Najboljša serija?
http://www.imdb.com/chart/toptv/?ref_=nv_tvv_250_3
pa si najdi, kaj ti je vsec
Definitivno Orphan Black, Justified, The Blacklist, Person of Interest, Elemetary – recimo bolj kvalitetne; potem imaš nekaj takih, totalno mem:)), vendar iz določenih razlogov zelo gledljivih (Superanatural zaradi Deana, Lucifer zaradi Luciferja, Sleepy Hollow zaradi Ikeboda:)), Chicago Fire zaradi Kellyja, Scorpion na splošno, ker imajo tako odpuljene, da je zanimivo, dolgo so mi bili zanimivi NCIS (samo originalni), sedaj so mi pa malo boring, fantastični so bili SG in SG Atlantis (se ve, zaradi koga:)) ). Je pa seveda odvisno, ali želiš nekaj z dodano vrednostjo ali samo tako, da ti mine, pa tudi, si moški ali ženska:))). Če si moški, ti večina mojih ne bo všeč (razen, če si moškoljubec – pa brez zamere).
Ja, mogoče bi ti bila všeč tudi Miss Fischer
Orphan Black mi je všeč in njej podobne, se pravi take, ko se zgodba veže skozi celo serijo, Lost recimo je tak, Breaking Bad tudi, pa The Walking Dead, House of Cards itd.
Od teh, kjer je ena osnovna zgodba, ki veže celo serijo, a je vsak del s svojo zgodbo, mi je všeč le Forever in Elementary in ta dva imam dovolj.
Katera od tvojih naštetih je taka, da je ena zgodba?
Tudi sama bila nora na serijo Breaking bad. Priporocam serijo Better to call Saul. Zgodba je o odvetniku, ki je igral v Breaking badu, kako je zacel itd. Poleg tega je kar nekaj igealcev iz BB. Sama ze cakam na drugo sezono. Drugace pa se House of cards, Suits (ce so ti pravniske fore blizu- jaz nisem uspela slediti), Game of thrones, Tudors, …
Orphan Black mi je všeč in njej podobne, se pravi take, ko se zgodba veže skozi celo serijo, Lost recimo je tak, Breaking Bad tudi, pa The Walking Dead, House of Cards itd.
Od teh, kjer je ena osnovna zgodba, ki veže celo serijo, a je vsak del s svojo zgodbo, mi je všeč le Forever in Elementary in ta dva imam dovolj.
Katera od tvojih naštetih je taka, da je ena zgodba?[/quote]
V bistvu vse – no, za Luciferja še ne vem, ker je čisto sveža, je bil šele tretji del.
Forever je itak trajala samo eno sezono:(((, v Elementary gre pa zgodba naprej – saj se ves čas v ozadju Holmesovo življenje razpleta in zapleta.
Tiste iz prve skupine so vse take, Orphan poznaš vidim, Justified je sicer že končana, ampak meni je bila super, se pa dogaja na ameriškem jugu med rednecki:))), Person bo letos zadnja sezona in je tekoča zgodba, prav tako je zgodba skozi vse dele v The Blacklist.
Med te bi pogojno šla tudi Blindspot (samo tu mi gre glavni karakter skoz bolj na živce, tako da ne vem, če bom nadaljevala z gledanjem), obetala je tudi Minority Report, pa so jo po eni sezoni zaključili.
Tiste ostale so pa gledljive zaradi drugih razlogov, ne zgodbe – te so itak odbite (meni namreč bolj takega sedejo, dobri tipi in odbite zgodbe – s pridihom fantastike. Breaking Bed recimo meni ni potegnila, tudi House of Cards ne, pa sta oba glavna lika super, tudi Suits sem nehala spremljati, prav tako sem nad Walking Ded obupala.))).
Je pa težko svetovati, ker imamo tako različne okuse – ne vem, probaj, pa boš videl.
Katera od tvojih naštetih je taka, da je ena zgodba?[/quote]
V bistvu vse – no, za Luciferja še ne vem, ker je čisto sveža, je bil šele tretji del.
Forever je itak trajala samo eno sezono:(((, v Elementary gre pa zgodba naprej – saj se ves čas v ozadju Holmesovo življenje razpleta in zapleta.
Tiste iz prve skupine so vse take, Orphan poznaš vidim, Justified je sicer že končana, ampak meni je bila super, se pa dogaja na ameriškem jugu med rednecki:))), Person bo letos zadnja sezona in je tekoča zgodba, prav tako je zgodba skozi vse dele v The Blacklist.
Med te bi pogojno šla tudi Blindspot (samo tu mi gre glavni karakter skoz bolj na živce, tako da ne vem, če bom nadaljevala z gledanjem), obetala je tudi Minority Report, pa so jo po eni sezoni zaključili.
Tiste ostale so pa gledljive zaradi drugih razlogov, ne zgodbe – te so itak odbite (meni namreč bolj takega sedejo, dobri tipi in odbite zgodbe – s pridihom fantastike. Breaking Bed recimo meni ni potegnila, tudi House of Cards ne, pa sta oba glavna lika super, tudi Suits sem nehala spremljati, prav tako sem nad Walking Ded obupala.))).
Je pa težko svetovati, ker imamo tako različne okuse – ne vem, probaj, pa boš videl.[/quote]
Hvala za smernice.
Ja, meni so te serije, kjer ima vsak del svojo zgodbo, po desetih delih dolgočasne. Elementary me edini gor drži, pa Forever. Minority report sem obupala po petih delih, ker se v vsakem delu ponavlja sistem in to mi ni všeč, pa premalo zgodbe iz ozadja.
Recimo Under the Dome mi je bila super, Lost, BB, TWD, GOT, Agents of SHIELD in podobne, zadnja The tomorrow people mi je bila tudi fajn, kjer deli nimajo svojih zgodb.
Jah, okusi so različni.
Zelo priporočam SouthLAnd. Policijska serija (pri nas so prevedli Policisti v Los Angelesu, pred kratkim so na BRIO predvajali zadnjo sezono, z njo so začeli in končali). Če so ti všeč policijske. Ampak treba je reči, da je tale milijone svetlobnih let pred ostalimi policijskimi in detektivskimi. Realistična, brez nekega balasta in tudi ne gre po kakih klasičnih formulah (recimo zločin3min–raziskovanje40min–razplet–5min). Pač pa je v vsaki epizodi kaj nepredvidljivega, akcija, drama, super humor. Vse naravno vpeto v zgodbo, nič posiljenega kot v mnogih drugih serijah (Bones, NCIS…). Liki in igralci – zakon. Posebno John Cooper.♥
Mislim, da je avtorica SouthLAnda sodelovala tudi pri seriji NYPD Blue, ki smo jo že nekaj časa nazaj gledali pri nas.
Ljubitelji SouthLAnda pa priporočajo še The Wire, jo zelo pohvalijo, to pa je namig za mojo naslednjo serijo.