Naj se že enkrat ukinejo šole v naravi
Ko smo mi hodili v šole v naravi, je bil red. Nobenih telefonov, računalnikov. Ob uri ugasnit luči, razen zadnji večer, ko je bil ples. Nobenega alkohola, cigaret. Učitelj je imel pravico pogledat otroku nahrbtnik. Nismo nosili nobenega denarja, ker se ni hodilo v trgovine na taborih.
Besna sem, ker smo spet imeli situacijo. Razumem, da je sistem učiteljem vzel avtoriteto. Vem, da se naši učitleji trudijo. Ampak dejstvo je, da mularije ne obvladajo niti med klasičnim poukom, kaj šele v šoli v naravi. Jaz ne mislim več plačevat teh zadev, ker ne vidim smisla. Ni nobene dodane vrednosti ne v smislu učenja in ne v smislu socializacije. Kvečjemu obratno. Mularija tekmuje, kdo si več upa, posledic nobenih.
Hodi na tabore v okviru izvenšolskih dejavnosti in tisto, kar hodi, je veliko bolje organizirano in predvsem več reda in avtoritete. Razlog je seveda ta, da vzgojno problematične mulce vržejo ven iz izvenšolskih dejavnosti.
Midva najinina otroka nisva dala v šol.v naravi. Seveda sta imela možnost, da gresta, če želita a tudi možnost da ne gresta, če ne želita. Vrh glave imata tega sovrstniškega maloumja in pomanjkanja vzgoje v Človeka. Primitivno, prevzetno, podlo mestoma tudi agresivno vedenje sovrstnikov ju je od tega odvrnilo. Ni vzgoje, zgledov, meja in kontrole (vsi po svojih sobah potem pa akcija; vsega so imeli: nasilje, maltretiranje, sikaniranje-izločanje, tudi sp.zlorabe, skriti odhodi po alko itd). Učitli pa v svojih sobcah spančal. Ni to ok. Žal preživeto. Nobenmu se ne da več z otroci in mladežjo ukvarjat. Te šole v naravi za otroke NISO več koristne.
Kus78, 03.04.2025 ob 13:36
Ko smo mi hodili v šole v naravi, je bil red. Nobenih telefonov, računalnikov. Ob uri ugasnit luči, razen zadnji večer, ko je bil ples. Nobenega alkohola, cigaret. Učitelj je imel pravico pogledat otroku nahrbtnik. Nismo nosili nobenega denarja, ker se ni hodilo v trgovine na taborih.
Besna sem, ker smo spet imeli situacijo. Razumem, da je sistem učiteljem vzel avtoriteto. Vem, da se naši učitleji trudijo. Ampak dejstvo je, da mularije ne obvladajo niti med klasičnim poukom, kaj šele v šoli v naravi. Jaz ne mislim več plačevat teh zadev, ker ne vidim smisla. Ni nobene dodane vrednosti ne v smislu učenja in ne v smislu socializacije. Kvečjemu obratno. Mularija tekmuje, kdo si več upa, posledic nobenih.
Hodi na tabore v okviru izvenšolskih dejavnosti in tisto, kar hodi, je veliko bolje organizirano in predvsem več reda in avtoritete. Razlog je seveda ta, da vzgojno problematične mulce vržejo ven iz izvenšolskih dejavnosti.
Pri nas otroci v šoli naravi ne smejo imeti telefonov in se tega držijo. lahko imajo denar vendar največ 20€. Ostali vrednejši predmeti razne pametne ure in ostali nakit pa mora ostati doma in je red.
Pri nas, na zimski šoli v naravi, je učitelj telovadbe hodil od sobe do sobe in preverjal, če je vse ugasnjeno in tiho. V naši sobi smo se enkrat pogovarjali (sicer v temi) in je prišel ta učitelj in najprej lepo rekel: “zdaj bo pa priden fant lepo utihnil in zaspal”, menda pa je nekje sledilo s pancerji po nogah. Od elektronike sem imel s seboj samo Walkman in par kaset. Plesi so bili zakon, muzika 100x boljša, kot danes.
Na svetu staršev si je eden drznil postaviti ravnatelju vprašanje kakšen je program te šole v naravi, ki je bila predvidena ob morju. Plavanja se lahko učijo v bližnjem kopališču, več naravnih značilnosti od živali, rastlin, kvalitete tal, vode in življenju v njej lahko najdejo v bližnji okolici. Izbil je nesmisel brez programa in preprečil prosti dan mnogim predavateljem.
Očitno imamo srečo, da imamo še dokaj normalne učence, starše in učitelji na naši šoli v vukojebini. Teh težav nimamo, šole v naravi se ponavadi mulci veselijo in se imajo fajn. Ekscesov ni, kar se dogaja, uredijo učitelji, učenci povečini normalno sprejmejo.
Se mi zdi, da je še največji problem v starših. Prepotentnih materilaističnih egoistih, ki vzgajajo prav take otroke in jih potem ob pizdarijah celo zagovarjajo in norijo nad učitelji. Tam je problem.
effqe, 03.04.2025 ob 14:59
Očitno imamo srečo, da imamo še dokaj normalne učence, starše in učitelji na naši šoli v vukojebini. Teh težav nimamo, šole v naravi se ponavadi mulci veselijo in se imajo fajn. Ekscesov ni, kar se dogaja, uredijo učitelji, učenci povečini normalno sprejmejo.
Se mi zdi, da je še največji problem v starših. Prepotentnih materilaističnih egoistih, ki vzgajajo prav take otroke in jih potem ob pizdarijah celo zagovarjajo in norijo nad učitelji. Tam je problem.
Ena taka mala kuslica narcisoidnih prepotentnih “poslovnežev” je moji nardila celo štalo. Vse je našuntala, da so bile njene sledilke (zaradi mat.statusa staršev, uživanja v no limit vabljenj k seb domov, podarjanje fancy trendy igrač) in so mojo pupo tako striktno šikanirale, da je ne samo niso pozdravljale temveč so tudi tekle stran, ko se je pojavila. Grozljiva izkušnja za otroka. Silno zamerim tudi vsem mamam avšam, ki so vedele, da so njihove pupe sledilke in kot take vedno izpolnjujejo grozodejstva “na ukaz”. Od metanja papirčkov v mojo pupo dalje. Smo uredili na hard ampak travma bo ostala. Tudi pri meni. Poden od ljudi. Poden! Rekrutirala jih je v polnosti z časovno neomejenim pranjem možganov oz.programiranjem ravno med šolo v naravi. Boh jih nima rad.