Najboljši šampon proti prhljaju je….
Najboljši šampon proti prhljaju je … Šment, sem pozabila ime. Je pa imel na steklenički rdeč križ in zraven je pisalo Swiss. Če se kdo spomni imena, bi mu bilo izjemno hvaležna. Je rjave barve, notri ima pa mentol, zato te med uporabo prijetno hladi. Zakaj je tako dober? Ker sem imela jaz še po vsaki kuri potem vsaj dve leti mir s prhljajem. Vsi drugi šamponi mi učinkujejo samo, dokler jih uporabljam ali pa še kak mesec dlje, potem sem pa na istem.
Lp, Monstro
Edini, ki ga moje lasišče prenese je Recept intensive, šampon od Ilirije.
Oronazol mi je naredil grozno močen in dolgotrajen prhljal in zelo hudo srbeče lasišče (mislim, da je premočen za mojo tudi sicer zelo občutljivo kožo), Head&shoulders pa je zanič, odkar so naredili novo linijo.
Preizkusila sem tudi druge razne nizkocenovne šampone proti prhljaju in nazadnje ostala pri Receptu, je pa res, da sem ga kak teden kombinirala z Recept losionom proti prhljaju.
Zdaj si celo upam tu pa tam uporabiti Clear z mento (če mi ravno zmanjka Recepta), ampak nikoli dvakrat zapored.
Jaz sm se dolga leta borila s prhljajem, probala sem vse našteto:
-Oronazol pomaga – pa ne trajno, po dolgi uporabi je spet isto
-Freederm meni ni pomagal, pa še slabo sem ga prenašala
-Recept – podobno kot Oronazol, razen losiona, ki ga še danes uporabljam
tu pa tam, odkat sem se prhljaja znebila.
Na priporočilo frizerke sem kupila šampon: NATURALtech – Purifying Anti-Dandruff shampoo ( je ADS – any kind of dandruff ), proizvajalec je pa Davines. Od takrat imam mir in upam, da bo tako tudi ostalo, ker zna bit prhljaj hudo zoprna nadloga. Lp.
NatašaM, meni je ta šampon dala frizerka, nabavila ga je z ostalim frizerskim materialom….Ti povprašaj pri svoji frizerki, če slučajno ima ali pa kak drug frizerski salon, ki jemlje material od te firme.
Jaz sem poklicala mojo frizerko in pravi, da je res samo v določenih salonih, stane pa 2.100 SIT, jaz ga imam že zelo dolgo, uporablja ga tudi mož.
Tudi mene je vedno srbela glava, zdaj pa teh težav nimam.
Dokler ne nabaviš pravega šampona, probaj Recept losion, po umivanju las vtreš v lasišče, zelo pomaga. Poročaj, kako in kaj, lep pozdrav.