najboljši (pošten) pooblaščeni servis vozil Ford?
Pozdravljeni zdaj ko berem vaše komentarje sem še bolj zmedena. Kupila sem fiesto ki bo zdaj 2 leti in to pri avtohiši KLEMENČIČ moram pa pohvaliti prodajalca ki je res prijazen,in se trudi da naredi vse za stranko,vse ostalo je pa cela katastrofa..imela sem prvi servis pr njih in lepo povem ko se pripeljala auto da ko dajem v rikverc da mi začne škripat in ne gre v rikverc po parih poskusih mi potem rata ko sem mu to povedala mi je rekel veste kako gospa to je auto nisko cenovne vrednosti in to je tako + to da sem imela skoraj za 100E dražji servis kot je pisalo na listu ki smo ga dobilu pred nakupom automobila in to koliko stane servis na 20 km, 40km… to ni bilo niti blizu temu če se nebi pritožila po telefonu bi plačala tako kot je in + to da nadomestenga automobila nikoli nimajo.. RES SEM RAZOČARANA NAD KLEMENČIČEM in ne vem kam naj grem ob drugem servisu ? so cene dosti različne ali je tam tam ?
lp in hvala za odgovor
Ker je bilo ogromno slabega povedanega čez uradne servise za vozila znamke Ford, predvsem pa glede različnih cen cervisa sem se malce pozanimal.
Cena servisa je takole sestavljena
– Cene nadomestnega dela. MPC so določene s strani uvoznika (SML) in so povsod enake. Na to ceno lahko serviser ponudi stranki popust po svoji izbiri.
– Normativ oz. čas dela. Ta je standardiziran in določen s strani Forda. Čas dela bi moral biti povsod enak.
– Cena za opravljeno storitev določa serviser sam. Na to ceno nekateri serviserji stranki ponudijo tudi rabat v primeru staraješih vozil, redna stranka….
Cena servisa vozila ni enaka in se razlikuje od servisa do servisa, predvsem zaradi različne cene storitve in ugodnosti (popustov za nadomestne dele ali samo storitev), ki jih posamezni serviserji ponujajo zvestim strankam,…
Mogoče odgovor kam peljati avtomobil na servis, ker lestvice najboljših serviserjev nimajo, imajo pa pri uvozniku tekmovanje trgovca leta in v tem letu (2012) je bil to Avtomarket Rebernik.
Jaz sem svojega forda kupil v Črnomlju pri PSC Stepan. Odlično so se izkazali s svojo ustrežljivostjo in prijaznostjo. Ampak ker sem iz LJ sem peljal avto na servis v AH Bizilj. Servis so mi naredili, pri tem pa na lastno pest zamenjali še okvirčke tablic (prej sem imel pod tablicami blažilce iz pene, ker ne prenašam kovinskega ropota ko zapreš prtljažnik). Avto je smrdel po cigaretih in tudi pepel je bil po sredinski konzoli (avto so mi zapeljali na drugo stran). Kaj so počeli z avtom še dodatno pa nisem odkril. Katastrofa od servisa. Drugič bom raje naredil izlet in servis dal opravit komu izven Ljubljane. Mogoče se zapeljem celo v Črnomelj, čeprav bom dal za nafto malce več. Servisi Ford po LJ so res pravi obup. Očitno še ni dovolj hude krize.
Če ima kdo kakšen predlog za servis izven LJ se priporočam.
Ford ima odlične avte, vredne svojega denarja, s servisi je pa res bolj tako tako. Jaz zaenkrat nimam pripomb čez Bizilja, o ostalih pa ne bi izgubljal besed, summit je profitna firma, nič drugega, moram pa pohvalit prodajalce, vsaj tiste s katerimi sem imel opravka. Veit je še nov in bi mi namesto ležaja za 500 eur pri blizu 200.000 km zamenjali kar cel menjalnik za 3 jurje in podobne neumnosti… če se malo ne spoznaš je boljš da teni tam. Imam še en avto, pa ko pridem na servis najprej s polivinilom obleče sedež preden se vsede, vedno ga operejo, pa je redni servis manj kot 150 eurov, pa je hud strojček.
Sicer pa ko vidite ceno rednih servisov pri Korejcih, takrat vam je pa jasno, da bodo vse popuste 3x noter dobili.
Najbolj pošten fordov serviser je Krbavec, v Rečici pri Savinji. Ko sem imel fiesto, sem jo z veseljem vozil k njemu, saj sem lahko stal in gledal kaj počnejo z mojim avtomobilom. Za menjavo prtljažnih vrat mi je ponudil rabljena vrata enake barve z steklom , za ceno zadnjega stekla, ki mi jo je ponujal Rebernik.
Imam fiesto, letnik 2005.
Zadnje case avto se Sam ugasi ko se vozim.
Zamenjali so filtre za gorivo, z elektroniko ni nic narobe, oz noben ne najde napako. Ali ima Kdo podobne iskusnje?
Najhujse je da ga vcasih Ne morem takoj prizgat nazaj in seveda ni glih varno ko se vozis po avtocesti 130, on se pa kr ustavi
…..
Rabim pomoc, hvala za nasvete!
SK
Najboljši Ford servis na gorenjskem je Frlic-Lesce .Če nebi našel njega bi Forda že prodal.Če hočeš
Forda dolgo met samo ne ga vozt h Kadivcu.Dobr serviser je tud Trilar ampak je po mojem boljši Frlic.
Samit v Ljubljan je pa podn , za delo , ki traja 15 min oni rabijo tri oglede , potem pa pacajo stvar
tri dni , edina dobra je da ti dajo nadomestni avto.
