Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek najboljša hranilna in vlažilna krema

najboljša hranilna in vlažilna krema

Prosim za kakšen predlog,imam srednje mešano kožo,stara 32 let.Pa da bi bil učinek bolj napeta koža.
Hvala

Imela sem kreme Darphin, Murad, Dermalogica, Phytomer… in se vse lahko skrijejo pred arganovim oljem.

In kakšna si, če se z oljem mažeš po obrazu?

Jaz jih imam 30 in sem si nazadnje kupila Weledino kremo za obraz (iris, okoli 11 eur), s katero sem zelo zadovoljna. Pred tem pa preizkusila več krem, a so mi bile vse premalo vlažilne, ker imam malček bolj suho kožo ali pa pretežke. Po tej kremi je koža res lepa na otip in mi da dober občutek, ali je dejansko koža bolj napeta, pa je težko reči. Osebno mislim, da je bolj napeta koža možna le po kakšnem operativnem posegu ali botox tretmaju 🙂

Če bi rada slišala, da se svetim kot pirh te moram razočarati. Namažem si park kapljic in se prav nič ne svetim.

Vedno berepm, kako popolne mone kupijo kremo za 5 eurov in je oh in sploh dbest…ker so itak vse gladke še pri 50 ih…
Na začetku,sem celo nasedla nekaterim in kupila, katero od teh dm znamk itd….
povedati želim sledeče… Te stvari do 30 eurov so brezveze….sploh če si čez 30 in imaš male otroke in službo, si utrujena, koža dolgočasa, pore velike zaradi makeupa, da skriješ jutranje podočjake…

Sama trenutno uporabljam http://m.ozcosmetics.com/Chanel/Precision-Ultra-Correction-Line-Repair-Anti-Wrinkle-Eye-Cream/88588
tole za pod oči
in tole za obraz in vrat Shiseido Bio-Performance Advanced Super Revitalizer Cream:

naj ti povem, da so rezultati vidni, moja koža je definitivno bolj sijoča in napeta po parih mesecih uporabe…
Chanel za pod očke, me drži cca 5 mesecev, krema pa cca 2 do 3 mesece…

Investiraj v svojo kožo na obrazu….

Se popolnoma strinjam z avtorico. Žal si za kreo trenutno ne morem privoščiti tolikšnih izdatkov. Sem pa v Muellerju odkrila super kolekcijo REN. Tudi ni med najcenejšimi, vendar je pri tem dobro to, da lahko dobiš tester za 1 teden in res ugotoviš kaj ti ustreza. http://www.renskincare.com/c/facial-skincare_for-normal-skin

Arganovo olje je poleg olja iz mareličnih koščic edino, ki ne daje mastnega videza po nanosu – svilnat, mat videz, mehka koža na otip, sedaj pozimi super zaščlitena, ker vsebuje tudi vlago.

Arganovo olje tudi ne obteži las, jih izjemno nahrani in neguje med dvema pranjema, zato je izjemno primerno za suhe, naravno kodraste, tanke lase, ki jih je zelo težko negovati in česati brez poškodb, lomljenja. Enako za barvnan, odprto kutikulo, beljen las. Ampak samo tisto arganovo, ki ni mešano z drugimi olji, ponavadi dodajajo sojino, pa mandljeno olje. Čisto arganovo olje stane 20 eur + za 100 ml…

Avtorica, če pa želiš ostati pri kremah, prosi najprej v lekarni za kak tester za La Roche Posay linijo za tvoj tip kože.

Če bi rada slišala, da se svetim kot pirh te moram razočarati. Namažem si park kapljic in se prav nič ne svetim.[/quote]

Neverjetno kakšni občutljivi ljudje se tu zbirate. Kako ti veš kaj bi jaz rada slišala in kaj ne? Imaš preganjavico?
Čisto lepo te vprašam kakšna si, če se z oljem mažeš po obrazu in ti eksplodiraš.
Eh, škoda besed.

Arganovo olje je poleg olja iz mareličnih koščic edino, ki ne daje mastnega videza po nanosu – svilnat, mat videz, mehka koža na otip, sedaj pozimi super zaščlitena, ker vsebuje tudi vlago.

Arganovo olje tudi ne obteži las, jih izjemno nahrani in neguje med dvema pranjema, zato je izjemno primerno za suhe, naravno kodraste, tanke lase, ki jih je zelo težko negovati in česati brez poškodb, lomljenja. Enako za barvnan, odprto kutikulo, beljen las. Ampak samo tisto arganovo, ki ni mešano z drugimi olji, ponavadi dodajajo sojino, pa mandljeno olje. Čisto arganovo olje stane 20 eur + za 100 ml…

Avtorica, če pa želiš ostati pri kremah, prosi najprej v lekarni za kak tester za La Roche Posay linijo za tvoj tip kože.[/quote]

No, končno normalen odgovor. To sem želela izvedeti. Hvala ti!

Paula’s Choice. Meni osebno daleč najboljša izbira. Seveda prilagojena mojemu tipu kože. Imajo tudi testerje, tako da lahko preizkusiš.

Če bi rada slišala, da se svetim kot pirh te moram razočarati. Namažem si park kapljic in se prav nič ne svetim.[/quote]

Neverjetno kakšni občutljivi ljudje se tu zbirate. Kako ti veš kaj bi jaz rada slišala in kaj ne? Imaš preganjavico?
Čisto lepo te vprašam kakšna si, če se z oljem mažeš po obrazu in ti eksplodiraš.
Eh, škoda besed.[/quote]

Vprašanje si zastavila tako, da je zvenelo cinično. Moj odgovor je bil daleč od eksplozije, niti pasje bombice ne bi preglasil.

