Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naj ukinejo

Naj ukinejo

metropolitan.si/trgovska-veriga-ukinila-samopostrezne-blagajne-in-tudi-navedla-razlog-za-to-odziv-kupcev-pa-je-bil-tak/

Nikoli ne grem na samopostrežno blagajno. Vsaka taka blagajna požre pol delovnega mesta. Vsak nakup na žeton nekomu jemlje plačo. Storitev ni nič boljša in nič slabša, tudi poceni zato ni nič bolj, ker jo opraviš sam. Če bomo razprodali vse delo neobdavčeni robotiki, od tega kot narod me bomo imeli nič, zaslužki za firme pa ogromni. Dobimo za to morda nižje cene?? Edino klinčevo gorivo si moram brezplačno tankat sama! V Italiji ti vsaj k eni ročki ponudijo postrežbo, ki ti za neki evro pri bencinu več tudi očisti šipo. Vsaj delajo se, da imamo izbiro!

Nisem za to, da gremo nazaj v kameno dobo. Absolutno podpiram, da stroji delajo namesto ljudi. Ampak naj se te stroje obdavči x 2 glede na delo človeka, saj je tudi izplen stroja x2. Marsikdo, ki še danes bogovsko živi, se ne zaveda svoje odvisnosti od piramide navzgor, kamor se recimo stekajo davki od profitov, absolutno pa ne od piramide navzdol, kamor se na človeške vire mora vkalkulirati poštene stroške dela, torej plače. Kaj pa ti bo vsa proizvodnja, če bo kupcev vse manj?? Evropa že tako ali tako utopično razmišlja, da je prihodnost trgovanje in so spustili proizvodnjo kitajcem v roke. Zdaj pa jim dajmo na daritveni oltar še tiste trgovkice z manj kot jurja plače. Bedaki ozkogledi!

Samopostrežne blagajne so priročne za hitre manjše nakupe in malice.

Eni tako komplicirano na blagajnah, da kupiš sendvič, je že konec malice in ga neses domov ali na poti po konec šihta poješ.

Saj ti ni treba it na tako blagajno. Za trgovino pa je strošek ob urah, ko ni velikega prometa. To pomeni, da bi jim zmanjšali plačo, ker je premalo prihodkov. Bi ti bilo to boljše?

Ja sej to. Vedno zašteka. Premalo prostora. Vse moram sam delat potem me pa delavka za hrbtom še ves čas nadzira, če delam prav in/ali kradem. Ponižujoče, nerodno, zamudno. Ne verjamem, da so te blagajne sploh manjši strošek od ene hitre blagajničarke (dostojno plačane!). Že sama blag.je draga, ogljični odtis, vse možne provizije in tranaport vmes, dnevna polnjenja/praznenja, servisi na dnevni bazi…pa še en stoječi “policaj”. Brezveze res. Ampak preden bo to slovenčekom kapnilo jih bodo še ene 200 kupli, potem zavrgli in onesnažili okolje še malo bolj. Namesto da bi se vsaj uptodate zgledovali po napredni tujini in njihovih izkušnjah. Ne, mi buksli ne vemo kaj je to učenje skozi opazovanje drugih. Vedno moramo prehoditi to pot, ki so jo sicer že drugi za nas.

Ne razumem kaj se pritožuje te nad samopostrežne blagajne, potem pa hodite na take blagajne?

Če pač ne znate, greste na navadno blagajno.

6 jih lahko istočasno kupi malico z eno prodajalno osebo, če kaj zašteka.

Pojdite pač, na navadno blagajno.

Problem je, ker folk ne razume, da so te blagajne namenjene hitremu nakupu ene, dveh stvari, potem pa se tja uturijo s polnim vozičkom.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnooo, 27.04.2025 ob 11:34

Ne razumem kaj se pritožuje te nad samopostrežne blagajne, potem pa hodite na take blagajne?

Če pač ne znate, greste na navadno blagajno.

6 jih lahko istočasno kupi malico z eno prodajalno osebo, če kaj zašteka.

Pojdite pač, na navadno blagajno.

Ampak: zadnjič v Lidlu. Ni ean koda artila vnešena. Rabim vnos osebe (kot da je znanost vnest pravo ean kodo), v Merc. med skeniranjem ugotovim, da artikel ni 30% off..spet zaplet, storno… ma naj se grejo.

Anonimen15748292, 27.04.2025 ob 11:37

Problem je, ker folk ne razume, da so te blagajne namenjene hitremu nakupu ene, dveh stvari, potem pa se tja uturijo s polnim vozičkom.

