Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najbolj neprijetne preiskave ki ste jih imeli

Najbolj neprijetne preiskave ki ste jih imeli

Včeraj sem imela kolonoskopijo in moram priznat da je bilo kar grozno. Pa seem se zdaj spomnila na raznorazne preiskave, ki so tudi neprijetne.
Jaz sem jih dala kar nekaj skozi, pa hujše od kolo ni bilo nobene. No, vsaj zame
Pa vi?

enako

Saj je še zadnjič Bizovičar rekel da so ga v tistmu šovu na žaru namučil kot na koloskopiji

Imela sem preiskavo ravnotežja, ker imam tinitus. Vlivali vodo v ušesa in namerno povzročali vrtoglavico.Bruhala še dva dni potem.Za umret.

Gastroskopija. Pa MRI (ker sem malo klavstrofobična :p )

Tudi jaz imela tisto preiskavo z vodo za ravnotežje, pa mi ni bilo nič, tako da….očitno različne preiskave različno vplivajo na ljudi.

avtorica ki imaš tinitius, a si ga pozdravila? Menda je to nekaj groznega…

Gastroskopija??a se hecas??od tebe pa res nisem tega pricakoval…mocna,hrabra,pametna…pa tak softic…

Meni tudi kolonoskopija. Mi je zdravnik že med vrati rekel, da bo hudo, ker sem tako zelo suha…

Ne, nič se ne hecam :p

Sej bo…drugic me pok. pa te bom za rokico drzal pri zdravniku…

Se pa visoko ceniš.

Jaz ravno čakam na kolonoskopijo in ste me še dodatno prestrašili… 🙁
Sicer se pa ne spomnim kakih neprijetnih preiskav, v glavnem so bila slikanja, UZ, mamografija…
Za gastroskopijo mi je pa rekla prijateljica, da je bilo grozno, pravi, da tud če umre, ne bo šla še enkrat.

Bronhoskopija pljuč!!!! Nikoli več!!!!! Uffff

Do sedaj (trkam na les) lumbalna punkcija..

Kot pravi “scnuller”, je tudi meni bronhoskopija grozljiva.
Pa cistoskopija tudi.
Pri kolonoskopiji vsaj slediš sondi na ekranu in vidiš, kdaj bo konec, pri bronho in cisto pa ni konca.

Mah, vsaka preiskava kjer ti karkoli tlačijo v telo je grozna…

Zgleda, da smo še v srednjem veku, kar se tiče teh preiskav. Je škoda par evrov, da bi naredili brezboleče.

Kratkotrajno gastroskopija, kolonoskopija nic. S posledicami zmaga lumbarna punkcija. Glavobol 14 dni za umret.

– vaginalni pregledi med popadki ko sem rojevala – boli za umret
– gastroskopija – zelo, zelo neprijetna, ni pa bila boleča
– pregled za diabetes – ko ti dajo tisto žvarovno za spit, mi je bilo slabo za znort, eno uro skos na tem, da bom bruhala, potem pa se mi je še dva dni spahovalo, bljak…

se strinjam z enim predhodnikom. kot da smo v srednjem veku, da je vse tako boleče.
v tujini je sedacija normalna stvar in je marsikaj manj boleče. tu pri nas pa naj pacienti trpijo..za bruhat.

kolonoskopija je v tujini pod sedacijo. tut odstranitev modrostnih itd…. (to je bil zame najhujši poseg do zdaj)

tu me je slovensko zdravstvo res razočaralo.

mikcijski cistogram

Jaz bi te pa rada pomirila. Tudi sama sem se na smrt bal tega pregleda, ki ga vsi označujejo kot nekaj groznega.
Nič se ne bat. Lepo se sprosti, vem da je lahko to reči, ampak res se moraš sprostiti, ker je potem vse veliko lažje.
Edino, kar je malo neprijetno je takrat, ko ti vpihavajo zrak v črevesje…tisto malo tišči, ampak to jim povej.

Kar se mene tiče je bilo bolj grozno pitje tistega pripravka, ki te sčisti pred pregledom. Ja, tisto pa je bilo nagravžno…bljak.

Ne boj se, no!

Zakaj se visko cenim,ker ti ponujam pomoc??

Zato, ker ne dojemaš, kaj pomeni neprijetno. In če meniš, da s svojo prisotnostjo neko zadevo lahko spremeniš v prijetno, potem se pač precenjuješ :p
p.s. Še ene parkrat preberi uvodni post, morda ti bo potegnilo, kako trapaste so tvoje pripombe.

Se zelo strinjam z zgoraj napisanim. Pred preiskavo me je bilo kar pošteno strah, pa mi je bilo še najbolj neprijetno od vsega, popiti 2 litra odvajalnega pripravka. Prvi liter je še nekako šlo, nato pa me je vsak najmanjši požirek močno silil na bruhanje.

Drgače pa mi je bila CISTOSKOPIJA boleča za umret!

New Report

Close