Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NAJBOLJ NENAVADNI SLOVENSKI PRIIMKI

NAJBOLJ NENAVADNI SLOVENSKI PRIIMKI

z mojim priimkom nas je pa 6 v slovenij,ni pa nič smešen.da ga ne morem napisat pa menda razumete.

V Mariboru jih je kar nekaj in nikoli se mi ni zdel smesen.

14 se jih celo piše PRAŠIČEK

in 173 RITUPER

jah kaj čmo

Hlača (ena novinarka na Radiu)

Kurnik (res se ne bi rada tako pisala)

Imeli smo pa zdravnike, cel zoo: Golob, Medved, Sraka.

He, he, spomnila si me na dva kirurga. Prvi je Štor, drugi pa Mesar. 🙂

He, he, spomnila si me na dva kirurga. Prvi je Štor, drugi pa Mesar. :-)[/quote]

😀

Ali pa gostilničar, ki se piše Žeja

nikoli nisem vedela kaj je ime in ker priimek

Zadnjič listam lokalni časopis, obrnem stran na osmrtnice in vidim, da je umrla ŽIVA GROZA. Čist resno.
Še huje- na lokalnem radiu; rubrika čestitke in pozdravi: Danes praznuje 88. rojstni dan draga……ANA KONDA iz Močvirja v Spodnjem Dupleku.

:))

Torbica
Mesojedec

Dokler ni Črna mačka napisala, da je Torbica priimek, sploh nisem vedela, da se nekateri ljudje pišejo Torbica. Na statističnem uradu republike Slovenije piše, da je v Sloveniji 39 oseb s priimkom Torbica, sam priimek pa je po pogostosti uvrščen na 8850. mesto. :))

Svašta :))

FAFLEK: 21 ljudi, 12727 mesto( hahahaha :))

No ja… Kurnik ni slovenski priimek

Pacek. Se mi kar malce smilijo otročki s tem priimkom.

Radovedna goska po moji r.ti ploska.

Zakaj ne bi bil slovenski? Že sama beseda ima pomen v slovenščini. Imela sem dve sošolki s tem priimkom.
Misliš zaradi kombinacije Ana Kurnikova?

Ja ni fajn, če se ženska piše Kurnik Petelin ali Kurnik Kokošinek. :)))

Samec

441 oseb, na 759. mestu.

Posilovič, Mešiček,

Živalski priimki so najbolj kruti.
Jazbec
Lev
Kos
Črv
Sraka
Zver
Srna
Sinica
Lisica
Jelen…..
Potem pa razni Ogrizki,Grozniki,Drakule,….

poznam eno, ki se piše Vrabec, in hodi s fantom, ki se piše Kos … če bo vzela oba priimka, bo Vrabec- Kos 🙂

Cepec je rekel, da ni taki cepec, da ne bi razumel, da je njegov priimek smešen 🙂

Za moj priimek je navedeno da nas je 86. Pol v regiji pa piše Z. V drugih regijah je navedena cifra. Zakaj Z?

Z pomeni, da vas je manj ali enako 5. Zaupen podatek, ker s tem lahko razkrijes identiteto nekoga.

Hvala

Pišek, Merjasec, Lulik.

Priimek Kurnik je judovskega porekla in izhaja iz poimenovanja po mestu Kormik na Poljskem.
Zanimivo je, da ga ni v slovarju slovenskih priimkov.
Priimek Kurnik je v številu vsaj 100 ljudi s tem priimkom po državah je najbolj prisoten na Poljskem, preko 3000, Sloveniji, preko 600, ZDA, 450,Izrael preko 2000. Če pa te zanim kaj več preberi na tej povezavi..
https://www.geni.com/projects/Jewish-Families-connected-to-Kurnik-Kornik-Poland/33230

New Report

Close