Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naj že enkrat ukinejo zastonj vozovnice za upokojence!

Naj že enkrat ukinejo zastonj vozovnice za upokojence!

Občudujem upokojence, ki so fit in znajo uživati življenje.  Spoznavajo Slovenijo, se družijo , potujejo, si kaj privoščijo in uživajo,dokler so zdravi.  Ni treba bit zahojen, če si star.

Upokojencem smo dolžni še in še. Tistim z juga pa nič!

sorry – javne medkrajevne (za penzioniste brezplačne) linije so neuporabne.
Če želim iz celine v Koper s kolesom, moram od doma ob 4:30 – nesprejemljivo, če hočem z medkrajevnim avtobusom v trgovski center je postaja oddaljena 1km … da bi hodil na izlete v kraje, kjer ni niti taxija in se vozil z lokalnimi prevozi tudi ne gre.
Skratka – samo mahnjeni na prevoz kot tak koristijo brezplačni prevoz .. teh pa je cca 2% penzionistov

Odgovor na objavo uporabnika
zastonj vozovnice, 27.09.2023 ob 11:50

Ne boste verjeli, tudi sama sem upokojenka, s povprečno oz. pokojnino, ki je rahlo pod povprečjem. Sem za to, da se že enkrat ukinejo zastonj vozovnice za javni prevoz, oziroma naj bodo do njih upravičeni samo upokojenci z res nizkimi pokojninami.

Tisti, ki so stari in bolni si itak javnega prevoza ne morejo privoščiti. Največ te prevoze koristijo fit upokojenci, predvsem tisti z zares dobrimi pokojninami, ki se iz dolgega časa nimajo kam dat. Pravijo, saj to nam da država. Ampak, ljudje božje, denar se mora stekati v proračun. In kdo odvaja denar v proračun? Tisti, ki delajo! Ali kdo pomisli na tiste z minimalnimi plačami, ki imajo  obenem še družino, majhne otroke? Na družino, ki imajo hudo bolne otroke, na invalide, na enostarševske družino, da ne govorimo o ljudeh, ki so jih doletele poplave!

Naj bo že enkrat konec s temi neumnostmi. Denar naj rajši dobijo tisti, ki so res potrebni!

..zastojn vozovnice…a tisti ki so fit in mladi..a tisti lahk koristijo socialo…a potem takem vsem zdravim ukinit in naj gredo delat…ne da se po ves dan vlecejo po mestu,kot megla…

Bolani so upraviceni…

Vesel oče, 27.09.2023 ob 20:01

Upokojencem smo dolžni še in še. Tistim z juga pa nič!

Tisti z juga so gradili povojno Slovenijo. Vsa infrastruktura okoli tebe z izjemo avstroogrske, je z juga in iz Juge. In naš (slovenski) standard je tudi posledica skupne države in delavcev z juga. Ceste, tovarne, elektrarne, naselja, stavbe…

Zakaj bi jim vzel brezplačen prevoz? Plačevali so davke, delali, gradili, ustvarjali… enako kot Slovenci. So pa naši južni bratje bolj leni penzionisti in so raje doma ali pa na relaciji Slovenija – Jug.

Veseli naj preveri etnično pripadnost upokojencev, ki delajo gnečo na relaciji LJ – Obala in Lj – Bled. Vsi Slovenci.

Meni ni toliko, da imajo zastonj.. Moti me, ker delajo guzvo na busu med solarji, dijaki in studenti. Dijak ki gre v petek popoldan domov, nima kje sedet na busu.. Placuje pa karto.

Peoook, 27.09.2023 ob 21:21

Meni ni toliko, da imajo zastonj.. Moti me, ker delajo guzvo na busu med solarji, dijaki in studenti. Dijak ki gre v petek popoldan domov, nima kje sedet na busu.. Placuje pa karto.

Še enkrat, katera šola ima pouk poleti?

Anonimno 1865, 27.09.2023 ob 22:12

Še enkrat, katera šola ima pouk poleti?

Zakaj poleti? Penzionisti hodijo na izlete vse leto.

Ne boš verjela, v eni od zahodnoevropskih držav imajo brezplačen prevoz vsi, ne le upokojenci, avtobuse in vlake po celi državi in se nihče ne pritožuje nad tem, da fit upokojenci potujejo naokrog.

Kako nagnusna tema, fuj, da vas ni sram. Če kaj ne prenesem je to, da se nekdo spravi nad šibkejšo in ranljivejšo skupino. Upokojence bi radi onemogočili na vsakem koraku. Po vašem mnenju so povsod odveč, povsod delajo gužvo, na cesti, trgovinah, vam odžirajo to ali ono…ma marš gnusobe grde, sebične. Ti ljudje so delali leta in leta in že prispevali v državno blagajno, več kot dovolj! Zdaj pa bi jim radi še odžrli tisto zastonj vozno karto, em..zakaj faking že? Da bo Slovenija ven iz krize? Lol

veseli spet nori, 27.09.2023 ob 20:35

Tisti z juga so gradili povojno Slovenijo. Vsa infrastruktura okoli tebe z izjemo avstroogrske, je z juga in iz Juge. In naš (slovenski) standard je tudi posledica skupne države in delavcev z juga. Ceste, tovarne, elektrarne, naselja, stavbe…

Zakaj bi jim vzel brezplačen prevoz? Plačevali so davke, delali, gradili, ustvarjali… enako kot Slovenci. So pa naši južni bratje bolj leni penzionisti in so raje doma ali pa na relaciji Slovenija – Jug.

