Najbolj grozen kraj za dopust
20 cm, 16.02.2023 ob 12:06
Za mene je to Ormož, sem bil enkrat tam in so me vsi tako čudno gledali kot v kakšni grozljivki, pa nisem črn. Prav neprijetno sem se počutil, kot kakšen tujek. Če bi hotel posneti kakšen film v smislu “The Blair Witch Project” po tem je Ormož pravi kraj za to. Sploh ne potrebuješ statistov, ker so že prebivalci tega kraja dovolj scary.
Hehe men so bili tako twin peaks v Pločah in Bosni..
Znnn, 17.02.2023 ob 16:10
Pa ja, 15.02.2023 ob 11:05
anonimno863, 15.02.2023 ob 09:52
tudi jaz bi izpostavila Bled, ker nimaš kaj počet tam več kot za en izlet
Na Bledu nimaš kaj počet? Ta je pa dobra. Imaš jezero za kopat, veslat, supat … Obhodiš okoliške hribe, greš na Zip line avanturo, po Riklijevi poti do Pustolovskega parka, s sankami v dolino pa še celo vrsto drugih reči za počet.
Ok da rečeš da je voda umazana, gužva, drago itd. ampak da nimaš kaj počet?
- Cena Kot na maldivih
Če odštejem kopanje in surfanje ( voda svinjska), je še kar nekaj stvari za počet. So pa drage, kot vse na Bledu. Pa ti visoki zneski niso zaradi kvalitete. Še manj zardi prijaznosti.
…smo šli v Piran za prvomajske praznike, super…nam je bilo reees všeč in se odločimo da preživimo tam tudi dopust…v duhu “podpiramo slovenski turizem”…najdem na spletu zanimivo nastanitev, skoraj ob plaži. Ker je bila gospa zeloooo neodzivna sem skoz imela slab občutek da…to ne vem če bo o.k.
Ponujali so pol penzion v AAP ki ima vso opremo, klimatiziran, TV…in pridemo tja…da doživiš kaj takšnega ne veš, če bi jokal ali znoooorel…
APP je bil sobica z oknom kot lina…brez TV, brez omare, brez mize, nočne omarice…v sobi je bil en stol, ena postelja, ob postelji tuš kabina in pograd, na katerem ni bilo varno spati, ker bi se ziher sesul, če bi otro spal na zgornji postelji….na wc si moral po hodniku.
En otrok je spal na spodnji postelji pograd, drugi otrok v postelji z očetom, jaz pa na tleh…in to za 235 eur na noč…ker smo jim povedali da to je daaaaleeeč od tistega kar ponujajo na spletu…nam niso ponudili vračilo denarja, ampak…podaljšan vikend izven sezone…hvala, ampka NE hvala…NIKOLI VEČ V PIRANART, NIKOLI VEČ NA SLOVENSKO OBALO….
Žalostno ampak resnično!!
Kakšen komentar, 16.02.2023 ob 08:46
GOODLIFE, 15.02.2023 ob 16:41
ena od tam, 15.02.2023 ob 13:48
GOODLIFE, 15.02.2023 ob 10:26
Karigador v Istri. Grde, umazane plaže. Cesta zraven, nič za početi.
Istra je sicer čudovita, razen dveh najbolj zanikrnih krajev: Červar Porat in Barbariga. Imel možnost zastonj spanja in tudi nakupa vikenda (tam so res poceni), ampak je taka ciganarija, kot je še na jugu Italije nisem videl.
V Barbarigi že dolgo nisi bil.
Vikendi, razen v naselju vrstne miniaturne enotke, se tam prodajajo po 350.000+€, nekatere še niti niso dokončane.
V Barbarigi sem bil letos vsaj dvakrat. Investiram v nepremičnine na hrvaški obali, tako da dobro poznam cene.
V naselju so mi ponujali vrstno hiši s tremi apartmaji 40m2 za 200.000 eur. In niso mogli prodati. Naselje je čista ciganarija. Večinoma Slovenci (bolj konkretno tablice MS, MB in nekaj LJ), nižji spodnji sloj, kar se vidi po obnašanju in smetenju ter urejanju okolice.
Gledat sem šel nove hiške ob obali in so mi jih ponujali za 200k eur. Taka hiška bi bila v Funtani, ki je trenutno najdražja istrska lokacija 600k. Vrsar je malo cenejši, ampak oba kraja sta kot dan in noč z Barbarigo.
