najboljša prijateljica mi je “ukradla” ime za hčerkico
kako ste eni naivni… na svetu je NEŠTETO imen in vi verjamete, da njeni kolegici bilo ČISTO SLUČAJNO všeč isto ime?????? In to ravno Hana, ko ni ravno full pogosto… ne bi rekla, če bi bila kakšna Maja, Ana, Tina, Nina…ko so res pogosta in hitro pride po podvajanja. Ime Hana je pa še dokaj redko in če je njena kolegica vedela, da je točno to ime njej všeč, je res neramno, da se ni mogla spomniti česa drugega.[/quote]
Da, prijateljica je iz gole zlobe svoji hčerki dala ima Hana, čeprav ji ime sicer sploh ni všeč. Ampak kaj je to v primerjavi s tem, da jo je lahko tako lepo zajebala.
Eni očitno povsod vidite teorijo zarote. Ali pa sami razmišljate na tak način, da vam je ta varianta logična.
Glej, tudi meni in moji prijatlejici je za punčko všeč isto ime, ki je tudi zelo redko v Sloveniji – in kaj naj sedaj storiva? Naj tekmujeva, katera bo prej zanosila in rodila punčko, druga pa ima absolutno prepoved uporabe tega imena? MIdve s prijatejejico sva se dogovorili, da lahko obe dava isto ime in ne bo nobena jezna zaradi tega.
Popolnoma neumno je, da se sekiraš zaradi imena. Tid njej je bilo všeč isto ime in konec.
Meni se zdi tvoja užaljenost pretirana. Ubistvu se mi zdi ena razvajena punčara, tako kot ostale, ki delate iz tega cel kažin.
Meni so izredno všeč imena otrok, ki jih imajo moje prijateljice. In ja, bom dala svojemu fantku enako ime, kot ga ima prijateljičin sin, punčka pa bo celo imela ime po prijateljici. Če bo katera užaljena je pa njen problem oz. že ni dovolj dobra prijateljica.
Aja, predkratkim sem kolegici dala predlog imena za fantka, ki je meni izredno lepo in je čez nekaj dni tako poimenovala svojega sina, jaz pa seveda izredno ponosna:)
Če je ona vedela da je to ime tebi res všeč in da boš tako dala ime svoji hčerki, ne bi nikoli smela dati tako ime svoji hčerki. Zame je to lisica prve vrste, najprej ji to lepo povej in jaz bi kar prekinila stike z njo, ker to je zvita ženska, sploh kje ima obraz. Vem da je na 1000 punc s tem imenom ampak ona je vedela zate in zanima me ali ti nikoli ni povedala da je to ime tudi njej tako všeč?
Jaz moji hčerki sedaj ne bi mogla dati tako ime, ti naredi kakor hočeš jaz bi dala kako drugo ime, saj jih je še veliko lepih, verjemi da boš našla še lepše ime, ki bo vaši pupi pasalo in s to lisico zvito prekini stike….in živi lepo naprej. srečno
Meni sta Hana in Ema najlepši imeni za deklico. Tretje ime mi je Julija, vendar pri meni ne pride v poštev, saj živim v tujini in se tukaj izgovarja Džulija, kar mi ni všeč.
Jaz bi na tvojem mestu dala hčerki ime Hana – ne pozabi, da je lastno ime za človeka najlepša beseda, zato se na prijateljico ne bi ozirala in izbrala po svoji vesti.
Me pa prav zanima katera so ti najlepša imena za fantka? Meni osebno Lukas in Val.
Ma, pa koliko ste ve stare? Glede na to, da ste noseče, mislim da vsaj 20, če ne več. Pogovarjat se pa ne znate nič drugega, kot katero ime vam je všeč ali kaj?
Mislim, če znaš toliko komunicirat s prijateljico in poznaš toliko besed, da ji lahko poveš, katero ime ti je všeč in ga bo nosila tvoja hči, potem draga omja verjetno zmoreš tudi tolikšno znanje besedišča, da grepš do te tvoje prijateljice, odneseš darilo za dojenčico, pogledaš Hano in vprašaš njeno mamo, zakaj je izbrala to ime ter poveš, da bo tvoja delica tudi Hana. Pa kako vam ta preprosta rešitev ne pade na pamet?!
Sicer pa, mogoče sploh ne boš imela deklico in zdaj tu paničariš in surlaš brez veze.
Ti si bolana!
Vsak lahko svojemu otroku da ime, katero on /ona hoče oz. ji / mu je všeč.
