Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NAJBOLJŠE ČISTILO ZA PEČICO

NAJBOLJŠE ČISTILO ZA PEČICO

Katero je? Imam reeessss zanemarjeno pečico.
S katerim čistilom se najlaže očisti, če so madeži že kar precej zasušeni?

A noben pečice ne čisti?

Oj,
mogoče se smešno sliši, ampak meni še veno najbolj odgovarja soda bikarbona in voda, potem pa alkoholni kis

Vzemi en manjsi in globji pleh, nalij vodo, dodaj cistilo za mascobo in vse skupaj daj v pecico,jo vklopi in pusti, da vida zavre in se zapari. Ponovi ene 2x,potem pa obrisi.
Tako bos videla, koliko je sploh se umazana.
Morda se bo lahko scistila ze z gobico, mogoce uporabis se tisto strgalo za steklokeramiko (ali vinjete), pa bo slo vse stran.
Ce ne, pa baje pomaga cistilo za bbq.

In ne prenasam tisti vonj od raznih sprejev in pen, ko naslednjic prizgem pecico in imam obcutek, da se je vsa ta kemija absorbirala v hrano. Ker nikoli ne mores pecico dobro sprati, ne mores jo dat pod pipo in vse dobro splahniti.

Imamo pirolizo.

In ne prenasam tisti vonj od raznih sprejev in pen, ko naslednjic prizgem pecico in imam obcutek, da se je vsa ta kemija absorbirala v hrano. Ker nikoli ne mores pecico dobro sprati, ne mores jo dat pod pipo in vse dobro splahniti.
[/quote]

To s sodo gre, ce cistis redno po vsaki peki, drugace ni sans, da spucas pecico samo z vodo in sodo.

Kupila sva stanovanje, kuhinja skoraj nova, ampak kaj so pa lastniki delali z njo … česa tako umazanega pa še ne. Za pečico sem že mislila, da jo bo treba samo vreči proč, ker je bila zapečena od svinjarije, te plasti nisem mogla načeti z NIČEMER, niti s špohtlom ne. Za bruhat.

Potem mi je pa ena gospa dala profi čistilo, ki se ga redči z vodo. S tistim je pa šlo. Kaka soda in kis neki, to je v redu, če pečico očistiš vsak teden.

Avtorica, od kod si?

Imamo pirolizo.
[/quote]

Res je, najboljša stvar za čiščenje pečice je piroliza,če jo pečica ima v programu, zažge vso maščobo v pepel, na koncu pa še samo obrišeš prah… Vendar moraš dodatno očistit še stekla na vratih, nasploh če jih je več(naša ima 4 stekla), vodila in nosilce za pekač pa je treba pred pirolizo odstranit, in jih je tudi treba posebaj očistit.
Jaz uporabljam peno DenkMit iz DM-a in je super zadeva, da očistim stekla in nosilce. Moja mama uporablja glih omenjeno peno in dobro očisti pečico, saj nima nobenega čistilnega programa njena pečica. Avtorica poskusi tudi s tem…

Backofen- und Grillreiniger, 500 ml, cena 1.45€.

Nope.

Res je, najboljša stvar za čiščenje pečice je piroliza,če jo pečica ima v programu, zažge vso maščobo v pepel, na koncu pa še samo obrišeš prah… Vendar moraš dodatno očistit še stekla na vratih, nasploh če jih je več(naša ima 4 stekla), vodila in nosilce za pekač pa je treba pred pirolizo odstranit, in jih je tudi treba posebaj očistit.
Jaz uporabljam peno DenkMit iz DM-a in je super zadeva, da očistim stekla in nosilce. Moja mama uporablja glih omenjeno peno in dobro očisti pečico, saj nima nobenega čistilnega programa njena pečica. Avtorica poskusi tudi s tem…
[/quote]

jaz pa to imam, pa še nisem nikoli uporabljala, kako se to vklopi, nimam več navodil, imam pa bosch pečico in program čiščenje je označen kot trije krogci..

Nobeno čistilo ti ne bo samo očistilo pečice. Mal se bos morala potrudit. Jaz sem po dolgih letih pogruntal s čim in kako jo očistim, da je 15 let stara pečica videti kot nova. Žal je pa to moja tajna.

Banex čistilo za pečico

Imamo program pirolize,zato smo kupili pečico obvezno s tem programom…ni boljšega čiščenja,ko ti vse zažge v pepel,ampak obvezno moreš imeti vsaj v kuhinji okno ali napo,ker ko to žge pri 500 stopinjah,najprej piha iz gornjega ventilatorja zelo vroč zrak,da o smradu o zažganem ne govorim,kakšne vonjave so to. Zato tistim,ki nimajo okna,da bi to prezračili,je ne priporočam,razen če vam bo ves dan,ali par dni smrdelo celotno stanovanje.

Ja piroliza čisti samo ohišje pečice,stojalo,rešeta,vodila in stekla na vratih moreš pa sam ročno očistit. Nekdo zgoraj je navedel iz DM denkmit peno,res je,dobro očisti.. pošpricaš in pustiš par ur in pol zdrgneš…mi uporabljamo samo to peno,pa še draga ni.

Ker pa zdrgneš to nekje zunaj pečice in dobro spereš…nimaš pol vonja v pečici po čistilu,ker pečico očisti piroliza,obrišeš s vlažno krpo prah,ostalo pa zdrgneš in očistiš zunaj pečice. Zato pa pravim,kateri pač se bo odločal za nakupi nove pečice,naj gleda da ima pirolizo in kot sem navedla že na začetku,da imaš vsaj močno napo in ali okno v kuhinji.

Lp.

Tejikaaa ………….. Tudi piroliza ni vse mogočna .Septembra smo kupili pečeco Hisense z pirolizo .Nakaj je šlo narobe in se je zmastila notranjost .Smo vklopili pirolizo seveda do konca 300 stopinj in ni vse skurilo .Edino  čistilo je naredilo svoje

Roza zadeva – pasta.

Pink stuf

Zdaj pa od ene “packe”… Ne razumem, zakaj se toliko ukvarjate s pečico. Kaj pečete notri, da je tako umazano? Če se meni zgodi, da kaj teče ali gre čez pekač, takoj po peki obrišem s papirnatimi brisačami, potem se ob naslednji peki še malo zasmodi in samo še po dnu pečice pobrišem pepel. Pečica ima sicer kakšen madež, ampak to v naslednjih pekah zogleni. Res pa redko pečem kake pečenke, od katerih bi špricalo – če delam kaj takega, pokrijem. Resnično umijem le stekla na vratih, da se bolje vidi, kako se peče. Da se bom zastrupljala ali matrala za notranjost pečice? Ne, hvala, grem raje na sonce.

New Report

Close