Problem je da folk ne razumete, da bi kapitalistični trgovci hoteli, da vse folk sam naredi in se vse samo zrihta oni bodo pa samo dobičke in nič stroškov imeli.

Jp.

sama se ne maram špilat sama sebi blagajničarko, če že nesem denar v neko trgovino.. ja za par kosov že, ampak ko jih pa imam več v vozičku pa se ne bom. znajo bit kakšne prav nesramne pa ti grdo rečejo, da naj greš na hitro, pa rečem, da tale nakup ni za na hitro, pa gre odpirat blagajno.. sploh ko jih vidiš 4 na kupu klepetat in se izogibat delu..

Samopostrežne blagajne, 27.04.2025 ob 11:23

metropolitan.si/trgovska-veriga-ukinila-samopostrezne-blagajne-in-tudi-navedla-razlog-za-to-odziv-kupcev-pa-je-bil-tak/

Nikoli ne grem na samopostrežno blagajno. Vsaka taka blagajna požre pol delovnega mesta. Vsak nakup na žeton nekomu jemlje plačo. Storitev ni nič boljša in nič slabša, tudi poceni zato ni nič bolj, ker jo opraviš sam. Če bomo razprodali vse delo neobdavčeni robotiki, od tega kot narod me bomo imeli nič, zaslužki za firme pa ogromni. Dobimo za to morda nižje cene?? Edino klinčevo gorivo si moram brezplačno tankat sama! V Italiji ti vsaj k eni ročki ponudijo postrežbo, ki ti za neki evro pri bencinu več tudi očisti šipo. Vsaj delajo se, da imamo izbiro!

Nisem za to, da gremo nazaj v kameno dobo. Absolutno podpiram, da stroji delajo namesto ljudi. Ampak naj se te stroje obdavči x 2 glede na delo človeka, saj je tudi izplen stroja x2. Marsikdo, ki še danes bogovsko živi, se ne zaveda svoje odvisnosti od piramide navzgor, kamor se recimo stekajo davki od profitov, absolutno pa ne od piramide navzdol, kamor se na človeške vire mora vkalkulirati poštene stroške dela, torej plače. Kaj pa ti bo vsa proizvodnja, če bo kupcev vse manj?? Evropa že tako ali tako utopično razmišlja, da je prihodnost trgovanje in so spustili proizvodnjo kitajcem v roke. Zdaj pa jim dajmo na daritveni oltar še tiste trgovkice z manj kot jurja plače. Bedaki ozkogledi!

To je itak končni cilj, da ostanejo večina ljudi brez dela in da so 100% odvisni od države (fiktivni pojem).

To je že leta nazaj bili rečeno na WEF (svetovni ekon.forum).

Vsa birokracija v JU, računovodstvo, zdravstvo, šolstvo, podjetja, bodo avtomatizirana in se bo uporabljal AI z programirani algoritmi. Vse je že pripravljeno s tem da se počasi uvaja da se ne bi ljudje prestrašili oz dojeli in šli na ulice. To so mednarodni projekti ki stanejo milijone $. Ni to hec. In če ta veliki investirajo v nekaj – lahko ste sigurni da bodo v kratkem tudi implementirali.

Samopostrežne blagajne so en majhen del tega.

Avtomatizacija, 27.04.2025 ob 11:44

To je itak končni cilj, da ostanejo večina ljudi brez dela in da so 100% odvisni od države (fiktivni pojem).

To je že leta nazaj bili rečeno na WEF (svetovni ekon.forum).

Vsa birokracija v JU, računovodstvo, zdravstvo, šolstvo, podjetja, bodo avtomatizirana in se bo uporabljal AI z programirani algoritmi. Vse je že pripravljeno s tem da se počasi uvaja da se ne bi ljudje prestrašili oz dojeli in šli na ulice. To so mednarodni projekti ki stanejo milijone $. Ni to hec. In če ta veliki investirajo v nekaj – lahko ste sigurni da bodo v kratkem tudi implementirali.

Samopostrežne blagajne so en majhen del tega.

Tako ja.

Zartrose, 27.04.2025 ob 11:42

sama se ne maram špilat sama sebi blagajničarko, če že nesem denar v neko trgovino.. ja za par kosov že, ampak ko jih pa imam več v vozičku pa se ne bom. znajo bit kakšne prav nesramne pa ti grdo rečejo, da naj greš na hitro, pa rečem, da tale nakup ni za na hitro, pa gre odpirat blagajno.. sploh ko jih vidiš 4 na kupu klepetat in se izogibat delu..

