Najbolj neprijetne preiskave ki ste jih imeli
se strinjam z enim predhodnikom. kot da smo v srednjem veku, da je vse tako boleče.
v tujini je sedacija normalna stvar in je marsikaj manj boleče. tu pri nas pa naj pacienti trpijo..za bruhat.
kolonoskopija je v tujini pod sedacijo. tut odstranitev modrostnih itd…. (to je bil zame najhujši poseg do zdaj)
tu me je slovensko zdravstvo res razočaralo.
Jaz bi te pa rada pomirila. Tudi sama sem se na smrt bal tega pregleda, ki ga vsi označujejo kot nekaj groznega.
Nič se ne bat. Lepo se sprosti, vem da je lahko to reči, ampak res se moraš sprostiti, ker je potem vse veliko lažje.
Edino, kar je malo neprijetno je takrat, ko ti vpihavajo zrak v črevesje…tisto malo tišči, ampak to jim povej.
Kar se mene tiče je bilo bolj grozno pitje tistega pripravka, ki te sčisti pred pregledom. Ja, tisto pa je bilo nagravžno…bljak.
Ne boj se, no!
Se zelo strinjam z zgoraj napisanim. Pred preiskavo me je bilo kar pošteno strah, pa mi je bilo še najbolj neprijetno od vsega, popiti 2 litra odvajalnega pripravka. Prvi liter je še nekako šlo, nato pa me je vsak najmanjši požirek močno silil na bruhanje.
Drgače pa mi je bila CISTOSKOPIJA boleča za umret!