Najamem 1-sobno stanovanje ali več za človeško ceno
Sva priden, pošten, pravičen in iskren par. Iščeva lahko manjše stanovanje, za normalno najemnino, v kateri bi bili stroški všteti že v ceno najemnine. Od ponedeljka dalje bom pogodbeno zaposlena, tudi fant dela preko št.servisa. V času najema bo najemniško stanovanje čisto in urejeno, predvsem pa mirno.
Prosim torej vse, ki ste zainteresirani in vse ki vam mir ter varnost pomenita več kot denar, naj se javijo. Hvaležna bom tudi za kakršne koli informacije. Če ima kdo znanca, prijatelja, ki stanovanje ravno oddaja…
Cena najema s stroški bi bila znosna od 300 (seveda tudi manj) pa do 350€ Če pa je stanovanje posebej lepo pa tudi do 400€
Hvala pa lep pozdrav
Lahko si sama izračunaš, koliko je minimum, ki ga bo najemodajelec pričakoval, kajti v nasprotnem boš pošteno razočarana :
Predpostavka : stanovanje vredno 100.000 €ur
Prihodki obresti : 400 €ur/lmesec
Povprečni mesečni stroški 200€ur/mesec
Davek od najemnine : 100 €ur/mesec
Skupaj minimalna najemnina 700 €ur.
Davka tako ali tako nihče ne plačuje ker kjer sem bla, do zdaj so še vsi na črno to počeli… Stroški??? Malo pretiravaš, kajne? 🙂 če je stanovanje vredno 100.000 € pa če imaš še eno stanovanje potem ni ravno nevarnosti, da bi zaradi manjše najemnine pristal na cesti, kaj pa ti misliš?
Zgornja ilustracija kaže, da je trenutno v Sloveniji bolj pametno stanovanje najeti kot kupiti. Tisti, ki ga kupuje za oddajanje, ima zelo slab donos (če lahko o tem sploh govorimo). In vsi se ne izogibajo davkom, @giggles. 😉
@giggles – saj obstajajo ljudje, ki so zmožni takšne empatije, vendar jih ta njihova sočutnost tudi ne sme preveč udariti po žepu. Še najlažje je tistim, ki imajo že od prej stanovanje v lasti in jih ne pesti odplačevanje kredita.
Kar se pa tiče pohlepa – tudi pohlep je lahko pozitiven in lahko stvari spelje v pozitivno smer. Ravno pred kratkim sem brala o nekem računalniškem podjetju, kjer so uporabnikom ponudili bistveno cenejše izdelke od konkurence. Konkurenco so tako zmleli, oni so imeli velik dobiček, uporabniki pa cenejše izdelke. Edini, ki je pri tem izgubil, je bila njihova konkurenca. Tako da danes tisti, ki hoče dobiti bajno najemnino za eno luknjo, ni le pohlepen (tokrat v negativnem smislu), temveč predvsem neumen, kajti kmalu se bo pojavila konkurenca, ki mu bo speljala najemnike. In on bo potem primoran še toliko bolj znižati najemnino, da bo vsaj koga dobil noter, da ne bo imel s stanovanjem samih stroškov. Tako se stvari vrtijo. 😉 In mimogrede – saj pohlepna si tudi ti, ker hočeš, da ti od tvojih dohodkov čim več ostane, mar ne? 😉 Pohlep je ena od splošnih človekovih lastnosti – vprašanje je le, s čim se pajdaši. 😉
Zakaj bi ti dal po znižani najemnini, raje ti stanovanje kar podarim.
Z veseljem sem delal po 14 ur na dan, da sem ustvaril določeno premoženje, ki bi ga sedaj rad podaril napuhanim mladenkam, kajne?
Moji podnajemniki, pa pravijo, da je previsoka najemnina 350EUR za 77m2 stanovanje v SG.
Jaz pa plačujem kredit v CHF in čakam, da ga lahko prodam, da dobim vsaj moj vložen denar nazaj.
Zakaj bi ti dal po znižani najemnini, raje ti stanovanje kar podarim.