Saj to ne pomeni, da ti ne moreš imeti Hane. V vsakem razredu se najde kaka Hana.
Ne vem kako si lahko prilaščaš ekskluzivo za to ime! Si vredna njenega prijateljstva? A misliš, da je cel svet tvoj?
Izbira imena je doživljenska zadeva za lastnega otroka in oziranje na preference prijateljev je zadnje na kar bi sama pomislila.
Te popolnoma razumem. Meni se je pred veliko leti zgodila podobna stvar. Le da jaz “našega” imena nisem nikomur povedala, prav zato, da ga ne bi kdo uporabil, je pa bilo bolj redko. Pa se je zgodilo. Rodila je prijateljica in dala ravno to ime. Tako sem bila jezna. V mojem primeru prijateljica ni bila nič kriva, saj ni imela pojma, da je to ime “moje”. Sama sem rodila šele dve leti za njo in seveda sem dala ime, ki sem ga že davno izbrala. Leta so tekla, s prijateljico sva izgubili tesne stike, enako imenovana otroka, se le bežno poznata. Za našim, se je rodilo še kar nekaj otrok s tem imenom, spet je namreč postalo moderno. Ko pogledam nazaj, se moram nasmejati. Ne sekiraj se. Prav možno, da je prijateljici to ime zlezlo pod kožo, ker si ga večkrat omenjala. Zagotovo ga svojemu otroku ni izbrala zato, da bi tebe jezila. Morda si ga je zamislila celo pred tabo, pa tega ni hotela deliti z nikomer. Tako kot jaz. Ti kar poimenuj svojo deklico Hana. Veliko se jih je in se jih še bo rodilo s tem imenom. Če ima ravno tvoja prijateljica eno, nič hudega.
Je kar je. Odnose s prijateljico boš verjetno kasneje rešila na tak ali drugačen način – odvisno od tega, kako velika je zamera. Če res ne želiš, da bi imeli punčki enako ime, razmisli o drugem – v vsakem primeru bo tvoja deklica zate najlepša in bo tudi imela najlepše ime:).
Mimogrede – če ne bi bila prestara in bi še imela otroke, bi deklico definitivno poimenovala Dora.
Razmisli.
Tvoja prijateljica je dokazala da ni prijateljica. Ne zaradi enga imena, ampak zato, ker ji je čist ravno, da te je spravila v tako dilemo. In to ve, ne se bat, pa ji ni mar. Zanalašč daj hčerki ime Hana. Ker taka otročja babnica, ki se je odločila, da ti bo mal ponagajala, ti bo drgač še leta s posmehljivim nasmeškom prigovarjala – ja smo vas mal prehiteli, a ne? Hihihi, ste si morali nekaj drugega izmislit, a ne? Hihihi, ja kaj čmo, ko pa je Hana res najlepše ime. Škoda. Hihihihihi……no ja, pa sej tud vaše ime ni slabo, je prav lepo. Hihihi…………- in še vsem razlagala kao hecno zgodbico, kako ti je čist po naključju zmešala štrene.
Kar daj ime Hana in prijateljice ne šmirglaj več.
Teden dni pred rojstvom hčerke je soseda rodila in dala svoji hčerki to isto ime.
Sem bila v dvomu kaj naredit, a me je mož hitro postavil na realna tla – on ni nič razmišljal – logično mu je bilo da damo isto ime.
Kasneje se je v vasi rodil še fantek, ki je tudi dobil isto ime v moški obliki.
Zdaj so v razredu trije z istim imenom.
Punci kličejo pač še s priimkom – saj takih “parov” v razredih je veliko.
Te popolnoma razumem!!!! Moji kolegici se je zgodilo isto, in od takrat naprej so njuni stiki skoraj izginili, zelo dolgoje rabila, da je sla puncko 1.pogledat. Jaz tega ne bi mogla naredit avoji prijateljici in zato sem ime za otroka do konca skrivala in smo se o tem veliko pog., da bi jaz zelo zamerila, ce bi kdo od mojih bliznjih dal enako ime. Je pa sorodnica dala eno crko drugacno, ki sem ga imela za drug spol (ime) in otroka dolgo nisem mogla poklicati po imenu, ker sem ji prej skos govorila, da je to ime se vedno v igri za drugega otroka, ce bo drug spol. Vem, da je ena druga crka drugo ime, vendar ko ga izgovoris, se skoraj ne slisi razlike.