Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Naj salama in sir

Naj salama in sir

katera salama vam je najboljša in sir?
meni pickova ogrska, na tanko narezana in ementaler sir.

Milanska ali Savinski želodec, sir pa Camembert

Nedolgo nazaj sem preizkusila istrsko klobaso s tartufi…kok je to dooobro:):)
Sira pa še nisem našla najljubšega

Ugaja mi tolminski sir, na prvem mestu še vedno stoji kuhan pršut.
Siri kupljeni v Franciji prekašajo za moj okus vse.

Od sirov mi je edino pravi domaci mladi beli sir ta, ki ga lahko nekontrolirano jem in jem in jem.
Od salam pa je ena zgoraj omenila zelodec, ta mi je fajn, raje kot prsut imam kmecko sunko ali suhi vrat, potem se pa ze neha, nobene salame se pa ne morem nabasat, ceprav je zame meso glavna hrana.

Od sirov španski Manchego, pa Petit Basque, od salam prava madžarska ogrska, pa pršut San Daniele ali Parma.
Zraven pa obvezne kakšne dobre olive.

slaninca,pa mal sirčka (sirov žal ne poznam,ampak siri iz eurospina so bolano dobri masleni,mastni ceddar varianta) pa suha salamca,ampak pr suhi salami sem zbirčna. Všeč so mi hoferjeve narezane pakirane,pa čajne salame. Nekak domače so se mi zamirle ker niso drobno mlete. Preveč mastne,začinjene,težke.. Skratka slaninca,pa sirček,pa namaz kakšn,pa gobice al pa češnjev paradižnik. da se ti zrola dober 🙂

Meni najljubši siri so dimljeni.

Pomembna je tudi sama priprava sira, ki mora biti iz dobrega mleka.
Jaz ga naročam na: https://ekosirarna.si/izdelek/ekoloski-sir-dimcek/

Meni pa najboljša salama domača suha, na tanko narezana, zraven pa belgijski sir Postel. Njami.

Najboljse so seveda domace klobase.
Od kupljenih pa se. za poli klasiko in mozarela sir.

Vsak dan lahko jem piščančjo klobaso.
Obožujem francoske sire, španski in kuhan pršut.

Od salam Domača od Celjskih mesnin in pa nasploh Milanska (ta prva je itak podobna Milanski).

Pri sirih bom pa prej končala, če naštejem, katerih ne maram – pretirano smrdečih in pretirano plesnivih. Vse ostalo je pa njami njami. Včeraj sem prvič starano Gavdo kupila. Mislim, da jo bom še velikokrat. 🙂

Najboljši sir: bohinjski Ementalec – ampak tisti od tanajvečjega hlebca, z malimi luknjicami….ga že kar težko dobiš kjerkoli.

Najboljša salama – je ni zame; samo pršut jem od suhomesnatih zadev- in še to najraje San Daniele, ker je “dolce” in ni preveč slan 🙂

Ena meni najbolj dobrih salam je tista iz Tuš-a – vem, da se reče “Pik”. Kar stopi se v ustih, če je na tanko narezana na delikatesi. Čeprav večinoma raje jem piščančje prsi od Perutnin Ptuj.

Sir pa odvisno za katero jed / sendvič / burger itd. se gre – za moje home-made Filet O Fish burgerje uporabljam Cheddar Špar sir že narezan v packaging, za tople sendviče in določene sendviče uporabljam mozzarella sir / cheddar od Špar spet že narazen in pakiran ali pa spodaj omenjene, za sendviče s salamo ali puranjimi prsi pa uporabljam Trapist, Ementaler, Gauda in druge od Tuš – mi imajo skoraj vsi zelo podoben okus – najbolj dober še trapist.

Tudi siri iz Lidl/Hofer so super.

New Report

Close