Z veseljem sem delal po 14 ur na dan, da sem ustvaril določeno premoženje, ki bi ga sedaj rad podaril napuhanim mladenkam, kajne?[/quote]
Kdo govori o tem da ga podari? Govori se o tem, da tem napuhanim mladenkam jemlješ preveč denarja, ne jemlješ denarja bogatunom, politikom, tako je napuhanim mladenkam! to je to v čemer bi se moral zamisliti. Niso imele vse mladenke možnosti delat 14 ur na dan, in niso vse mladenke odvisne od dela. So pa ljudje, ki delajo normalno ur na dan in imajo stanovanje ki ga oddajajo.. delali so zato da so preživeli in ne za razliko od tebe ki si delal po zaradi želje da boš nekoč bogatun,in obiral napuhane mladenke do kosti, in opravičeval to z dejstvom kako si ti veliko delal. Ker pa zaslužiš samo čistih 300 evrov od najemnine si pa ves nezadovoljen, ker ne sprejmeš realnosti, da se ti načrt bogastva ni izšel, kljub temu da si delal po 14 ur na dan. Nihče pa zaradi tega pohlepa ni več zadovoljen tudi s tistimi 300 evri, ki jih dobi v plus in ne v minus. Bodite hvaležni za to in sprejmite dejstvo da zaradi tega pač res ne boste obogateli
🙂 hhh vse je res ja, čeprav jaz pojem pohlepa interpretiram malo drugače. Pohlepen je zame nekdo, ki želi imeti več denarja kar takoj, ni važno pod kakšnim pogojem, samo da ga dobi. Pri tem pa se ne ozira na okoliščine in dejstva, da nekdo nima in se ne ozira na vrednote kot je humanost, poštenost in pravičnost. O teh jaz govorim. Da oddajajo stanovanja od 400-500 evrov naprej, če VEDO da imajo mnogi ravno takšne plače, potem je to zame pohlep. Saj se ni oziral na nikogar, niti na dejstvo da bo nekoga obral za celo plačo, hladnokrvno sprejme plačilo najemnine, ne da bi se oziral na dejstvo da ta oseba zdaj nima za osnovne potrebščine, ne ne ni teh vrednot, nič …obstajata samo on in kako je bogi ker je toliko delal za to…zdaj ima pa “””SAMO””” 300 čistega… Ne vidi pa da ima človek nasproti 300 minusa 🙂 razumeš? želi še več, zaradi pohlepa pa ne vidi da ima čisto za dosti, kriva je pa želja po iluziji bogastva. želja po bogastvu = pohlep. Jaz imam namreč željo le da bi imela za hrano vse do konca meseca, in ne da mi zmanjka denarja ravno en teden pred začetkom meseca 🙂
[/quote]
Ja točno tako! kaj ti ni jasno 🙂 Če bi bral z glavo in ne z razlogom da iščeš napake, potem bi vedel da sem napisala da si jaz želim imeti le toliko denarja da mi ga en teden pred začetkom meseca ne bi zmanjkalo! Kdor pa hoče imeti več in več, mu pa toliko denarja ne pomeni nič, ni več hvaležen za to kar ima. Ni več hvaležen da ima hrano za cev mesec, da ima streho nad glavo itd. Temu bi se pa že zlahka reklo pohlep. Štekaš zdaj zakaj je zame pohlepen nekdo ki želi imeti več kot si želim jaz? Al je pretežko še zmerej? Al sm kej narobe napisala, da boš lahko komentiral, ker nimaš drugega za počet. Greva rajš na eno kavo skupaj, bo bolj pametno kot pa tukej komentirat. Tole enkrat začneš na enem forumu pisat, pa vidm da ne gre drugače kot da odpisuješ nazaj. Seveda če si tak človek, da ne moreš bit tih, ko ti nekdo napiše nekej čist mim od tistga kar si hotu v resnic povedat. Tko kt ti zdej. Čeprav bi bla lahko kr tih. mhm… no čau
Če dobim 700 €ur nisem ne v plusu ne v minusu, torej je to poštena cena in pri tem ne zaslužim praktično nič. V kolikor jo trg prenese, bom toliko tudi dobil. Tvoj pristop je zanimiv, nekoč je že obstajal ter mogoče bo še kdaj. Vprašanje pa koliko bo zanimivo za ljudi, saj dejansko spodbuja lenobo, žal pa ljudje še nismo na tem nivoju, da bi z veseljem dajali
drugim denar.
Predlagam ti vseeno, da stopiš na realna tla, verjamem da ti bo laže.
Če dobiš 700 evrov nisi ne v plusu ne v minusu? haha, ne me smejat, si pa zabavljač…Potem pa razloži kaj je nekdo ki dobi minimalno plačo, nekdo drug pa za stanovanje želi to njegovo plačo? 😀 kdo ti pa sploh da 700 evrov za stanovanje, svaka čast. Lp
za 700 evrov nisi ne v plusu, ne v misusu? haha, ne me smejat, si pa zabavljač ane? Potem mi pa razloži kako gre nekomu ki ima minimalno plačo, nekdo drug pa za stanovanje zahteva njegovo minimalno plačo? To pa je višja matematika a? 🙂
Vidim, da ti je matematika res tuja, zgoraj sem ti napisal celoten izračun, očitno pa je, da tukaj želiš provocirati.
Verjetno za nekoga z minimalno plačo ni tako stanovanje, logično, kajne?
Forum je zaprt za komentiranje.