Veseli naj preveri etnično pripadnost upokojencev, ki delajo gnečo na relaciji LJ – Obala in Lj – Bled. Vsi Slovenci.

Midva pa se srečujeva na teh avtobusih, ali ne. Ker če se, potem veš, da si se na debelo zlagal. Na avtobusih za Obalo je polovica tistih iz juga, jugovičev, tako da  ne trosit laži.  Koristim te prevoze, tako, da je to iz prve roke. In ja, tudi iz Jesenic gredo na Obalo.

Evo, zgodnja ura je. Še malo pa grem na prvi avtobus, da ne bom delal gužve.

Imaš pa čudno mišljenje. Le kako to, da na jugu nimajo  take infrastrukture, ups, le kako to, da  smo za Jug delali solidarnostne sobote, pa se  dol nič ni poznalo.

Bucka247, 27.09.2023 ob 22:31

Ne boš verjela, v eni od zahodnoevropskih držav imajo brezplačen prevoz vsi, ne le upokojenci, avtobuse in vlake po celi državi in se nihče ne pritožuje nad tem, da fit upokojenci potujejo naokrog.

Za Buckaw47: Oni so šli iz komunizma leta 1945, mi pa smo še zdaj v komunizmu.

Ravno včeraj sem morala iz Pirana prvič v življenju v MB z avtobusom. Pa nisem upokojenka, še dolgo ne.

Cel avtobus je bil pol upokojencev, komaj sem prišla gor. In pol se en oglasi in pove, da naj se oni, ki grejo v Mb raje peljejo z vlakom in ne delajo gneče. Ta bedak ne ve, da vlak sploh ne vozi, če pa vozi, pa je to 7 ur vožnje.

Pa kaj si on misli, da je? Izstopil pa je seveda v Izoli in se še pritoževal, zakaj avtobus tokrat ne stoji v LJ.

Itak te brezplačne prevoze koristijo samo tisti upokojenci, ki imajo denar, da si privoščijo razna kosilca na morju. Zasedajo pa prostor tistim, ki se vozijo na delo ali študentom, da se morajo za vstop na bus skoraj tepsti.

Seveda upokojence je potrebno ukiniti brezplačne vozovnice. Potrebno pa jim je dati pošteno  pokojnino, kot si jo zaslužijo, ne da iz njihovega denarje napajate NEVLADNIKE. Tako  so bodo lahko privoščili 10 ali pa še več vozovnic.

Torej, tale brihta, ki je odprla temo, bi te silne trume upokojencev z busov in vlakov spet pregnala nazaj v avtomobile, da se bo lahko še bolj gužvala na cestah 🙂  🙂

Avtorica, ne ga srat. Saj v teoriji imaš prav, ampak mislim, da je veliko drugih pipic, ki bi jih lahko mirno zaprli, nekatere bi celo nujno morali, če bi hoteli varčevati oziroma dajati denar v koristnejše namene. Teh nekaj vozovnic je pravi drobiž v primerjavi z marsičim.

anonimno 5329, 28.09.2023 ob 04:07

Midva pa se srečujeva na teh avtobusih, ali ne. Ker če se, potem veš, da si se na debelo zlagal. Na avtobusih za Obalo je polovica tistih iz juga, jugovičev, tako da  ne trosit laži.  Koristim te prevoze, tako, da je to iz prve roke. In ja, tudi iz Jesenic gredo na Obalo.

Evo, zgodnja ura je. Še malo pa grem na prvi avtobus, da ne bom delal gužve.

Imaš pa čudno mišljenje. Le kako to, da na jugu nimajo  take infrastrukture, ups, le kako to, da  smo za Jug delali solidarnostne sobote, pa se  dol nič ni poznalo.

Če ne bi bilo doseljevanja sveže delovne sile v 50/60/70/80-tih, bi bila danes Slovenija na nivoju Prekmurja. Jug nam ni samo gradil infrastrukture in delal v tovarnah, ampak je kupoval tudi naše polproizvode. Gospodarski privilegij v Jugi smo izkoristili, da smo bili ob razpadu države, svetlobna leta pred Poljsko, Češko, Madžarslp. Zdaj pa smo celoten kapital pojedli ali uničili. Za to pa niso krivi Jugoviči, ampak kleptomanski osamosvojitelji in vse politične opcije. Tudi tvoj Jajo je plenil državno in družbeno premoženje, trgoval z orožjem v lastno korist itd.

Ti so navaden šovinist kot vsak SDS-ovec. Upokojenci na relaciji Lj-Obala so kleni Slovenci. Ni jugovičev.

