Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika najboljši pire

najboljši pire

S čim je najboljši pire krompir? Kako ga pripravljate z margarino, z maslom ali s kislo smetanco?

V vroč krompir za 4 člane dam cca 20-30g masla in 1-2 dcl mleka. Počakam minutko, da se maslo stopi in nato na roke pretlačim do kreme. Tak je božanski!

Osebno ga ne maram…….imam prakso, da ves krompir kuham v oblicah….. pol naj si pa vsak na krožniku naredi kar hoče….

mi z maslom in toplim mlekom. Nisem še jedla boljšega. No, mogoče edino tistega, ki je imel dodan še česen 🙂

Nobenega mleka ne rabiš, še manj maslo ali margarino. Mi noter vmešamo samo kislo smetano, fajn pretlačiš in je tak, da bi ga še angelci jedli:))) Kdor se navadi na tak pire s kislo smetano, mu drugi, ki imajo noter mleko ali margarino, niso več dobri.

Jaz z maslom in toplim mlekom, na koncu pa dodam žličko kisle ali sladke smetane.

Malo masla in mleka, nikoli ga ne speštam v kremastega, ker tega pa res ne morem jest.

Rezinica masla, žlica kisle smetane in malo VROČEGA mleka. Pa na roke pretlačen krompir, nikakor s paličarjem.

Maslo , mleko, finta je pa v tem, da daš not še en Zdenka sir

Podpisem ☺

Samo malo masla in malo mleka, pretlačim na roke.

Najboljši pire je tisti, ki je tebi najbolj všeč.

Drugače pa daleč najboljši zame je tisti, ki je delan po francosko, kar pomeni, samo z maslom. Se pravi ne dodajaš nič tekočine, ampak enostavno toliko tekočega masla, kot ga zadeva prenese. Pa seveda sol in malce muškatnega oreščka.

Ker je pa tak pire čista kalorična bomba, ga tudi pri nas pripravljamo z maslom in mlekom, soljo in muškatnim oreščkom. Občasno dodam žlico kisle ali sladke smetane.

Zadnjič smo bili bolj na kratko z mlekom, pa sem dodala več kisle smetane, pa nam ni bil preveč všeč. Tako, da varianta samo s kislo smetano pri nas odpade.

Je pa muškatni orešček obvezen.

Z maslom in z malo vročega mleka. S kislo smetano pa mi je ogaben.

Samo z mlekom. Ne maram ne vonja ne okusa po maslu. Krompir naj bo krompir.

mi z maslom in toplim mlekom. Nisem še jedla boljšega. No, mogoče edino tistega, ki je imel dodan še česen :-)[/quote

Tale s cesnom (ki samo zadiši) zmaga tudi zame:)

Zdenka sir??!

Jaz krompir spasiram skozi tisto tlacilko, dodam en kos masla, ja kos in ne koscek, pa vroce mleko, malo muskatnega in premesam z metlco.

Vecinoma z maslom in mlekom. Vcasih s kislo smetano in mlekom. Sol, poper, muskatni orescek in malo cesna v prahu. Pretlacen z “nogo” in premesan rocno z metlico.

Nikoli (!) ga ne delam z mlekom:Odlijem vodo, v kateri se je skuhal, malo je prihranim. Dodam maslo, da se raztopi in malček kisle smetane, lahko talahko, z manj maščobe, ker je že maslo sama maščoba. Potem s pire tlačilnikom ( = “slonova noga”) pretlačim, da ni grudic, dodam še malo tople vode, v kateri se je kuhal krompir, premešam in nato z žlico “prezračim”, bistvo je, da je treba noter vmešat zrak, da je lahek ( enako, kot bi vmešavali beljak v maso za peko, narahlo).
In še najpomembneje – dam posodo z narejenim krompirjem v vročo vodno kopel, če mora počakat cca 10 minut do serviranja, nikoli več nazaj na ogenj, samo počivat, ker se zbije skupaj.

Obratno od Yo mora moj biti popolnoma speštan – gladek. Če začutim grudico, mi gre na kozlanje. Pire je edina mehka hrana, ki jo prensem (ne jem ne jogurtov, čežan, pudingov – vse moram gristi).
Maslo, dve žlici mleka, žlica kisle smetane – če česa ni pač malo več drugega.
Pogosto dodam še sladek krompir ali brokoli ali zeleno, včasih celo kuhano jabolko oz. kar mi pade na pamet.
zmiksam ga na navadnen mešalec na metlice, kot bi stepala smetano

Poanta je v tem, da ga na koncu, potem ko ga že pretlačiš, fajn z električnim stepalnikom zmiksaš!!!

bel krompir + mleko + maslo + kisla smetana = odlicen pire krompir

🙂 🙂

New Report

Close