Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija najboljša grozljivka (film)

najboljša grozljivka (film)

Živjo..mene pa zanima, če kdo ve kako je naslov enga filma…vsebina gre pa nekak tkole: roparji ugrabijo otroke v šoli(zamaskirani so v božička, gosko,mikimiško…) in jih odpeljejo v neko jamo….

za odgovor se že v naprej zahvaljujem…

@ alexandra 1985
Odličnemu, žal popolnoma neznanemu filmu, po katerem sprašujete, je naslov THE FORTRESS (prost prevod bi bil UTRDBA) – je avstralski in iz l. 1985, narejen je bil pa za televizijo, ne za kino. Še danes se spomnim nekega poznega večera okrog l. ’88, ’89, ko sem si ga, star kakšnih 8-9 let, skupaj z mamo in teto ogledal na obisku pri teti (po ogledu Evrovizije, ki so ga prenašali tisti dan 🙂 – brrrrrr! Sledile so nočne more, trajajoče več mesecev. Ampak res, izjemno dobra stvar in vredna ogleda.

Tule je pa nekaj več o njem: http://www.imdb.com/title/tt0091069/

@ alexandra 1985
Odličnemu, žal popolnoma neznanemu filmu, po katerem sprašujete, je naslov THE FORTRESS (prost prevod bi bil UTRDBA) – je avstralski in iz l. 1985, narejen je bil pa za televizijo, ne za kino. Še danes se spomnim nekega poznega večera okrog l. ’88, ’89, ko sem si ga, star kakšnih 8-9 let, skupaj z mamo in teto ogledal na obisku pri teti (po ogledu Evrovizije, ki so ga prenašali tisti dan 🙂 – brrrrrr! Sledile so nočne more, trajajoče več mesecev. Ampak res, izjemno dobra stvar in vredna ogleda.

Tule je pa nekaj več o njem: http://www.imdb.com/title/tt0091069/%5B/quote%5D

Izjemen film!

Igrala pa ga je tudi Meggie iz Ptic trnovk:).

Ja grozljivka so ful dobre,čeprav pri enih ne morm spat,men si najboljše
Sirota
Sirotišnica
Krog
Mama
Vsiljivci

p.s. dosti grozljivk ki jih vi tu omenjate nisem gledala,in iščem na internetu in ne najdem,pa me zanima če mi poveste obnovo oz. vsebino ali video na youtube od grozljivke,Hvala !

Daleč najboljše psihoze ( za mene osebno):

– Human centipede 1 & 2
– 90 Days of Salo -Sodomia
– Cannibal holocaust
– a clockwork Orange
– I spit on your grave
– Salò, or the 120 Days of Sodom

Se opravičujem za napako:

Salo or 120 days of Sodomia

Ej, Golddevil, ti pa maš sick okus, stari! Ampak je zakon – vsi ti filmi sodijo v kategorijo t. i. “brezkompromisnih” filmov, ne nujno grozljivk v tradicionalnem smislu, in so precej milj nad dolgocajtnimi filmi o duhovih, najstniškimi slasherji a la SCREAM in večno japonsko reciklažo ene in iste babe z dolgimi črnimi lasmi.

Fajn izbira, res. Samo želodec mora imet človek, da se jih loti 🙂

Res zlo dobra grozljivka je DRAG ME TO HELL.

Stoker

emmm… jaz priporočam the ring 1, 2,3 ,4 pa so mi res ful grozni, cabin in the wood tut zelo grozljiv, house of devil mene je še danes strah res in pa one miss call ta grozljivka mi je najhujša!!

alina <3

Gothika

nisem še gledala.

Dalec najbolj grozen film za mene je the exorcist, original iz sedemdesetih. Vecina novjesih holivudskih je bolj tak tak. Grozni so samo zaradi sok efektov, hektolitrov krvi in mesarjenja, ne tematike same.
Hudi so tudi francoski filmi. Martyrs je recimo film, o katerem sem v grozi se 2 dni razmisljal, ko ponavadi film naslednje jutro pozabis.
Tudi kaki spanski se najde. Rec 1 je adijo pamet, 2 tudi pogojno gre skozi

Men osebno je bil film The Others kr neki… sploh ne bi smel biti obravnavan kot grozljivka ampak bi moral spadati v žanr drame.
Sucks ass!!!!

torej, zelo rada gledam grozljivke, še posebej če so zelo napete in zapletene ter polne presenečenj. čeprav sem stara šele 15 let, sem pogledala že več kot preveč grozljivk.

Najbolj pa se m je vtisnila grozljivka z naslovom Evil Dead. precej mesarjenja je in grozljivih mask, zato po tem nisem dobro spala še par tednov. najbolj me je ganila tudi Alone… še posebej zato, ker potem ugotoviš, kako dejansko ljudje razmišljamo in sodelujemo z ˝prijaznimi˝ oz. zlobnimi. pred kratkim pa sem gledala še eno grozljivko z naslovom The Boy – zelo napeta grozljivka, polna presenečenj in ni nič mesarjenja in mrcvarjenja. morate si jo ogledati, ker je zares dobra. priporočam jo… tudi moj brat – hahaha. drugače pa sem pogledala tudi Krog in mi na žalost ni prirasel kaj dosti k srcu… je nekaj zanimivega in srhljivega sicer vmes, a ne dovolj zame.

Drugače pa sva z bratom pogledala ogromno grozljivk… okrog… sploh ne vem natančne številke… ampak okrog 20 bi bilo že kar vredu.

P.S.: sem ena izmed tistih, ki je pogledala vseh sedem delov ŽAGE… nikol več! bljaakkk!

Moje najljubše: Sirotišnica, Krog 1 in Brez povratka

New Report

Close