Naj salama in sir
slaninca,pa mal sirčka (sirov žal ne poznam,ampak siri iz eurospina so bolano dobri masleni,mastni ceddar varianta) pa suha salamca,ampak pr suhi salami sem zbirčna. Všeč so mi hoferjeve narezane pakirane,pa čajne salame. Nekak domače so se mi zamirle ker niso drobno mlete. Preveč mastne,začinjene,težke.. Skratka slaninca,pa sirček,pa namaz kakšn,pa gobice al pa češnjev paradižnik. da se ti zrola dober 🙂
Meni najljubši siri so dimljeni.
Pomembna je tudi sama priprava sira, ki mora biti iz dobrega mleka.
Jaz ga naročam na: https://ekosirarna.si/izdelek/ekoloski-sir-dimcek/
Od salam Domača od Celjskih mesnin in pa nasploh Milanska (ta prva je itak podobna Milanski).
Pri sirih bom pa prej končala, če naštejem, katerih ne maram – pretirano smrdečih in pretirano plesnivih. Vse ostalo je pa njami njami. Včeraj sem prvič starano Gavdo kupila. Mislim, da jo bom še velikokrat. 🙂
Ena meni najbolj dobrih salam je tista iz Tuš-a – vem, da se reče “Pik”. Kar stopi se v ustih, če je na tanko narezana na delikatesi. Čeprav večinoma raje jem piščančje prsi od Perutnin Ptuj.
Sir pa odvisno za katero jed / sendvič / burger itd. se gre – za moje home-made Filet O Fish burgerje uporabljam Cheddar Špar sir že narezan v packaging, za tople sendviče in določene sendviče uporabljam mozzarella sir / cheddar od Špar spet že narazen in pakiran ali pa spodaj omenjene, za sendviče s salamo ali puranjimi prsi pa uporabljam Trapist, Ementaler, Gauda in druge od Tuš – mi imajo skoraj vsi zelo podoben okus – najbolj dober še trapist.
Tudi siri iz Lidl/Hofer so super.