Razlog, da sem šel sploh tja je to, da se bo baje gradil 5* hotel tam in ponavadi cene nepremičnin zrastejo. Je pa infrastruktura nikakva – vse iz 80-ih, neke čudne picerije, luna cigo park in nič avtohtono istrskega.
Morje je bila edina svetla plat. Zdelo se mi je precej čisto (ježki so bili notri). Plaža obup, en beach bar zanikrn, avti vsepovsod nametani, folk si prinese mreže in vse tam pusti čez noč. Mah lahko bi pisal še naprej.
Razumem pa tebe oz. vse ki so gor rastli tam v 80-ih, imeli družbo. Nisi več objektiven ampak subjektiven.
kakšen komentar nižji sloj, nižji sloj si niti ne more privoščiti stanovanja žal, kaj šele apartmaja na morju. Kakšne pa eni pišete. A ti se pa imaš za višji sloj? Sam ego te je. Plus tega , saj ni nihče rekel, da če pa imaš apartma tam lociran , da si skozi tam. Jaz pa obožujem Istro, so takšni skriti kotički, da si spočije oko.
Malo bolj preberi, kaj sem natančno napisal. Tudi jaz obožuejm Istro, ampak zakaj ne maram krajev kot so Červar in Barbariga sem tudi napisal. Ker je to enako, kot da bi Šiško iz Ljubljane prestavil v Istro.
“Nižji sloj” pa ni ekonomska oznaka (čeprav je to povezano), ampak stanje duha, ki se odraža na obnašanju in skrbjo za okolico (skupno). Enim to paše, meni ne. Kaj ima ego s tem, pa veš samo ti.
Evo jaz, 15.02.2023 ob 10:38
Ena morska, hrvaška opevana lokacija.
Eno leto smo smo šli v Makarsko. V glavni sezoni
1ič- zadnjič in nikoli več.
To ne moreš verjet, če ne vidiš sardine v konzervi so bolj narazen na plaži. Folk je zjutraj v temi nosil brisače na plažo .
Mi smo bili v kampu ( viter kamp ok ,precenjen sicer za kar nudi ,ampak imamo svoj apartma na kolesih , cez cesto plaže pa je tako da promenada in plaža tik pred , personal/ lastniki prijazni)
Prvič v življenju sem videla da je bila neka familija( predvidevam bih) cel dan..ampak cel dan na plaži( v vročini) , za kosilo pa kastrolo iz torbe in so jedli sarme?paprike? Kar tsm na plaži iz kastrole…pa to niso bili edini …
V vodo sem šla zjutraj in pozno zvečer ko so se pobrali.. in to plavat izven cone za kopalce . čez dan se mi je prav gravžalo od vsega tistega folka do pasu največ so bili v vodi..
5 dni…smo zdržali, pospravili prikolico in šli dalje na pelješac…
2 . Slaba
Korona boni. Moravske toplice, uno naselje aparmajev,( prekmurska vas?) Apartma totalno zmahan . In to za 90 eur na dan. Sram jih bilo!. Zunaj stoli železni brez enega posranega povštra za pod rit, da smo šli v mursko v kik kupit povštre po 1 eur in jih tam tudi pustili potem. , v kuhinji je bila ena gobica za posodo pomivat…stara jbm pol leta- to tista katerih je cel 20ih kom set 1eur in pol. Najprej sem šla čistila kupit in spucala kuhinjo in hladilnik . ( pa nisem nek picajzel tud *če je staro samo da ni vse polomljeno in da je čisto…. svinjarija me pa moti) Kavč spodaj, je imel pokvarjene fedre – luknjo. Zgoraj kopalnica, po polžjih štengah ,stena pa grob omet.. ograja pa en strgan štrik …., soba 3×3 notri pa pograd in zakonska
… 1 teden. Preveč. Smo šli zaradi kolesarjenja sicer.., kopat smo se šli 1x… umazano- zanemarjeno…
Resno sem se vprašala ali to ljudje res hodijo in plačujejo.
Smo jim napisali v knjigo gostov in njim tudi povedali … niti trznili niso. Tako suhoparno ” se bomo v bodoče bolj potrudili” … komu drugemu nam nikoli več
Tako evo moja dva najslabša. 1. Okolica ,
2 namestitev .
