Najboljše kranjske klobase iz trgovine
wd40212, 06.08.2021 ob 19:55
kranjske… še najboljše niso ne vem kaj… košakove so še kar, te sem že jedel, za ostale ne vem.
Hvala. BOm pogledala za Košakovimi.
Jaz sem vajena domačih klobas :). Mi jim rečemo mesenke. PO mojem je to nekaj takega kot kranjska. Ne vem točno. Samo sredi poletja jih nimam kje dobit. To mislim domače od kmetov.
Nekdo me je v tujini prosil za kranjske klobase, da jih kupim v Slo pa nimam pojma katere so ok.
Aja, če kdo pozna mesenke, bom vesela razlage kaka je razlika med njimi in kranjskimi :).
kranjska klobasa, 06.08.2021 ob 20:05
Hvala. BOm pogledala za Košakovimi.
Jaz sem vajena domačih klobas :). Mi jim rečemo mesenke. PO mojem je to nekaj takega kot kranjska. Ne vem točno. Samo sredi poletja jih nimam kje dobit. To mislim domače od kmetov.
Nekdo me je v tujini prosil za kranjske klobase, da jih kupim v Slo pa nimam pojma katere so ok.
Aja, če kdo pozna mesenke, bom vesela razlage kaka je razlika med njimi in kranjskimi :).
Mislim, da so bile hofrove. Ampak primerjat jih z domačimi, kmečkimi… no ja, stvar okusa. Za en hec javi, kakšne se ti zdijo. saj pravim meni so še kar, ampak nisem ravno specialc, kar se tega tiče.
wd40212, 06.08.2021 ob 20:09
Mislim, da so bile hofrove. Ampak primerjat jih z domačimi, kmečkimi… no ja, stvar okusa. Za en hec javi, kakšne se ti zdijo. saj pravim meni so še kar, ampak nisem ravno specialc, kar se tega tiče.
Hvala. Bom pogledala v Hoferju. Drugače pa niso zame :). Me je nekdo prosil, da mu to prinesem iz Slo, jaz pa pojma nimam katere so ok, ker nikoli ne kupujem kranjskih.
Pri nas vedno jemo mesenke (po mojem je to zelo podoben recept kot za kranjske?), ampak domače, od nekoga, ki to zelo ok obvlada. Potem pa, ko dobim kako kranjsko kje za pojest, tako iz trgovine, malce nos viham :). Je pa seveda tudi jasno, da moraš vedet kater kmet dela ok klobase. Še zdaleč ni rečeno, če je domače, da je tudi res dobro. Pa marsikdo notri namaši vse mogoče (če je namen predvsem prodaja recimo).
koprčan, 06.08.2021 ob 20:30
Hehe, ja, samo danes so tudi mačke neke fine riti – niti rib ne povohajo več, kaj šele klobaso
To pa 100%. Naši so tako razvajeni, da dvomim, da bi jedli kranjsko. Če bi jo, potem je ziher odlična :).
Recimo pakirano mleto meso, brez začimb, naša mačja gospoda noče jesti. Povoha in gre stran.
Če pa v trgovini pokažem kos mesa in rečem, da naj ga zmeljejo, to pa naša mačja gospoda z veseljem sfreza.
kranjska klobasa, 06.08.2021 ob 20:36
To pa 100%. Naši so tako razvajeni, da dvomim, da bi jedli kranjsko. Če bi jo, potem je ziher odlična :).
Recimo pakirano mleto meso, brez začimb, naša mačja gospoda noče jesti. Povoha in gre stran.
Če pa v trgovini pokažem kos mesa in rečem, da naj ga zmeljejo, to pa naša mačja gospoda z veseljem sfreza.
Mamo par mačk, lovita vse kar se premika, no miši in ptiče, polži so zgleda predolgočasni… pa ga zadnjič gledam za bajto, itak zmeraj kakšne ledvičke za darilo prinese, no takrat je imel pa še frišno miš. Pa gre vrag jest brikete, zraven se pa z mišjo igra… zgleda da je zameril od prejšnič ko sem mu poskusil dopovedat da se z hrano ne igra…
wd40212, 06.08.2021 ob 20:40
Mamo par mačk, lovita vse kar se premika, no miši in ptiče, polži so zgleda predolgočasni… pa ga zadnjič gledam za bajto, itak zmeraj kakšne ledvičke za darilo prinese, no takrat je imel pa še frišno miš. Pa gre vrag jest brikete, zraven se pa z mišjo igra… zgleda da je zameril od prejšnič ko sem mu poskusil dopovedat da se z hrano ne igra…
Ha, ha, ja poznano. Naši tudi lovita vse mogoče. Tudi kuščarje pa slepce. Upam, da se ne lotita še kač. Aja pa seveda polhe. Pa uboge ptiče.
