najboljsa sorta jabk
Samo tiste sorte, ki dobesedno dišijo po ananasovi medenosti in imajo medeno meso v notranjosti, ki je ob ugrizu še vedno hrustljavo in lomljivo po plasteh. Ne pa prhko, premehko. Ne maram drobnih sort ala Carjevič, Beličnik in podobno.
Torej sorte z bolj debelimi plodovi, kot so : Jonagold ( križanec sort Jonatan in Zlati delišes), pa jasno Fuji Kiku, pa sorta Idared ( regija Alto Adige – Italija)…..
Bedarija, tudi carjeviča je treba obrezovati, tudi gnojiti, zelo pogosto je izmenično roden, občutljiv je na zgodnjo pozebo in srednje občutljiv na škrlup.
Je pa res, da je dober in ni ga čez njegov mošt in kis.
[/quote]
Nobene jabke ni potrebno obrezovati,pustis naravi prosto pot,vsaka rastlina in drevo ima svoje lastne obrambne mehanizme in z obrezovanjem zgolj ranis in opreusmerjas tok hranilnih snovi..na pozebi so obvutljive vse jabilke v fazi cvetenja..prevec se mesate v naravnd procee potem pa so pizdarije
Letos smo imeli srečo in nas je mati narava obdarila z vsemi dobrotami.
Ti preprodajalci jabk ipd. so se pa orenk zafrknili. Nihče več ne kupuje umetnih jabk za 1,50.
Znižajo ceno na 60 centov. NIHČE. :-))))
Zdaj so po vseh trgovinah v škatlah…..znižano za 70% – pa gre vsak mimo.
Upam, da boste te japčke dali vsem živalim, ljudem…… ne pa na smeti!
Nobene jabke ni potrebno obrezovati,pustis naravi prosto pot,vsaka rastlina in drevo ima svoje lastne obrambne mehanizme in z obrezovanjem zgolj ranis in opreusmerjas tok hranilnih snovi..na pozebi so obvutljive vse jabilke v fazi cvetenja..prevec se mesate v naravnd procee potem pa so pizdarije
[/quote]
Ga imamo doma, na sejancu, starega cca 50 let, visina prek hiše, vsako drugo leto obrodi cca 800-1000 kg jabolk. Ne skropimo, je pa redno obrezovan, kot vse ostale jablane.