A si ti še kar brez službe? V štacunah iščejo prodajalke. Delo na počasni blagajni bi bilo zate.

Te blagajne so čist fajn, če maš par kosov za poskenirat gre neprimerno hitrej kot klasična blagajna. Ko bodo še v špecarija štacunah take kot je recimo pri nas v Dechatlonu, zunaj pa že marsikje, ko ti ni treba zlagat robe ven, ampak samo vrečo položiš pod scaner in ti v sekundi izda račun, no takrat me klasična blagajna ne vidi več. Je ogromno drugih delovnih mest, kjer kdorkoli lahko dela, taka avtomatizirana dela naj opravi pa umetna inteligenca.

Se strinjam z @Anonimen15748292
Na hitro blagajno pridejo gamsi s polno kosaro ali vozickom.

Osebno lahko recem, da imam rada hitre blagajne, ko v roki drzim 2 – 3 artikla.
Razen takrat, ko imam v roki 1 piksno piva. Se mora reva od blagajne setat, da mi potrdi polnoletnost. yeey!!! Grem raje v vrsto za normalno blagajno.

Že odkar so ukinili delovna mesta za ločevanje smeti in nam podtaknili to delo, pa nam ga še obračunali, sem vedela kam to pelje in se teh igric ne grem. Od mene ne bodo dobili kar hočejo.

No, 27.04.2025 ob 12:41

Že odkar so ukinili delovna mesta za ločevanje smeti in nam podtaknili to delo, pa nam ga še obračunali, sem vedela kam to pelje in se teh igric ne grem. Od mene ne bodo dobili kar hočejo.

Bravo.

Poanta razvoja tehnologije, ni v lepšem življenju slehernega posameznika, ampak v generiranju bogatstva redkih priviligiranih izbrancev. Pametnemu popolnoma dovolj!

Poglejte samo videonadzor, kaj mislite se zares, in koliko  uporablja samo v primeru ogrožanja varnosti, in varovanja premoženja samega objekta, in vsakega posameznika.? Poanta je v nadzoru, in represiji slehernega posameznika! Kaj dela v delovnem času, kolikokrat gre kdo na kavico, čik, kdo je več, kot samo prijatelj, ali sodelavec? Pametnemu popolnoma dovolj!

Zanimivo da samo luzerji in izkoriščevalci trenutnega sistema (prejemniki socialk in neplačevalci davkov) vidijo v izboljšavah problem in državo, ki jih če nategnit. Delavni ljudje in konkretni davkoplačevalci vzamemo kar nam paše in se ne repenčimo po netu kako nas nekdo če nategnit.

Re Samopostrežne blagajne

Bolje niste mogli napisati! In potem se j.. i, ko se vse skupaj zatakne in mora priti trgovka. Ja, vse bomo počasi delali sami … Obstajajo že trgovine, v katerih sploh ni osebja. Zadnjič na pošti. Pošiljam priporočeno pismo v državo EU, ker so v njem 4 printi, vsi skupaj vredni 10€, da mora zadeva preko carine. Ok, ni problema, problem nastane, ker bi si moram doma na računalniku sama izpolniti potreben obrazec, s pridobljeno kodo pa potem priti na pošto. Imam svoja leta in ni se mi dalo hoditi domov. Prosila sem uslužbenko, če mi pomaga, seveda mi je, za sprintan obrazec pa sem morala doplačati okoli 1€. Kam plovemo??

Počakajte še malo slovenčki, pa boste v trgovini imeli samo samopostrežno blagajno, pri izhodu pa boste skenirali račun, da vas spusti ven. Aja, pa kruh pa klobase vse pakirano. Doživeto, v eni razvitejši državi. Vse pride k nam . brez skrbi.

Hodim v Mercator, kjer je približno 25 navadnih blagajn. Zraven so še hitre. Ko je gužva, so odprte največ3 navadne . Seveda tudi samopostrežne. Tam se vsakemu drugemu kaj zašteka in stoji se v nedogled.  Navadnih blagajn pa ne odprejo. Te samopostrežne hitro kaj zaštekajo, treba je čakat prodajalca, nekateri njudje niso vešči tega in spet je treba čakat.  Tudi meni se zdi, da je to bolj za nakupe tam do 5  artiklov oz. za malico  (sendvič, sok).

V Nemčiji sem naletela le na eno avtomatsko blagajno in še za to veleblagovnico si skoraj upam trditi, da ni nemška.

New Report

Close