Da se še kdo ne nasmodi
Če si z dobro družbo,je povsod lepo
Cca. 17 let nazaj, Novi Vinodolski, hrvaška; ko so gradili še tisti kompleks Novi, bilo je samo nekaj bungalovov, vzorčnih – in so letali za nami, z golf caddyji, za gosti neprestano – nisi vedel, dokler tja nisi prišel, kje je “keč” njihovega načina iskanja žrtev za dokončanje in izgradnjo kompleksa. Mi smo prišli čisto slučajno, preko spletne rezervacije tja na dopust z otročiči, je bila še bolj divjina takrat, nič skomercializiranega, mir, bungalovi in tudi urejen bazen za male otroke.
Mož šel na tisto seanso ” piramidnega trženja”, so ga tri dni nadlegovali in potem z golf caddyjem odpeljakli na “happy happy” pranje možganov – in so mu izpleli takratnih3.000 DEM. Tega mu nikoli nisem odpustila, da se jim je tako pustil nategnit. Ni bilo dovolj velike pojoče travice za to neumnost.
Grozno je bilo zato, ker smo bili na tako lepem delu narave, pa so nas nonstop sledili v bitki za izvabit denar. In so na koncu moža res nategnili 5. dan bivanja jim je klecnil; za dva kozarca bubblyja so ga spravili v položaj – “davaj pare”. Ja, sem bila takrat upravičeno razočarana nad njim. Ker so obljubili in zapisali , da naslednji dve leti dobimo zastonj letovanje v tistih enakih bungalovih, potem pa so poslali obvestilo, da se je zamenjal lastnik in investitor, da so spremenjeni pogoji – in pokakani voucher za 500 DEM bonusa. Popušil mož 2.500 EUR družinskega proračuna za 2 kozarca šampanjca, je bela cesta.
GOODLIFE, 17.02.2023 ob 19:55
Malo bolj preberi, kaj sem natančno napisal. Tudi jaz obožuejm Istro, ampak zakaj ne maram krajev kot so Červar in Barbariga sem tudi napisal. Ker je to enako, kot da bi Šiško iz Ljubljane prestavil v Istro.
“Nižji sloj” pa ni ekonomska oznaka (čeprav je to povezano), ampak stanje duha, ki se odraža na obnašanju in skrbjo za okolico (skupno). Enim to paše, meni ne. Kaj ima ego s tem, pa veš samo ti.
Zdaj pa lahko že nehaš žalit. Nisem jaz odgovorna za vojno v Jugoslaviji in za to, da so podelili beguncem naslove vseh stanovanj v lasti Srbov. Da so vlomili v ta stanovanj, jih izropali in uničili vse, do vtičnic in keramičnih ploščic.
Da so razbili svetilke po celem naselju. Kamnite plošče po ulicah. Da so nametali odpadke povsod.
In tudi za to, da jih nekaj 100 še vztraja v tem naselju, ker jim nimajo za ponudit bivanja v normalnem bivalnem okolju, ne pa v popolnoma turističnem naselju zgrajenem za bivanje v toplem obdobju.
Zdaj so si navlekli skladovnice drv, ker se nekako morajo greti.
Prej tega ni bilo.
Červar je bil resnično lepo mestece z dovršenim urbanizmom. S kompletno oskrbo. Tudi ambulanto z ves čas prisotnim zdravnikom in lekarno je
Upam, da se počasi vrne v staro stanje. Begunci ga še zasedajo. Jih je pa vedno manj.
Ker tista stanovanjca in slaba toplotna izolacije res niso primerni za zimsko bivanje.
Istra najslabša, 15.02.2023 ob 11:12
Kje vi vidite lepo Istro? Plaže so kamnite in pozidane, kakovost morja je katastrofalna. Zadnjih 20let je vsako seznono morje umazano, polno meduz, morske trave, penasto. Ni parkirišč, ni urejenih javnih wcjev, z mularijo nimaš kaj početi. Lahko rečemo tudi kaj na temo nesramnosti Istranov do Slovencev. Ne marajo nas in pika. Ne razumem tistih, ki imajo stanovanja v krajih kot so Umag, Novigrad, Poreč, Červar, Vrsar in Pula. Najslabša in najdolgočasnejša mesta. Polna albancev.
Se strinjam, Istra res ni lepa, pa tudi neprijazni so do Slovencev. Čisto nekaj drugega je Kvarner
Korona boni – Terme Čatež, apartma v hotelu toplice.
