za mene lahko odmre samo nekaj kar je živo, pač po logiki.[/quote]
Sorry, nisem jaz kriva, če ne dojameš, da je bilo vprašanje, če se ti zdi, da bi 6 tednov star otrok izven maternice preživel, zgolj retorično.
[/quote]
Pički ob treh zjutraj nagaja ego do te mere, da se mora z izjavami nedosegljivemu frajerju sramotit. Očitno je očetje niso imeli radi, kar se ljubezensko prenaša tudi na potencialne partnerje. Sploh če ženska ne da več nič na svoje dostojanstvo.
[/quote]
Pički ob treh zjutraj nagaja ego do te mere, da se mora z izjavami nedosegljivemu frajerju sramotit. Očitno je očetje niso imeli radi, kar se ljubezensko prenaša tudi na potencialne partnerje. Sploh če ženska ne da več nič na svoje dostojanstvo.[/quote]
5+
[/quote]
Pički ob treh zjutraj nagaja ego do te mere, da se mora z izjavami nedosegljivemu frajerju sramotit. Očitno je očetje niso imeli radi, kar se ljubezensko prenaša tudi na potencialne partnerje. Sploh če ženska ne da več nič na svoje dostojanstvo.[/quote]
Sigurno si bil zraven, da veš, kaj sem počela oz. kaj me je gnalo ob treh zjutraj.
Matkic – nedosegljiv frajer? Sure.
Jap, maš prav, ker toliko rojenih otrok bi preživelo brez pomoči od prvega dneva kajne? Ne poznam nobenega otroka tudi normalno rojenega, ki bi preživeli za sebe od rojstva dalje….. torej so na istem kot plod, preživeli bi pač za odtenek dalj…… umrli bi pa vsi, prej ali slej.
Jap, maš prav, ker toliko rojenih otrok bi preživelo brez pomoči od prvega dneva kajne? Ne poznam nobenega otroka tudi normalno rojenega, ki bi preživeli za sebe od rojstva dalje….. torej so na istem kot plod, preživeli bi pač za odtenek dalj…… umrli bi pa vsi, prej ali slej.[/quote]
Umremo vsi, prej ali slej. Samo otrok s 6-imi tedni ne bi preživel niti s pomočjo inkubatorja.
Sicer pa, zaključujem tole debato. Več informacij dobiš na kakšnem porodniškem forumu, pa tam razpravljaj o detajlih razvoja.
Jap, maš prav, ker toliko rojenih otrok bi preživelo brez pomoči od prvega dneva kajne? Ne poznam nobenega otroka tudi normalno rojenega, ki bi preživeli za sebe od rojstva dalje….. torej so na istem kot plod, preživeli bi pač za odtenek dalj…… umrli bi pa vsi, prej ali slej.[/quote]
Umremo vsi, prej ali slej. Samo otrok s 6-imi tedni ne bi preživel niti s pomočjo inkubatorja.
Sicer pa, zaključujem tole debato. Več informacij dobiš na kakšnem porodniškem forumu, pa tam razpravljaj o detajlih razvoja.[/quote]
Saj tudi 1 mesečni otrok ne bi preživel tedna brez drugih ljudi okrog sebe….. nič (človek) ne preživi brez hrane pa tekočine oz. hranilnih snovi in kalorij, pa vitaminov itd.
Jaz ne upam sodit kaj je življenje kaj ni, kot očitno upaš ti, lahko samo logično povezujem, sodbe glede tega ne morem podat……
Sicer pa, zaključujem tole debato. Več informacij dobiš na kakšnem porodniškem forumu, pa tam razpravljaj o detajlih razvoja.[/quote]
Saj tudi 1 mesečni otrok ne bi preživel tedna brez drugih ljudi okrog sebe….. nič (človek) ne preživi brez hrane pa tekočine oz. hranilnih snovi in kalorij, pa vitaminov itd.
Jaz ne upam sodit kaj je življenje kaj ni, kot očitno upaš ti, lahko samo logično povezujem, sodbe glede tega ne morem podat……[/quote]
Opa, ti res misliš, da sem se opredelila do življenja samega? Poišči, prilepi, dokaži.
Če se opredeliš do otroškega življenja se opredeliš do življenja nasploh, vsaj v obliki živalskih vrst vse do homo sapiensa, oziroma do vsega s srčnim utripom ki ga povzroča bitje srca kot osrednje mišice…..
Saj če se opredeliš glede enega primera ali vrste, se opredeliš do življenja nasploh…. ker ko definiraš kdaj je otrok v stanju ”življenja” se opredeliš kaj je življenje in kaj ni. Simpl.
Če trdiš da se življenje ne začne s srčnim utripom potem meni to pove, da trdiš da če ubiješ nosečnico ubiješ le eno osebo in ti ne smejo sodit za detomor, to je sklepanje iz logike, ker če nekaj ni živo ni moglo umret…..
Jaz pa se glede tega ne upam opredelit, samo povzel sem tvoje besede in jim dodal nadaljevanje tvojega mnenja ali trditve, da ”po tvoje ne”……
Forum je zaprt za komentiranje.