Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka naja

naja

Prosila bi te če mi lahko kaj več napišeš o celo letnem tečaju za zakon!
Kje se prijaviš, koliko krat tedensko poteka……….
Koliko stane?

Za vsako informacijo bom hvaležna!

Lp

Halo! Kakšen tečaj za zakon. Al sta za skupaj, al nista za skupaj? Pri tem ti ne bo pomagal noben tečaj. Zato ti predlagam da se poglobi vase in vanj. Malo se pogovorita in pomenita kaj sploh pričakujeta eden od drugega. Veliko sreče!

Pozdravljena!

Z veseljem ti kaj vec povem o tem. Torej gre za nekaksno predzakonsko skupino – mladi, ki se nameravamo porociti, prihajamo na srecanja enkrat na 14 dni. Srecanja vodi pater franciskan, ki se tudi sicer ukvarja z druzinsko terapijo, en par navadno pove svojo osebno izkusnjo glede dolocene teme, potem se pa se pogovarjas s partnerjem na to temo. Zanimivo in bogato. Marsikdaj se pogovarjamo o stvareh, ki jih sicer sami ne bi naceli, so pa potrebne za rast ljubecega odnosa.
Tecaj nic ne stane, velja pa tudi kot obvezna priprava na zakon namesto klasicnega tecaja za zarocence. Ce te zanima, ti kar poklici k franciskanom v Lj (pri Tromostovju) in ti bodo vec povedali o tem.
Lahko ti pa povem se to, da obstaja se ena t. i. “sola za zakon”, ki pa jo vodijo jezuiti. Nacin dela je malce drugacen, oni se tudi srecujejo dvakrat mesecno in poznam veliko ljudi, ki so jo dali skozi in rekli, da jim je precej pripomogla k boljsemu zakonu. Zdaj pa hodijo v zakonske skupine. Za to pa bos dobila vec info pri sv. Jozefu v Ljubljani ali pa poisci na internetu “sola za zakon”.
Upam, da ti bodo te info koristile. Opogumita se in pridita, ne bo vama zal!

Naja

Lep pozdrav Naja!

Hvala.
Vesela sem, da je še kdo tu, ki misli podobno kot jaz.
Še enkrat hvala.

Prav gotovo bova šla!

p.s.bosta vidva kasneje hodila v zakonsko skupino?

Midva bova, vsaj tako načrtujeva.

kaj šolo za zaročence morajo opraviti vsi tudi tisti ki se ne bodo poročili v cerkvi?

oj!

Če se civil poročiš ti ni treba opravit tečaj.
Midva sva tačaj opravila prejšno nedeljo in sva imela 6 obiskov in sva plačala 3000 sit za oba.

Anja

New Report

Close