,,,, 28.09.2023 ob 21:49

Če ne bi bilo doseljevanja sveže delovne sile v 50/60/70/80-tih, bi bila danes Slovenija na nivoju Prekmurja. Jug nam ni samo gradil infrastrukture in delal v tovarnah, ampak je kupoval tudi naše polproizvode. Gospodarski privilegij v Jugi smo izkoristili, da smo bili ob razpadu države, svetlobna leta pred Poljsko, Češko, Madžarslp. Zdaj pa smo celoten kapital pojedli ali uničili. Za to pa niso krivi Jugoviči, ampak kleptomanski osamosvojitelji in vse politične opcije. Tudi tvoj Jajo je plenil državno in družbeno premoženje, trgoval z orožjem v lastno korist itd.

Ti so navaden šovinist kot vsak SDS-ovec. Upokojenci na relaciji Lj-Obala so kleni Slovenci. Ni jugovičev.

Ti kar bluzi svoje. Se vozim z njimi. V Izolo, Portorož, Piran. Izmenjujemo življenjske zgodbe. Ti pa bluzi dalje in bodi zaplankan še naprej. Razen tega, da zmerjaš in žališ, nisi pokazal nič. Pridi še ti, veliko se imaš za naučit.

Se popolnoma strinjam. Veliko jih gre na vlak do Kopra, delajo gužvo, terajo s sedežev študente, bolne itd. Naj plačajo vsaj polovico.

Voham ljubosumje. Verjetno te motijo njihove objave na FB, ker si sama zagrenjena. Nihče se ne prevaža zgolj iz ljubezni do zastojev. Mnogo upokojencev se trudi ostati fit in izleti so odlično gonilna sila. Poleg druženja med vrstniki, ki dokazano pripomore vzdrževanju psihofizičnega stanja, na poti tudi naredijo nekaj prometa v turizmu.

Mi smo tudi delali, jaz osebno polnih 41 let in sem polnila blagajno….

Torej? Zakaj že mi ne pripada zastonj vozovnica’????

Ptravite, bolni se itak okol ne vozijo, torej, če smo fit, nam pa ztud ne privoščite?

Aja, pardon, privoščite, samo naj si sami plačamo.

Mater ste žleht.

Ko ni bilo brezplačnih vozovnic, so bili avtobusi izven glavne sezone po večini prazni. Vozili pa so. Torej ni bilo kakšnega večjega prihranka.

Pa še vprašanje; kako veste kateri fit upokojenec se vozi kar tako iz dolgega časa, predvsem pa kako visoko pokojnino ima?

anonimno 5329, 28.09.2023 ob 22:00

Ti kar bluzi svoje. Se vozim z njimi. V Izolo, Portorož, Piran. Izmenjujemo življenjske zgodbe. Ti pa bluzi dalje in bodi zaplankan še naprej. Razen tega, da zmerjaš in žališ, nisi pokazal nič. Pridi še ti, veliko se imaš za naučit.

Veseli, si to tisti visoki z očali, tam nekje okorg 60 let. Lepo počesan, ne v celoti osivel. Celo pot nekaj razlagaš in kriliš z rokami. Enkrat si sedel zraven 75-letnika. Ne hecam se, samo vprašam. Določene obraze si zapomnim.

Draga avtorica, tudi invalidni posamezniki uporabljajo te karte.

točno tako. Tisti, ki jamrajo, da naj se vozovnice ukinejo, tisti so fauš, da oni ne morejo. Jaz sem mlada in sem invalid in hkrati upokjenka in prejemam zelo nizko penzijo in nimam denarja, da bi si kupila avto, niti izpita ne smem zaradi zdravstvenih razlogov delati. A moram redno hoditi v druge občine k zdravnikom. In s čim naj si potem privoščim še redno vozovnico za zelo dolge relacije, če že težko pridem iz meseca v mesec skozi? Karta mesečna pride čez 100 eurov, jaz pa sem skoraj vsaki dan pri zdravniku. Vi ki pa imate visoke penzije, plače, avtomobile in si lahko privoščite vsako leto dopust v tujini pa se ne rabite voziti če vam ni. Poleg tega pa je res, da so študentje, dijaki neolikani nesramni in tudi veliko prostora na avtobusu zasedejo. Drugi, ki pa so starejši, nosečnice, ki pa bi morali na avtobusu sedeti, pa jim mladi ne dajo prostora, to je zelo nesramno. Marsikdo si ne more privoščiti avtomobila da bi lahko se vozil okrog, zato pa so avtobusi da se lahko voziš iz enega kraja v drugega oz. iz ene občine v drugo. In če je država naredila te ugodnosti jih ni zastojn. Kot prvo je mislila na te ljudi, ki si tega ne morejo privoščiti, kot drugo, avtobusi se morajo ob določeni uri peljati pa če je kdo na njem ali ne. Torej če hoče država imeti večji proračun so morali to narediti, da je več prometa. Če ukinejo, se marsikdo ne bo mogel voziti, jaz pa ne bom morala priti k zdravnikom, ki jih pa nujno potrebujem. Tako, da brigajte se zase, kot pa se vtikate tam kjer vas nič ne srbi.

New Report

Close