Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis najboljša knjiga – OB TEBI – je še kakšna taka

najboljša knjiga – OB TEBI – je še kakšna taka

Prebrala sem noro dobro knjigo od Jojo Moyes – OB TEBI.
Zdaj vem,da mi bo težko katera tako všeč kot mi je bila ta. Ima kdo kakšno idejo oz naslov knjige,ki bi bila tako dobra,s takim sporočilom in da te res prevzame???? Všeč so mi knjige,ki jih ne moreš odložiti z rok in še dolgo razmišljaš o zgodbi.
Hvala

Odvisno kakšen žanr ti je všeč. Ob tebi je res izjemna knjiga, zato lahko naštejem samo knjige, ki jih nisem mogla odložiti, ker so bile tako napete, zanimive, skratka dobro napisane in še vedno mislim na njih:
Vesna Karlin: Obžalovanje (biografija o nasilju v družini), napisala je tudi Prevara (o dveh zakoncih z dvema otrokoma in odnosih, ki se zgodijo, tudi pretresljiva)
Sue Monk Kidd: In dobila je krila (zgodovinski roman, ki temelji na resničnih dejstvih, o suženjstvu govori preko pripovedi belke in črnke, od otroštva naprej)
Norajr Adaljan: Krivda in ljubezen (sodnica se zaljubi v zločinca)
Ian McEwan: V imenu otroka (tudi bolj v pravniških vodah, sodnici mož pove, da hoče ločitev, kot sodnica mora odločati v težkih primerih)
S. J. Watson: Preden zaspim (psihološki triler)
Lorenzo Licalzi: Lepo je biti goru (duhovita knjiga)
Izpoved iz harema (resnična zgodba)
Irwin D. Yalom: Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe (govori o 10 zgodbah resničnih zgodbah ljudi, ki se soočajo z določenimi težavami in kako so jih razrešili)
Sebastian Fitzek: Lomilec duš, Drobec, Terapija (psihološki trilerji, začni z lomilcem duš, mi je bil najboljši)
Prepovedana žena: Moja leta s šejkom Kalidom iz Dubaja (resnična zgodba)
Desa Muck: Panika (duhovito)
Samo Puh: Veliki modni biznis (duhovito napisana detektivka)
Fotograf iz Auschwitza (resnična zgodba)
Kristijana Valčeva: Ohranila sem ponos (resnična zgodba)
Neira Mikič: Nedosegljive sanje v sistemu rejništva in ustanov (resnična zgodba)

S tem seznamom sem zagotovo naredila kakšni knjigi krivico, ker sem jo izpustila, plus še tistim, ki jih bom še prebrala med poletjem, ampak omenjene so zelo dobre. 🙂

Predlagam še Belo masajko od Corrine Hoffman (resnična zgodba o ženski, ki se na potovanju zaljubi v Masaja) in pa Stava od Jennifer Cruise (ljubezenski roman, ampak tak res neodložljiv).

Nadaljevanje knjige Ob tebi je tudi v redu, naslov je Brez tebe.

Če si prebrala Ob tebi, moraš NUJNO prebrati tudi knjigo ‘Zadnje ljubezensko pismo’ enaka pisateljica a knjiga je 100x boljša kot ‘Ob tebi’ 😉

Priporočam knjigo, ki jo ravnokar berem, darilo števil – od do sedaj prebranih, me je še najbolj spomnila na Ob tebi.

Od Vesne Karlin sem tudi jaz prebrala obe knjigi – Obžalovanje in Prevara in sta mi bili res dobri.

New Report

Close