Najdi forum

Naj racunalnik

Cau!

Zelel bi vedeti kateri racunalnik (lastnosti) je trenutno najboljsi. Cena ni pomembna.
Potrebujem ga predvsem za igranje zahtevnih iger in internet.
Kaj pa prenosni racunalnik?

Andi.

Če cena ni pomemba pa kupi Intel P4 – 2Ghz. In npr. kako “divjo” video kartico.
Meni so Radeon-i všeč (64Mb Rama) – divje ti rečem.
Pa še kak Gb Rama v mašino vtakni, pa DVD in CD-writer pa kak dober monitor,
pa 4 zvočnike okrog glave namontiraj, pa starše pošlji od hiše na izlet okrog sveta
v 80 dneh. Pa še kak 17 – 19″ LCD monitor, pa si đek daleč naokoli.
Aja cena – drobiž cca. 600-700 K Sit.
Če ti pa ostane še kaj drobiža si pa kupi še ADSL in boš lahko “nabijal”
igre kar ON-Line preko Internet-a, pa zraven preko Morpheus-a poslušal MP3 pesmice in oh in sploh.

Prenosni računalnik za igrice – po mojem predragi.
Dobri prenosniki so okrog 400 K Sit, npr. Toshiba, Compaq (zelo dobri).
Malce cenejši npr. Gericom, ali kaj podobnega v tem rangu, tudi čisto OK.
Rezervni deli (npr. RAM, video, veelik disk za veelike igrice) pa dragi – zelo dragi v primerjavi z navadnimi – klasičnimi mašinami.

Drugače pa za cca. 200 – 300 K Sit dobiš kar primerno mašino za igranje iger.

lp

trenutno ma najboljše razmerje zmogljivost-cena amd s svojimi proci …
za grafično bi pa jaz raje vzel enga od nivide, geforce 2 ali še bolje geforce 3, če ti cena ni pomembna …
pa kup si velik rama (glih zdej se ful draži), 256MB je MINIMUM!
disk je dons skor vsak dost velik (če glih nimaš 10 celovečercev v .avi), glej raje da kupš enga z 7200 vrtljaji, ker je hitrejši, hitrej prideš v winse/linux, vse se ti hitrej zagana …
laptop za net in igre – popolnoma mem, nč ne boš mu od nega, tud če na lanpartye hodš …

OK, če te zanima moje mnenje – tole je res sanjski računalnik, lahko mi zaupaš da vse deluje best. Kdor je predlagal Intel P4 mu lahko rečem samo, da je STUPID ! Intel za AMDjem zaostaja zelo veliko, mogoče ga bo dohitel z jedri Northwood, ki so na poti v 0,13 mikronski tehnologiji. Pa ti model zelo dobre nasvete daješ; svetujem da kakšno divjo kartico kupiš – HALO ???

PROCESOR: AMD Athlon XP 1900+ (lahko tudi 2000+, če je že v Slo 🙂 )
HLADILNIK: Vulcano 7+
ADAPTER: 300W nujno
RAM: 512 MB DDR RAM PC300 (najboljši rami trenutno), če osnovna plošča dopušča pa tudi več, v glavnem maximum pa DDR morajo biti
GRAFIČNA: Če imaš res veliko $$$, potem kar kupi Herculesov GF3 TI500 (res najhujše ta hip, Radeon je tudi dober, samo ima težave z driverji, pa tudi nima T&L strojnega pospeševanja) – če pa res želiš najbolje pa lahko v marcu dokupiš GF4 TI1000, ki bo končno imel možnost strojnega pospeševanja DVD.
ZVOČNA: Hercules Game theater XP
ZVOČNIKI: 5.1 sistem
HDD: Obvezno mora biti 7200 Rpm, ATA133, za velikost se sam odloči, važna je samo hitrost. Če imaš veliko denarja, pa vzemi SCSI trdi disk (okoli 200.000 16GB 🙂 )
DVD/CD: Pionerr 115
CD-RW: Plextor 32/24/32
MODEM: ADSL če je mogoče
MIŠKA: Logitech Mouse man Dual Optical
Glede monitorja se odloči; LCD ali pa “navadni”. Seveda pod 17″ ne iti, glej, da bo imel dobro razmerje resolucija/refresh. Torej 1024×864/120 je bolje, kot 1024×864/100 🙂
…………………………………………..
Okoli 400.000 SIT + monitor te stane tak PC.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close