Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika najboljsa sorta jabk

najboljsa sorta jabk

Med naj jabolka pri meni sodi tudi Grafenštajnerca.
[/quote]

Kje se jo dobi?

Pojma nimam, kaj vse imajo v trgovinah, mi jih imamo doma. Imamo dobrih 20 jablan, na vsaki poleg osnovne nacepljenih še vsaj 3-5 drugih sort, tako da imamo ogromno izbiro.
Verjetno pri kakem kmetu lahko to kupiš.

Kje se jo dobi?
[/quote]

delam v trgovini z jabolki. vedno mi gre na smeh, ko pride stranka in ob vseh različnosti jabolk hoče ravno tisto, ki je nimamo. pa naj naštejem kaj imamo sedaj na izbiro: jonagold, gala, zlati delišes, fuji, idared, elstra, sirius, topaz, karneval in grenny smith. ampak gospod oz. gospa bi pa nekaj zelenega sočnega, ne ve povedat kako se kliče jabolko. ali pa bi nekaj ,kar je nekoč raslo pri njih, pa ne ve kako se kliče, ampak je pa sladko. 🙂 in pri nas je cena za kilogram 90 centov. so pa vsa ekološka, s certifikati in redno kontrolirana s strani inšpekcij.

sama jabolka jem zelo redko, najbrž tudi zaradi poklicne deformacije, ker z njimi delam. imam pa doma bobovec in dolenjsko voščenko. čisto dovolj za nas.

Ga imamo doma, na sejancu, starega cca 50 let, visina prek hiše, vsako drugo leto obrodi cca 800-1000 kg jabolk. Ne skropimo, je pa redno obrezovan, kot vse ostale jablane.
[/quote]

800 – 1000 kil ena jablana? A si prepricana?

Topaz in Fuji

800 – 1000 kil ena jablana? A si prepricana?
[/quote]

Ja, na tem drevesu jih je ob povprečni letini toliko, drevo meri v visino prek 8 metrov, krosnja ima polmera (torej od debla na vsako stran) 4,5-5,5 metrov. Veliko drevo je, prve veje so pri dveh metrih, tako da hodiš normalno pod njim.
Letos smo stisnili prek 300 litrov soka, narejenega je 100 litrov kisa, v kleti je prek 20 velikih zabojev jabolk, za lovce smo prej pobrali dobrih 40 mrežastih vreč odpadlih sadežev.

Topaz – najraje.
Zlati delišes, elstar.

Pink lady; sočna, trda, ravnoprav sladko- kisla.
Odkar se pri nas dobi ta sorta, mi druga niso več dobra.

Ja, na tem drevesu jih je ob povprečni letini toliko, drevo meri v visino prek 8 metrov, krosnja ima polmera (torej od debla na vsako stran) 4,5-5,5 metrov. Veliko drevo je, prve veje so pri dveh metrih, tako da hodiš normalno pod njim.
Letos smo stisnili prek 300 litrov soka, narejenega je 100 litrov kisa, v kleti je prek 20 velikih zabojev jabolk, za lovce smo prej pobrali dobrih 40 mrežastih vreč odpadlih sadežev.
[/quote]

saj to je vendar samo 60 gajb, kaj pa je to za eno drevo:-)))

New Report

Close