Družina z 2 otroci trajanje 7 dni cena nekaj manj kot 2000 EUR.
Torej, apartma razjugan. 2 balkona na obeh se vrata niso zaprla s kljuko, da sem moral stolice podstavljati. V tamalem WC-ju je tako zaudarjalo, da ga sploh nismo odpirali. Otroka sta spala praktično na tleh na blazinah od kavča. Mravlje so nam hodile po celem apartmaju. Terme pa zapuščene, neurejene, sredi poletja pol toboganov ni delalo, tako zunaj kot noter, vse drago in vse precenjeno. Prvič smo šli in nikoli več. Za 2000 EUR bi lahko človek dobil vsaj občutek da je na dopustu ne pa v nočni mori.
1.otok Čiovo. Pogled na celino… usrano, smrdljivo morje, zrak, plaza ob prometni cesti. Katastrofa.
Nikoli vec.
2. savudrija ( apartmaji) umazani, razpadajoci, smrdljiv kavc, postelja padla na tla ( ena stran ) prvi dan, kuhinja le en element!!! Inn2plosci elektricni za kuhanje, od tega ena ne dela, ballon ustrane ploscice, wc da ne govorimo… plaza umazana, morje polno trave in unazanije, placale vrecke, vlozki… nikoli vec
Minulo poletje, 17.02.2023 ob 19:07
…smo šli v Piran za prvomajske praznike, super…nam je bilo reees všeč in se odločimo da preživimo tam tudi dopust…v duhu “podpiramo slovenski turizem”…najdem na spletu zanimivo nastanitev, skoraj ob plaži. Ker je bila gospa zeloooo neodzivna sem skoz imela slab občutek da…to ne vem če bo o.k.
Ponujali so pol penzion v AAP ki ima vso opremo, klimatiziran, TV…in pridemo tja…da doživiš kaj takšnega ne veš, če bi jokal ali znoooorel…
APP je bil sobica z oknom kot lina…brez TV, brez omare, brez mize, nočne omarice…v sobi je bil en stol, ena postelja, ob postelji tuš kabina in pograd, na katerem ni bilo varno spati, ker bi se ziher sesul, če bi otro spal na zgornji postelji….na wc si moral po hodniku.
En otrok je spal na spodnji postelji pograd, drugi otrok v postelji z očetom, jaz pa na tleh…in to za 235 eur na noč…ker smo jim povedali da to je daaaaleeeč od tistega kar ponujajo na spletu…nam niso ponudili vračilo denarja, ampak…podaljšan vikend izven sezone…hvala, ampka NE hvala…NIKOLI VEČ V PIRANART, NIKOLI VEČ NA SLOVENSKO OBALO….
Žalostno ampak resnično!!
Pa to je grozljivo!!Te bi treba prijavit!!
Očitno si bil samo pri apartmajih v samem naselju Barbariga, nisi pa videl vikendov v okolici naselja.
Tam se trenutno prodajajo hiše, če katero najdeš še v fazi gradnje, od 1/2 MIO € naprej.
Takoj vseljive, seveda z vsemi papirji, pa še kakih 100.000 € več.
Pa ne govorim o delu pod Mandriolom, tam se prodajajo parcele, a so kmetijsko zemljišče, govorim o delu med Barbarigo in Betigo, oddaljene od centra Barbarige za kratek sprehod.
Očitno si, 02.01.2024 ob 18:30
Očitno si bil samo pri apartmajih v samem naselju Barbariga, nisi pa videl vikendov v okolici naselja.
Tam se trenutno prodajajo hiše, če katero najdeš še v fazi gradnje, od 1/2 MIO € naprej.
Takoj vseljive, seveda z vsemi papirji, pa še kakih 100.000 € več.
Pa ne govorim o delu pod Mandriolom, tam se prodajajo parcele, a so kmetijsko zemljišče, govorim o delu med Barbarigo in Betigo, oddaljene od centra Barbarige za kratek sprehod.
Namenjeno tistemu, ki pravi, da je v Barbarigi samo nižji sloj.
Novih hišk tik ob obali pa ni, vse so na desni strani ceste iz Barbarige v Staro Barbarigi, tako da nimam pojma, o kakih apartmajskih hiškah tik ob obali govoriš. Ker jih ni.
Na levi strani ceste je planiran samo kamp s 5 zvezdicami, a bodo ponovili razpis, prejšnji je bil razveljavljen.