In kje ti v tem stavku vidiš cinizem? Lepo je vprašala.

Eh, škoda besed.[/quote]

Vprašanje si zastavila tako, da je zvenelo cinično. Moj odgovor je bil daleč od eksplozije, niti pasje bombice ne bi preglasil.[/quote]

Najbrž si sama cinik in potem to že kar vidiš pri drugih.

Sama uporabljam navadno vlažilno kremo Oil of Olaz (ni najbolj naravna, mi pa pač najbolj ustreza po občutku na koži), sijoča in zdrava koža je pa po mojem mnenju najbolj odvisna od zdrave prehrane, vode, kajenja, gibanja na svežem zraku itd. Malo tudi od genov. Najmanj pa od kreme.

Če sem utrujena in neprespana in prepojena s kavo in samo sedim za računalnikom, mi nobena krema ne pomaga.
To so pač moje izkušnje.

Na vlažno kožo torej, ko se zmočiš obraz počakaš nekaj sekund, da koža poskra vodo in potem dodaš kapljico ali dve olja in potem nežno to vmasiraš. Boljše kreme ni za kožo. In ni važno kakšno kožo imaš mastno, suho ali mešano.

Se popolnoma strinjam, le da mislim, da je največ odvisno od genov. Poznam žensko, ki živi zelo zdravo, ima postavo dvajsetletnice (no, skoraj ;)) pa pri dobrih 40 letih obraz zguban bolj kot moja tašča pri 75 letih. In menda so (bile) vse ženske v tej družini take. Sama sem tudi polna gub. Sicer si lahko privoščim tudi drage kreme, pa sem ugotovila,da je prav vseeno, ali uporabljam kremo za 5 ali za 150 eur. Rezultat je enak. Razlika je samo v tem, kako se s katero kremo počutiš.

Se popolnoma strinjam, le da mislim, da je največ odvisno od genov. Poznam žensko, ki živi zelo zdravo, ima postavo dvajsetletnice (no, skoraj ;)) pa pri dobrih 40 letih obraz zguban bolj kot moja tašča pri 75 letih. In menda so (bile) vse ženske v tej družini take. Sama sem tudi polna gub. Sicer si lahko privoščim tudi drage kreme, pa sem ugotovila,da je prav vseeno, ali uporabljam kremo za 5 ali za 150 eur. Rezultat je enak. Razlika je samo v tem, kako se s katero kremo počutiš.[/quote]

Res je,ogromno je odvisno od genov.Kot strokovnjkinja pa vam lahko povem, da se zelo mastna koža stara dosti bolj počasneje.
Kot sama večkrat opazim imajo nekatere 55 letne bolj malo zguban obraz,imaš pa lahko 40 letno ,ki je zgubana zelo.Vsaka koža se različno stara.Imaš pa tudi že 25 letne kar precej zgubane.
In vse nekatere drage kreme so samo zavajanje potrošnika in nič drugo.Pomembna je bolj zdrava prehrana,vlaženje kože,živeti brez stresa.IN VELIKO SPANJA,ČE SE LE DA….

Olje je res fajn, samo odvisno kakšno kožo imaš, sama imam precej nagnjeno k aknam in mi dela mozoljčke :/ Sem pa nekaj časa imela kokosovo in arganovo, po telesu sta super, po obrazu pa kot rečeno mi delata komedone. Sem pa sama poskusila različne kreme in znamke, ker je, sploh če imaš problematično, težko najti kremo, ki ti ustreza. Moja je takšna, da je poleg tega, da je nagnjena k aknam, tudi čisto izsušena na povrhnjici. Do zdaj se mi je najbolj obnesla vlažilna od Nature Siberice, ker mi ne maši por in jo hkrati lepo navlaži, pa tud napeta je lepo po uporabi. Priporočam ti kakšno kremo z veliko vitamina E, ker je super za kožo in baje ful pomaga pri bolj napeti koži, pa da ni pretežka, glede na to, da imaš mešan tip.

melvita in prodajalke ti znajo svetovati.
zdaj imajo eno z medom in je res dobra za zimske čase

Se popolnoma strinjam, le da mislim, da je največ odvisno od genov. Poznam žensko, ki živi zelo zdravo, ima postavo dvajsetletnice (no, skoraj ;)) pa pri dobrih 40 letih obraz zguban bolj kot moja tašča pri 75 letih. In menda so (bile) vse ženske v tej družini take. Sama sem tudi polna gub. Sicer si lahko privoščim tudi drage kreme, pa sem ugotovila,da je prav vseeno, ali uporabljam kremo za 5 ali za 150 eur. Rezultat je enak. Razlika je samo v tem, kako se s katero kremo počutiš.[/quote]

Res je,ogromno je odvisno od genov.Kot strokovnjkinja pa vam lahko povem, da se zelo mastna koža stara dosti bolj počasneje.
Kot sama večkrat opazim imajo nekatere 55 letne bolj malo zguban obraz,imaš pa lahko 40 letno ,ki je zgubana zelo.Vsaka koža se različno stara.Imaš pa tudi že 25 letne kar precej zgubane.
In vse nekatere drage kreme so samo zavajanje potrošnika in nič drugo.Pomembna je bolj zdrava prehrana,vlaženje kože,živeti brez stresa.IN VELIKO SPANJA,ČE SE LE DA….[/quote]

Ja res so geni pomembni,pa sem že ogromno krem različnih sprobala.Naravna kozmetika Biodroga ni slaba,Ful drage kreme so larifari

Iskrena hvala vsem za nasvet,l.p.

New Report

Close