Preizkusil sem že vse servise v ljubljani in okolici in sem bil res najbolj zadovoljen z Drobničem v Cerknici. Zelo prijazno osebje, poceni servisi, kvalitetno narejeni, zamenjano samo kar smo se dogovorili in kar je res potrebno, dobil sem nadomestno vozilo, ko sem pa pri njih počakal so mi nudili in kavo in vse kar sem hotel. Na redno stranko vedno dobim popust. Na leto delam 40000km imam S-Maxa 2009 zelo zadovoljen. Priporočam servis Drobnič v Cerknici
Pozdrav,
da še sam predstavim lastno izkušnjo.
Vozim Forda že nekaj let, redne servise sem opravljal pri uradnem FORD servisu na Obali, dokler mi niso poleg rednega servisa za popravilo električne napeljave zaračunali 3dni dela, ker niso bili sposobni sami odriti napake, avto je bil pri njih cel teden, na koncu so mi zamenjali samo en konektor, taprvi v vrsti od nedelujoče ključavnice, plačal sem samo za delo 300 EUR, katastrofa. to je bilo marca lani, poleg popravila ključavnice so mi zamenjali filtre, olje, ploščice, svečke.
Zato sem se odločil, da ga decembra peljem na servis k prijatlu mehaniku, kamor vozimo vse ostale “starejše” avtomobile….
KATASTROFA. Ugotovil je, da imam načete ležaje motorne gredi, kar je pa še hujše, da mi FORD servis ni naredil ničesar ker so mi zaračunali marca, da je filter olja star najmanj 3 leta, cel gnil in rajast, motorno olje nikakršno, filter kabine star (poln mastnih prstnih odtisov, zaudarjajoč), ploščice smo spet zamenjali, avto pa ima kup težav … vse po samo 7 mesecih od uradnega servisa. Nekaj časa sem celo razmišljal o prijavi zaradi goljufije …
Zaključek: FORD je kot avto OK, SERVIS v SLO pa katastofa.
Srečno, LP, Mario
Res je, da že skoraj 3 leta nimam več forda. Pred tem sem jih imel več kot 10 let in od vseh servisov bi lahko priporočal samo Breliha blizu Škofje Loke. In to tudi če upoštevam nepooblaščene. Na začetku sem prvega forda vozil k Summitu – nikoli več. Potem sem vozil k različnim, predvsem po LJ in KR. K Brelihu sem vozil cca zadnji dve leti, bil najbolj zadovoljen. Upam, da se v teh 3 letih ni kaj pokvaril.
To ni res. Avto lahko pelješ po zakonu tudi kam drugam, ti pa svetujem, da ga pelješ v kakšno večjo servisno mrežo, kjer zelo natančno izpolnjujejo “birokratske” zadeve, da ti ne bo kdo nato pri uradnem servisu težil glede garancije. Po tej plati imaš več možnosti, se pa zadnje čase najbolj oglašuje Maxx, ali imajo kakšno delavnico v tvoji bližini, si pa lahko ogledaš na njihovi spletni strani. Maxx servisi ali nekaj temu podobnega. Pravijo, da so ugodni in profesionalni.
Naj povem da sem bil zelo presrecen ko so na obali odprli servis na Avtoplusu.
Peljal sem mojega s-maxa in ostal cisto presenecen na profesionalizem in kvaliteto.
Sprejemnika poznamo se iz stare fordnove.
Res ti vse obrazlozi, drijo obljube na koncu vozilo operejo in cisto prevzames.
Zelo lepa izkusnja in toplo priporocam vsem lasnikom forda na obali da vozite na Avtoplus ker koncno izgleda da pristojni so ugotovili kaj je pravi nacin za uspeh
Ford avtoplus je zakon!
No forda imam prvega in sicer sedaj šesto leto. Sem vozil k summitu dokler je bilo samo menjanje olja vse OK ampak ko so se pa začele kake okvare pa katastrofa od servisa. Pri zaviranju je treslo… jasno treba menjat diske. Pridem na servis povem kaj je in ga pustim. Popoldam pridem iskat in fantje razlagajo kako so bile le ploščice in da so sedaj probali pa da je ok. Prav, zapeljem samo do prvega bremzanja seveda ni bilo nič bolje. Ker sem imel pun k. Teh cepcev zapeljem svetku pogleda diske jasno zviti, sledi menjava in je popravljeno. Čez pol leta mi začne nekaj tolčt zadaj v podvozju. Malo sem se ohladil od bremz in peljem spet na summit. Pogledajo zadevo in mi povejo da je pol zadnjega dela avta fuč, da morajo kose naročit in da rabijo avans, predračun 1500 eur plus delo aja 2 ure preverjanja ko je bil na dvigalu mi pa ne bojo računali. OK rečem da bom še nekomu prej pokazal. Peljem spet do nepooblaščenca, dvigne avto in med fedre je nekako prišel kamen. Vzamejo kamen ven, probam peljat avto kot nov. cena, 1 pivo mehankarju. Toliko o strokovnosti summita. Mene tam ne vidijo več pa tudi komurkoli odsvetujem tja vozit. Konec koncev imamo kar enkaj pooblačenih servisov kjer delajo ok.
Jaz imam tudi Fordov avto 2 leti star.
Pri trenutnem serviserju je tako da vedno ko je kaj narobe z avtom, sem po 10 dni brez avta ker oni naročajo dele, in dobava je vedno minimum 10 dni.
Zadnji brisalec ki ga mi je objestnež odtrgal pred firmo sem na dobavo čakala 1 mesec.
Pa občutek imam da me ne jemljejo resno na servisu. Še gume so mi menjali 3 ure.
res ne vem kam na gorenjskem naj peljem avto na naslednji servis 40.000km.
Summita in Klemenčiča me je kar malo strah, o vsem kar sem prebrala.
Mogoče Bizilj?