Par let nazaj, ko je bilo tudi ogromno miši. Maček je naredil cel britof. Nalovil kup miši, ni sfolgal pojesti pa je potem trupla nalagal.
Drugače pa naši so navajeni, da pustijo za sabo želodec od miši.
Ne daj bože, da so vrata hiše odprta. Ker potem bo masakar v hiši. Če so zaprta, truplo vsaj pred vrati pusti.
Zadnjič mi je en čisto neznan muc, ko sem sedela na eni klopci, prinesel darilo: miš seveda. Mi jo pustil zraven mene, se me ogledoval in potem šel. Miš pa se je čez čas ovedla in tudi odšla :). Verjetno si je maček mislil, da sem do kraja nesposobna, da mi prinese nezavestno miš pa še ta mi uide :).
kranjska klobasa, 06.08.2021 ob 20:45
Ha, ha, ja poznano. Naši tudi lovita vse mogoče. Tudi kuščarje pa slepce. Upam, da se ne lotita še kač. Aja pa seveda polhe. Pa uboge ptiče.
Par let nazaj, ko je bilo tudi ogromno miši. Maček je naredil cel britof. Nalovil kup miši, ni sfolgal pojesti pa je potem trupla nalagal.
Drugače pa naši so navajeni, da pustijo za sabo želodec od miši.
Ne daj bože, da so vrata hiše odprta. Ker potem bo masakar v hiši. Če so zaprta, truplo vsaj pred vrati pusti.
Zadnjič mi je en čisto neznan muc, ko sem sedela na eni klopci, prinesel darilo: miš seveda. Mi jo pustil zraven mene, se me ogledoval in potem šel. Miš pa se je čez čas ovedla in tudi odšla :). Verjetno si je maček mislil, da sem do kraja nesposobna, da mi prinese nezavestno miš pa še ta mi uide :).
Mi imamo poleti okno v kuhinji čez noč odprto, ker mačkon ponoči hara po okolici in noče spati. Zadnje čase ponoči nosi majhne žabice, še žive. Potem uboga žabica skaklja po kuhinji dokler je zjutraj ne ulovim in odnesem ven.
nočni tič, 06.08.2021 ob 21:29
Mi imamo poleti okno v kuhinji čez noč odprto, ker mačkon ponoči hara po okolici in noče spati. Zadnje čase ponoči nosi majhne žabice, še žive. Potem uboga žabica skaklja po kuhinji dokler je zjutraj ne ulovim in odnesem ven.
Ojej. Boge žabice.
Ja, taki so ti naši mačkoni. Naredijo nam precej sivih las, ampak kaj, ko so pa taki srčki :). Ko ti zapoje arijo ob treh zjutraj ali pa prinese živo miš v kuhinjo, če ne celo podgano ali pa ko fenta ubogega ptička, prevrne rože, raztrga sedežno, skoči na mizo… saj ga/jo okregaš pa te pogleda z milimi očkami pa malo zaprede, se ti zvije v naročje in se stopiš, ker je tak cuker :).
Tudi jaz sem mislila, da morajo to delat po točno določenem receptu. TOrej, da je določeno koliko mesa, koliko špeha, katere začimbe. Pa očitno ni tako.
Po besedah Avstrijca, so avstrijske kranjske zanič, je rekel, da so naše boljše, da naj mu jih prinesem. Zdaj pa seveda hočem pokazat, da so naše res boljše :).
kranjska klobasa, 06.08.2021 ob 19:32
Mi ve kdo povedat kje, v kateri trgovini dobiti najboljše kranjske klobase? Od katerega izdelovalca, da so ok?
Trgovine pa klasika: Hofer, Spar… na Štajerskem.
Nimam na voljo kakega mesarja, ki to sam dela.
Absolutno Arvajeve!
V Sparu se jih zagotovo dobi, v Mercatorju tudi, za druge trgovine ne vem.